to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με το κύρος του Κυρανάκη

Η ηγεσία της Ν.Δ. έχει σπάσει έναν από τους αντιπολιτευτικούς κανόνες της Μεταπολίτευσης. Ότι τα εθνικά θέματα δεν μπαίνουν στον στίβο της μικροκομματικής αντιπαράθεσης


"Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος, έχει μια συγκεκριμένη προκλητικότητα στο Αιγαίο, αυτό έχει αποτελέσματα. Μην παίζετε παιγνίδια στο Αιγαίο...". Η δήλωση - "παραίνεση" "να μην παίζουμε παιχνίδια στο Αιγαίο" και η κατηγορία για "προκλητικότητα" του υπουργού ‘Άμυνας της Ελλάδος δεν ακούστηκε από την άλλη όχθη του Αιγαίου. Ακούσθηκε από τον (νέο και υποτίθεται φέρελπι για τον πολιτικό του λόγο) αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Κώστα Κυρανάκη! Και μάλιστα σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ.

Η (προϊσταμένη του Κυρανάκη) εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη στις 22 Φεβρουαρίου απόρησε γιατί η Μέρκελ αποκάλεσε "Μακεδόνα" τον Ζάεφ και γιατί "δεν έχει σχολιάσει" η κυβέρνηση τη Γερμανίδα καγκελάριο. Προφανώς η Μ. Σπυράκη, όπως "ξέχασε" να μας ενημερώσει για τα αεροπλάνα που μετέφεραν ευρώ στα άδεια ταμεία της χώρας, ξέχασε να ρωτήσει και κάποιον διπλωματικό σύμβουλο (έστω από αυτούς που σουλατσάρουν στα γραφεία της Ν.Δ.). Σίγουρα θα της έλεγε ότι η Μέρκελ ανάφερε την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία":

* Το 2009 στο γερμανικό κοινοβούλιο σε συζήτηση ενόψει της τότε Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ.

* Στις 23 Αυγούστου 2011 σε συνέντευξή της σε κροατικό κανάλι.

* Στις 14 Φεβρουαρίου 2012, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον τότε πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

* Στις 19 Ιουλίου 2014 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (και μάλιστα τρεις φορές!).

Το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι μόνο ότι η Μ. Σπυράκη είναι αδιάβαστη ή ότι ο Κ. Κυρανάκης θεωρεί ότι ο Π. Καμμένος «προκαλεί» την Τουρκία. Το πρόβλημα βρίσκεται στην ηγεσία της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 24 Φεβρουαρίου σε μια (όπως πάντα) δύσκολη συνέντευξη στον "Σκάι" είπε: "Πέραν του Αλ. Τσίπρα, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο επιτελείο που χειρίζεται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στο υπουργείο Εξωτερικών και στην ηγεσία του και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας". Λίγες μέρες νωρίτερα είχε αρνηθεί να ενημερωθεί από τον υπουργό Άμυνας για την κατάσταση στο Αιγαίο - προτιμώντας το "σπασμένο τηλέφωνο": "πες τα στον Κικίλια, να μου πει ό,τι εκείνος κατάλαβε". Ουσιαστικά αρνείται να αποδεχτεί ότι ο Π. Καμμένος είναι υπουργός Άμυνας!

Όμως υπάρχει ένα σημαντικότερο πρόβλημα: η ηγεσία της Ν.Δ. έχει σπάσει έναν από τους αντιπολιτευτικούς κανόνες της Μεταπολίτευσης. Ότι τα εθνικά θέματα δεν μπαίνουν στον στίβο της μικροκομματικής αντιπαράθεσης και η κριτική της αντιπολίτευσης δεν εισέρχεται είτε στο πεδίο της παραπολιτικής είτε στο πεδίο της συνωμοσιολογίας.

Αυτό αντικαταστάθηκε από τον νεόκοπο πολιτικό τσογλανισμό*. Που ξεκινά από τα "ΣΥΡΙΖΑϊκά χρώματα" που φορά ο εργάτης στη Βάρδα Ηλείας και φτάνει έως το να μην αναγνωρίζεις τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας ακόμη και για τα εθνικά θέματα.

* Τσογλάνια ήταν επί τουρκοκρατίας νεαροί Έλληνες που υπηρετούσαν τον σουλτάνο. Ο όρος χαρακτηρίζει άτομα αχρεία και χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις ευγένειας και βασικών κανόνων συμπεριφοράς. Για όποιον θέλει να κάνει αντιστοιχίσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)