to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τσίπρα - Σαμαρά έβλεπε ο κόσμος, Κυριάκο

Κομπάρσος στο κόμμα του έγινε την Τετάρτη στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης


Κομπάρσος στο κόμμα του έγινε την Τετάρτη στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μήνυμα δεν το έστειλαν μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ. που χειροκρότησαν όρθιοι την ομιλία Σαμαρά για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Novartis. Το έστειλαν και οι ίδιοι οι πολίτες, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις της τηλεθέασης.

Ακόμη τα στοιχεία διαψεύδουν τα συστημικά μίντια που έσπευσαν να ισχυριστούν (γιατί άραγε;) ότι η τηλεθέαση της συζήτησης ήταν χαμηλή και να εξάγουν το πολιτικό συμπέρασμα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το σκάνδαλο στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Στο σύνολο της ημέρας τα κανάλια που μετέδιδαν ζωντανά την συζήτηση έκαναν τηλεθέαση που πλησίασε το 11% (το κανάλι της Βουλής έκανε το πολύ υψηλό 4,5% και η ΕΡΤ1 6,3%).

Όμως το κύριο συμπέρασμα από την τηλεθέαση είναι πολιτικό και αφορά την αξιολόγηση των αρχηγών στη συνείδηση των πολιτών: ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ισχυρός πολιτικός παράγοντας της χώρας. Και ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο κύριος πολιτικός του αντίπαλος - άρα εξ αντικειμένου είναι και ο ηγέτης στον αντίπαλο πολιτικό χώρο της Ν.Δ.

Τα νούμερα τηλεθέασης από το Κανάλι της Βουλής και την ΕΡΤ1 δείχνουν ότι την υψηλότερη τηλεθέαση είχαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος - δηλαδή η κυβέρνηση. Και ακολούθησαν ο Γ. Στουρνάρας και ο Α. Σαμαράς. Ο Κ. Μητσοτάκης περιορίσθηκε σε μονοψήφια...

Συγκεκριμένα, τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα (καίτοι ανέβηκε στο βήμα στις 12 το βράδυ) είδε το 14% των τηλεθεατών. Τον Π. Καμμένο (που μίλησε στη 1.15 μετά τα μεσάνυχτα) το 15,8%.

Στους "διψήφιους" από τα πολιτικά πρόσωπα είναι ο Γ. Στουρνάρας με τηλεθέαση 13,4%, ο Α. Σαμαράς με 12,4%, ο Α. Λοβέρδος με 11,3%, ο Δ. Παπαγγελόπουλος με 11% και ο Άδ. Γεωργιάδης με 10,1%. Αντίθετα ο Κ. Μητσοτάκης, παρά το ότι μίλησε σε μία πολύ καλή ώρα (στις 23.15) ήταν ένας από τους λίγους πολιτικούς που βρέθηκε κάτω από το 10% (για την ακρίβεια στο 9,9%). Τουλάχιστον ξεπέρασε τον Ε. Βενιζέλο που πέτυχε ένα 9,6%.

Μάλλον την επόμενη φορά που θα μιλήσει στη Βουλή ο Τσίπρας θα πρέπει να απευθύνεται στον πραγματικό αρχηγό της σημερινής Ν.Δ...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)