to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 08.02.2018

Πολιτική

Π. Ρήγας: «Ευκαιρία ενίσχυσης της δημοκρατίας» η υπόθεση Novartis (ηχητικό)

«Το θέμα της Novartis», είπε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «αναδεικνύει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, της δικαιοσύνης και του οικονομικού συστήματος που λειτουργούσαν χωρίς κανόνες


«Ευκαιρία ενίσχυσης της δημοκρατίας» χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm 97,8.  

«Το θέμα της Novartis», είπε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «αναδεικνύει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, της δικαιοσύνης και του οικονομικού συστήματος που λειτουργούσαν χωρίς κανόνες. Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία μεγάλη να ενισχυθεί η δημοκρατία με τη συμφωνία όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να αποκτήσουν οι θεσμοί την έξωθεν καλή μαρτυρία των πολιτών. Μια συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να προχωράει αυτές τις υποθέσεις μέχρι τέλους. Οι πολίτες σήμερα δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς και αυτό αποτελεί έλλειμμα δημοκρατίας».

Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να γίνει προανακριτική επιτροπή για να εξετάσει το θέμα, ο ίδιος απάντησε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που προτείνει και λέει είναι όλα να προχωρήσουν στη διερεύνηση τους. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, παρόλο που έχω κάνει κριτική ορισμένες φορές και η λογοδοσία πρέπει να υπάρχει. Αλλά παρόλα αυτά θεωρώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι η Δικαιοσύνη να κάνει σωστά τη δουλειά της» και πρόσθεσε:
 
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει άμεσα να έχει τη δικογραφία για να μεταφερθεί ή να γνωρίζει. Εδώ, υπήρχαν υπουργοί της ΝΔ οι οποίοι έκρυβαν στα συρτάρια τους επί μήνες τις δικογραφίες και δεν τις έστελναν. Ή ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν θα έπρεπε να ενημερωθεί για το κομμάτι που πάει στη Βουλή, δεν μιλώ για παρεμβάσεις».
 
Αναφερόμενους στους μάρτυρες, σημείωσε: «δεν ξέρω τι έχουν πει οι μάρτυρες, σε πόσο βάθος έχει φτάσει η πρώτη διερεύνηση. Από εκεί και πέρα, μέσα από το υπουργείο αυτά τα οποία γνώριζαν ή βρέθηκαν ή ανακαλύφθηκαν, στάλθηκε αυτή η δικογραφία και δόθηκε η διερεύνηση με στοιχεία τα οποία παραδόθηκαν είτε δια μέσω του υπουργείου, είτε δια μέσω του κ. Κοντονή... Προφανώς και η έρευνα που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει παίξει ρόλο, υπάρχουν στοιχεία».
 
Πληροφορίες: real.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)