to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 01.03.2018

Πολιτική

Μερ. Τζούφη: Με νέους βαθμούς ελευθερίας, μετά τον Αύγουστο, να ενισχύσουμε τη δημόσια Παιδεία

«Ήδη έχουμε συζητήσει και πριν από δυο μέρες νομοθετήσαμε για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έχουν ξεκινήσει πολύ μεγάλες συζητήσεις για συγκλίσεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην Ήπειρο και υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την επόμενη πενταετία και τη δημιουργία τέτοιων ιδρυμάτων, που να μπορούν και να ανταποκρίνονται και να διασυνδέονται με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά να αποτελούν και ελκυστικό τόπο για την επάνοδο της νέας γενιάς, που έχε φύγει στο εξωτερικό»


«Θεωρώ πολύ τιμητική την τοποθέτησή μου από τον πρωθυπουργό, αλλά και την υποστήριξη από τον υπουργό Παιδείας, με τον οποίο είχαμε μία μακρά κοινοβουλευτική συνεργασία» δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, που σηματοδοτεί για το κυβερνητικό έργο ο ανασχηματισμός, η κ. Τζούφη επισήμανε: «Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε, οι ρυθμοί πρέπει να ανεβαίνουν κι αυτό γιατί οι ευθύνες και οι ανάγκες είναι πάρα πολλές και το στοίχημα είναι πολύ μεγάλο. Βεβαίως ο καθένας μας κρίνεται, όχι γι' αυτά που λέει, αλλά γι' αυτά που μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα, που να έχουν και κοινωνικό αποτύπωμα [...] Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες ή βαθμούς ελευθερίας μετά τον Αύγουστο του 2018 και να μπορέσουμε να ενισχύσουμε πρωταγωνιστικά τον χώρο της Παιδείας».

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η υποδοχή της Μερ. Τζούφη στο υπουργείο Παιδείας

Η κ. Τζούφη, που εισέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις περιορισμένες αλλαγές στη σύνθεσή του, στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός, υπενθύμισε ότι της είχε δοθεί ο λόγος της εισηγήτριας σε κρίσιμα νομοσχέδια, που αφορούσαν αλλαγές στον χώρο της Παιδείας και ειδικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος, όπως διευκρίνισε, είναι ένας χώρος, που η ίδια γνωρίζει καλά: «Για πολλά χρόνια μέσα από τη συνδικαλιστική δραστηριότητα με πολλούς άλλους ανθρώπους δώσαμε μάχες για κρίσιμες αλλαγές και τώρα πρέπει εν τοις πράγμασι να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, όλοι μαζί, διότι η προσπάθεια είναι συνολική».

Αναφορικά με την ατζέντα του υπουργείου Παιδείας την περίοδο αυτή παρατήρησε: «Ήδη έχουμε συζητήσει και πριν από δυο μέρες νομοθετήσαμε για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έχουν ξεκινήσει πολύ μεγάλες συζητήσεις για συγκλίσεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην Ήπειρο και υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την επόμενη πενταετία και τη δημιουργία τέτοιων ιδρυμάτων, που να μπορούν και να ανταποκρίνονται και να διασυνδέονται με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά να αποτελούν και ελκυστικό τόπο για την επάνοδο της νέας γενιάς, που έχε φύγει στο εξωτερικό».

«Εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε», συνέχισε, «είναι να συνεχίσουμε με σταθερότητα, να προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις μεταβολές, που είναι απαραίτητες και για τις οποίες, για να μπορέσουν να προχωρήσουν και να αφήσουν αποτύπωμα, πρέπει να διερευνούμε -και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε- τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις».

«Η προσπάθεια μας αυτή τη στιγμή και το στοίχημα για τη χώρα είναι η έξοδος από το καθεστώς της επιτροπείας, τον Αύγουστο του 2018, κι από εκεί και πέρα συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα» τόνισε.

   *Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

   **Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)