to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:08 | 04.02.2018

Πολιτική

Απειλές για σφαίρες κατά του Ν. Κοτζιά: Στη δημοσιότητα οι επιστολές

Τρεις απειλές μέσα σε διάστημα λίγων ωρών δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών στο γραφείο του την ώρα που η διαπραγμάτευση για το Μακεδονικό συνεχίζεται και η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να κλείσει αυτή την εκκρεμότητα που στοιχειώνει την εξωτερική πολιτική της χώρας - Με ένα tweet που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατέδειξε συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια, ως τους ηθικούς αυτουργούς των απειλών που δέχτηκε, με ανώνυμη επιστολή, για τη ζωή του


 

Οι δύο πρώτες απειλές ήταν σε μορφή επιστολής, τις οποίες παρουσιάζει , ενώ η τρίτη απειλή έγινε προφορικά με τηλεφώνημα προς τη γραμματέα του κ. Κοτζιά. Οι δράστες απείλησαν όχι μόνο τον ίδιο τον Νίκο Κοτζιά αλλά και μέλη της οικογένειάς του.

Ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξε ο ίδιος τους δύο φακέλους που περιείχαν , την πρώτη φορά ένα δακτυλογραφημένο και τη δεύτερη φορά ένα χειρόγραφο σημείωμα.

Και οι δύο φάκελοι έφτασαν στο Υπουργείο Εξωτερικών την ίδια εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  “Έθνους της Κυριακής”, ο πρώτος φάκελος έφτασε την Τρίτη, και η απειλή στρεφόταν όχι όχι μόνο προς το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και σε όλους του βουλευτές.

Εγραψαν λοιπόν οι άγνωστοι:

“Εσείς οι 300 άχρηστοι, οι ανθέλληνες, οι προδότες (εκτός βέβαια ορισμένων που μετριούνται στα δάχτυλα) σας προειδοποιούμε χωρίς πολυλογίες: Οσοι από εσάς αισθάνονται ακόμη ΕΛΛΗΝΕΣ. Αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες. Για όλους τους άλλους ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα μόνον: Θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στα Σώματα Ασφαλείας και το Στράτευμα: Μην υπακούτε στις εντολές τους μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ” καταλήγει η επιστολή.

Στην κορυφή της σελίδας οι άγνωστοι έγραψαν τα ονόματα τριών Μακεδονομάχων, του Παύλου Μελά, του Καπετάν Αγρα και του Γκόνο Γιώτα.

Το δεύτερο σημείωμα έφτασε στα χέρια του Υπουργού το απόγευμα της Πέμπτης. Ο άγνωστος έγραψε με μαύρο στυλό:

“3 ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ: ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ”.

Την ίδια όμως ημέρα, λίγη ώρα νωρίτερα, η γραμματέας του Υπουργού δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο ο όποιος την προειδοποίησε: “ ̈Πες τον Κοτζιά να καθήσει καλά γιατί θα φάει πολύ ξύλο”. Η γραμματέας πρόλαβε και σημείωσε τον αριθμό της κλήσης και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές είναι πολύ κοντά στο να εντοπίσουν την ταυτότητα του δράστη.
 


«Όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημειώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις απειλές που εξαπολύθηκαν από την επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνα Παυλίδου, αλλά και την απειλητική επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει:

«Μετά τις «σφαίρες για τους προδότες» που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές.

Όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».  

Ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων να μπει τέλος στο κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται

«Οι απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Αναμένουμε την κατηγορηματική καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Είναι ευθύνη όλων να μπει τέλος στο κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση για την ονομασία της πΓΔΜ», ανέφερε με τη σειρά του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απειλητική επιστολή στον Ν. Κοτζιά:  «Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα»

Στην αποκάλυψη ότι κάποιοι έστειλαν, χθες, ανώνυμη επιστολή στον Νίκο Κοτζιά, στην οποία έγραφαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», προέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, το πρωί της Παρασκευής. Διευκρίνισε, πάντως, ότι υπάρχει μόνο επιστολή, όχι και σφαίρες, τονίζοντας ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα.

Η επιστολή εξετάζεται από τα ερευνητικά κέντρα της ΕΛΑΣ, είπε ο Νίκος Τόσκας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο δημοσιοποίησης της ανέφερε: «Τώρα εστάλη η επιστολή. Τώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν».

Υπογράμμισε επίησς ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα διαφυλαχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.

Ν. Κοτζιάς: Ηθικοί αυτουργοί των απειλών συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια 

Με ένα tweet που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καταδεικνύει συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια, ως τους ηθικούς αυτουργούς των απειλών που δέχτηκε, με ανώνυμη επιστολή, για τη ζωή του. Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ και την Ιερά Σύνοδο να καταδικάσουν τις απειλές εναντίον του "χωρίς μεν και αλλά".

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισαν ότι οι συνεχείς συκοφαντίες σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα αυτή. Παράλληλα, καταδίκασαν κατηγορηματικά τις απειλές αυτές, για να προσθέσουν ότι (οι απειλές) δεν θα σταθούν εμπόδιο στην αποφασιστικότητα του κ. Κοτζιά για επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.
 

«Η καταδίκη είναι αυτονόητη», λένε Κύκλοι της Ιεράς Συνόδου
Κύκλοι της Ιεράς Συνόδου παρατήρησαν, σήμερα, ότι ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί ο κ. Κοτζιάς, επωνύμως αυτή τη φορά, απευθύνεται στην Ιερά Σύνοδο και στην Εκκλησία. Προφανώς, η καταδίκη είναι αυτονόητη, τονίζουν οι ίδιοι. 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερκών με ανάρτησή του το πρωί στο twitter για τις εναντίον του απειλές, καλούσε «ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά»

Αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση για τις «σφαίρες στους προδότες»

Υπενθυμίζεται ότι χθες με αναφορά της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν κολάσιμες πράξεις από το βίντεο της προέδρου του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνας Παυλίδου, στο οποίο κραυγάζει «μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις...».

Το επίμαχο βίντεο:

Γαλάζια ανακοίνωση... εκ των υστέρων

Στις 14:00 το μεσημέρι κι αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η ΝΔ θυμήθηκε να πάρει θέση για τις απειλές κατά του υπουργού Εξωτερικών, σπεύδοντας να χρησιμοποιήσει το γεγονός για μικροπολιτικούς σκοπούς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε:

«Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται. Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών.Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

Καταδίκη από τα υπόλοιπα κόμματα

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, καταδικάζει ως απαράδεκτη την αποστολή απειλητικής επιστολής προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, «ενέργεια η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, γιατί μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας του λαού».

«Οι απειλητικές επιστολές τρομοκρατικού χαρακτήρα εναντίον υπουργών και πολιτικών προσώπων καθώς και η επίκληση της βίας, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, συνιστούν σαφέστατα απεχθείς και άθλιες ενέργειες, τις οποίες οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ενέργειες και συμπεριφορές τέτοιου είδους στρέφονται ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)