to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:06 | 03.02.2018

Αθλητισμός

Ισοπαλίες σε Τρίπολη και Λάρισα, τίποτα δεν αλλάζει στην 5η θέση για Αστέρα, Ξάνθη, Πανιώνιο, «Χ» και ο Παναιτωλικός στη Λεωφόρο

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στην Τρίπολη μεταξύ του τοπικού Αστέρα και της Ξάνθης, χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε ο αγώνας της ΑΕΛ με τον Πανιώνιο στην AEL FC Arena, που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής.


(φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ)

**************

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στην Τρίπολη μεταξύ του τοπικού Αστέρα και της Ξάνθης, με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Super League. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε μέσα σ' ένα λεπτό στο πρώτο ημίχρονο. Στο 29' οι γηπεδούχοι άνοιξαν στο σκορ με τον Τσιλιανίδη και στο επόμενο λεπτό η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Κάστρο.

Κακό σε θέαμα το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο καλά, αλλά μετά το δεκάλεπτο ισορρόπησαν οι φιλοξενούμενοι. Η ομάδα της Τρίπολης άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό, όταν ο Ιγκλέσιας κέρδισε κατά κράτος τους αμυντικούς της Ξάνθης στον αέρα, έπειτα από κόρνερ, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε ασταθώς και ο Τσιλιανίδης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι πανηγυρισμοί, όμως, του Αστέρα δεν κράτησαν, καθώς στο αμέσως λεπτό, ο Κάστρο με άπιαστη κεφαλιά, έπειτα από ωραία σέντρα του Σιλά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη. 

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να πιέζουν την άμυνα της Ξάνθης, αλλά η ακριτική ομάδα απειλούσε με ξαφνικές αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, στο 69ο λεπτό, ύστερα από κακή έξοδο του Αθανασιάδη, ο Πασαλίδης έβγαλε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μπρίτο. 

Η ομάδα της Τρίπολης «απάντησε» στο 75', όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, αλλά ο Μανιάς που έσπασε έξυπνα το οφσάιντ, νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς σε τετ-α-τετ. Η ομάδα του Παντελίδη συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα και το σκορ δεν άλλαξε.

Ο διαιτητής, Ιωάννης Νεοφυτιάδης, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μουνάφο, Σελίν, Ιγκλέσιας - Λισγάρα, Σιλά, Κίκε, Μπρίτο. 

Οι συνθέσεις:
Αστέρας
(Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Σελίν (89' Μαντίντα), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Κυριακόπουλος (46' Καλτσάς), Τσιλιανίδης (46' Ινσάλντο), Τόνσο, Μανιάς.
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά (57' Κασάδο), Λισγάρας, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Μεχία, Κίκε (73' Γέντρισεκ), Καμαρά, Ντουρίτσκοβιτς, Φασίδης (61' Μπρίτο), Κάστρο.

 

«Ροντέο»... χωρίς γκολ στη Λάρισα

Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε ο αγώνας της ΑΕΛ με τον Πανιώνιο στην AEL FC Arena, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής.

Ένα αποτέλεσμα που δεν άφησε ικανοποιημένη καμία από τις συμμετέχουσες ομάδες, εν πολλοίς δίκαιο όμως με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, καθώς οι αντίπαλοι είχαν τις στιγμές τους, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να δημιουργεί πιο κλασικές ευκαιρίες.

Οι πιο αξιόλογες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου προήλθαν από δύο στημένες μπάλες και είχαν για πρωταγωνιστή τον Μπανανά, ο οποίος στο 9ο και 41ο λεπτό απείλησε άμεσα την εστία των γηπεδούχων με κεφαλιές σε εκτελέσεις φάουλ, αστοχώντας ελάχιστα. Στο ίδιο διάστημα οι «βυσσινί» είχαν μεν την κατοχή αλλά υστερούσαν στη δημιουργία και την τελική πάσα, με συνέπεια να μην απειλήσουν την εστία του Κότνικ.

Η Λάρισα συνέχισε να υπερέχει και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο 53΄: Ναζλίδης και Κριζμάν άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα μεταξύ τους, ο Κροάτης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το δοκάρι. Οι «κυανέρυθροι» απάντησαν στο 72΄ με ένα σόλο του Σπιριντόνοβιτς, που κατέληξε σε σουτ του Αυστριακού, με τον Γκόλια να κάνει την κόντρα και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 82΄, όταν ο ευέλικτος Σπιριντόνοβιτς ταλαιπώρησε τη θεσσαλική άμυνα και «σέρβιρε» πλάγια αριστερά στον Λάμπρου, που σούταρε διαγώνια και μόλις άστοχα, με τον Νίλσεν να μην προλαβαίνει την μπάλα ελάχιστα στην προβολή που επιχείρησε, ενώ στο 89΄ ο Μιλοσάβλιεβιτς σούταρε ελάχιστα άουτ. Να σημειωθεί ότι ο Γκιοατά ολοκλήρωσε τον αγώνα παίζοντας με κάταγμα στο χέρι από τα πρώτα λεπτά!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφανος Κουμπαράκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φατιόν, Γκόλιας, Λεοζίνιο - Σαραμαντάς, Σαββίδης

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (61΄ Μλαντένοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (66΄ Λεοζίνιο), Κριζμάν (71΄ Περόνε)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούρας (57΄ Σπιριντόνοβιτς), Λάμπρου, Μπραχίμι (70΄ Ουάσινγκτον), Γεσίλ (62΄ Νίλσεν)

 

«Χ»άρη χρωστάει ο ΠΑΟ στον Βλαχοδήμο, 0-0 στη Λεωφόρο με Παναιτωλικό 

Ανήμερα των γενεθλίων του (110 χρόνια από την ίδρυσή του) ο Παναθηναϊκός παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Παναιτωλικό (0-0) στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» με βάση την εικόνα του ματς θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί με το βαθμό που πήραν. Αν δεν ήταν σε μεγάλη βραδιά ο Βλαχοδήμος, με τρεις σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός θα είχε φύγει νικητής από την αναμέτρηση. Ντεμπούτο με τους «πράσινους» έκαναν οι Κάτσε, Μυστακίδης, ωστόσο, είναι τόσα πολλά τα κενά που υπάρχουν σε όλες τις γραμμές, που η παρουσία τους ήταν αδύνατο να κάνει τη διαφορά.

Το ματς στο πρώτο 45λεπτο ήταν κλειστό, ιδιαίτερα από την πλευρά του Παναιτωλικού, που μπήκε καλά διαβασμένος στον αγωνιστικό χώρο και με σωστή τακτική πέτυχε αυτό που επεδίωξε (να μη δεχτεί γκολ).

Αντεπιθέσεις δεν έβγαλε η ομάδα του Δέλλα, ωστόσο, δεν κινδύνευσε από τους «πράσινους» που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την εδαφική υπεροχή, μετά το 20΄ άρχισε να πιέζει περισσότερο, αλλά της έλλειπε η τελική πάσα. 

Ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 16΄, με το απευθείας φάουλ του Μοράρ να στέλνει τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Βλαχοδήμου. Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε στο 24΄, όταν ο Δώνης βρέθηκε... φάτσα με τον Κυριακίδη, αλλά καθυστέρησε όσο χρειαζόταν ο Μοράρ για να στείλει τη μπάλα κόρνερ. 

Χωρίς φάσεις ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν μετά το 55΄ στον αγωνιστικό χώρο και να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Πιο φρέσκια η ομάδα του Δέλλα «άγγιξε» το γκολ στο 59΄, όταν ο Βλαχοδήμος έκανε απίστευτη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Κλέσιο και στη συνέχεια προ της γραμμής ο Οικονόμου απομάκρυνε (του έγινε επιθετικό φάουλ).

Τεράστια διπλή ευκαιρία για τους Αγρινιώτες στο 62΄, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Βλαχοδήμο που έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις σε σουτ των Ντίας και Μαρινάκη. Στο 69΄ το σουτ του Μοράρ από τη μεγάλη περιοχή βρήκε πάνω στον Γιόχανσον, ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Κυριακίδης έκανε μεγάλη απόκρουση στο γυριστό του Μυστακίδη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανάσιος Τζήλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουρμπέλης - Ντίας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε, Δώνης, Λουντ, Κουρμπέλης (46΄ Μυστακίδης), Άλτμαν (78΄ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (70΄ Κουλιμπαλί)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας):  Κυριακίδης, Περέιρα, Ρόσα (90΄+3 Νταλακούρας), Κλέσιο (78΄ Μπαρμπόσα), Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Βασιλούδης (88΄ Χαντάκιας), Μιχάι, Μοράρ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)