to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 08.02.2018

Κοινωνία

Σαράκης: Φοβάμαι για τη ζωή μου λόγω Novartis (ηχητικό)

Σε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis προχώρησε ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6


"Οι τρεις μάρτυρες που εκπροσωπώ στο σκάνδαλο Novartis προστατεύονται από τις αμερικανικές αρχές γιατί οι καταθέσεις τους κρίθηκαν αξιόπιστες", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης.

Όπως σημείωσε, αποφάσισε με τους μάρτυρες να πάνε στις ΗΠΑ γιατί εκεί "χτυπάνε τη διαφθορά και δεν τη συγκαλύπτουν".

Σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, η υπόθεση της Siemens έγινε μάθημα για τις αμερικανικές Αρχές, και αυτό, όπως ανέφερε τον κάνει να είναι "αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης". Επισήμανε, ωστόσο, ότι φοβάται για τη ζωή του, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως "αν μας κερδίσει ο φόβος θα ηττηθούμε για πάντα".

Ζήτησε ενίσχυση του νομικού πλαισίου στην Ελλάδα για την προστασία μαρτύρων προκειμένου, να μην φοβούνται να καταθέτουν φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιοίκησης, φέρνοντας, μάλιστα, ως παράδειγμα το ΚΕΕΛΠΝΟ, λέγοντας πως είναι άνδρο διαφθοράς και αμαρτίας, το οποίο δημιούργησαν πολιτικοί.

Χαρακτήρισε αισχρό το νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς με αυτόν δίνεται ασυλία σε πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να εμπλέκονται σε διάφορες υποθέσεις.

"Υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο"

Εν τω μεταξύ, ο κ. Σαράκης, μίλησε νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1, όπου τόνισε ότι υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράκης τονίζοντας ότι κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην Ελλάδα αναφέρονται και στην έρευνα του FBI με ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ.

Οι έρευνες του FBI αφορούν στην περίοδο 2006-2014 και σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, οι τρεις Έλληνες μάρτυρες περιγράφουν όλες τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρίας. "Αυτή η υπόθεση, θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα" τόνισε ο δικηγόρος.

"Υπήρχαν γιατροί που συνταγογραφούσαν φάρμακα έναντι αμοιβής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών προς το συμφέρον της Novartis" πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση για το αν έχει καλέσει η ελληνική δικαιοσύνη τους τρεις Έλληνες, ο κ. Σαράκης απάντησε ότι "δεν μπορεί να τους φωνάξει γιατί δεν τους γνωρίζει".

(πηγή: news247)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)