to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:09 | 06.02.2018

Πολιτική

Σ. Κοντονής: Τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν έχουν παραγραφεί (βίντεο)

Οι ευθύνες για τα πολιτικά πρόσωπα προκύπτουν από τις μαρτυρικές καταθέσεις και αφορούν παράνομη τιμολόγηση και περιπτώσεις δωροδοκίας δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στην ΕΡΤ.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι η τιμολόγηση των φαρμάκων είναι σημείο αναφοράς για άλλα 29 κράτη πολύ μεγαλύτερα και πολυπληθέστερα από τη χώρα μας οπότε αυτό που γινόταν είχε αντανάκλαση σε αυτές τις χώρες.

Το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων έχει σχέση με παράνομη τιμολόγηση και περιπτώσεις δωροδοκίας. Ο κ. Κοντονής παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα παραγραφής για τα αδικήματα που δεν είναι διαρκή και συνδυάζονται με το χρόνο τέλεσή τους από υπουργούς για παράδειγμα το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί αλλά το αδίκημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν έχει παραγραφεί.

Καμία παρέμβαση δεν υπήρξε

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για παρέμβαση. «Αυτά που ακούγονται είναι πρωτόγνωρα καμία παρέμβαση δεν υπήρξε». «Ντροπή τους, πριν λίγους μήνες έκαναν ύμνους στη δικαιοσύνη», «Για ποιο λόγο κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της;» «Η δικαιοσύνη δεν ρίχνει λάσπη, αποδίδει ευθύνες και ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα».

«Γιατί ανησυχεί η δεξιά; Αν ανησυχεί επειδή το μισό υπουργικό συμβούλιο του κ. Σαμαρά εμφανίζεται εμπλεκόμενο τότε δικαίως ανησυχεί αλλά μη βάζουν άλλα πράγματα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παραλαμβάνει τη δικογραφία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στέλνει τη δικογραφία στον πρόεδρο της Βουλής. «Σε τι βαθμό θα φτάσει η γελοιοποίηση της Ν.Δ. που μιλούν για παρέμβαση;»

Πολύ μεγαλύτερη η υπόθεση αυτή από το σκάνδαλο της Siemens. Κάποιοι πλούτιζαν τη στιγμή που φτωχοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να βρουν φάρμακα.

Με μηνύσεις απείλησε μέσω του ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης ενώ ο κ. Κοντονής τον κάλεσε να ετοιμάσει την υπεράσπισή του γιατί οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες για αυτόν. Μόλις η δικογραφία πάει στη Βουλή θα λάβουν γνώση οι πάντες και πρώτοι από όλους οι βουλευτές.

Kατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)