to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:08 | 31.01.2018

πηγή: dialogos.com.cy

Διεθνή

«Λυπάμαι που ο Ν. Αναστασιάδης απάντησε στην Χρυσή Αυγή Κύπρου»

“Με το παράρτημα της υπόδικης, νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, ο Σταύρος Μαλάς δεν έχει κάτι να συζητήσει”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε στο ερωτηματολόγιο του


“Με το παράρτημα της υπόδικης, νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, ο Σταύρος Μαλάς δεν έχει κάτι να συζητήσει”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε στο ερωτηματολόγιο τους.

Ο κάθε πολιτικός και το κάθε κόμμα κρίνεται από το λαό για τη συνέπεια και την αξιοπιστία του ανάλογα με τα πολιτικά δεδομένα, ήταν το σχόλιο του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ στην απόφαση των κομμάτων που στήριξαν Νικόλα Παπαδόπουλου να καλέσουν τους ψηφοφόρους τους να μην στηρίξουν οποιοδήποτε από τους δύο που πέρασαν στον 2ο γύρο.

Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ έλεγε και προεκλογικά ότι απαιτείται αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου και σε αυτό επιμένει, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, η οποία τοποθετείται υπέρ της αλλαγής θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, ο οποίος φέρει τα θετικά χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τον κόσμο να τον εμπιστευτεί, αφού έτσι θα είναι βέβαιος για την επιλογή του.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κατηγόρησε το επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ ότι λόγω αδυναμίας να αντιπαρατεθούν με τον Σταύρο Μαλά, επιμένουν να αναφέρονται στο παρελθόν.

Υπενθύμισε τις πλάτες του ΔΗΣΥ στον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και στους τραπεζίτες, τις δεσμεύσεις Αναστασιάδη για μη κούρεμα καταθέσεων και την εσωτερική πληροφόρηση σε συγγενικά του πρόσωπα, την στήριξη στον καταδικασθέντα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, την υπόθεση στο Πέρα Παιδί και τις παλινωδίες του στο Κυπριακό.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ότι είχε να δώσει το έδωσε, ενώ έβαλε στην πενταετία του τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από εκείνες του τόπου, εγκλωβίζοντας παράλληλα την προοπτική της λύσης του Κυπριακού.

Αν αφεθεί να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην παγίωση των τετελεσμένων, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η δήλωση:

Το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός προφανώς λόγω της αδυναμίας του να αντιπαρατεθούν με τον Σταύρο Μαλά, τις θέσεις και τις προτάσεις του, επιμένουν να μιλούν για το παρελθόν. Αν θέλουν να μιλήσουμε για το παρελθόν, να μιλήσουμε.

Τι θέλουν να θυμίσουν και σε ποιόν;

Να θυμίσουν στους πρόσφυγες και σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό ποιος άνοιξε την πόρτα στον Αττίλα;

Να θυμίσουν σε όλους το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και της άλωσης των πάντων κατά τη δεκαετία που ήταν στην Κυβέρνηση;

Να θυμίσουν τις μεγαλύτερες προεκλογικές απάτες με τις οποίες υφάρπαξαν την ψήφο του λαού, τους «S300» και το ρήμα «δεσμεύομαι»;

Να θυμίσουν ότι έκαναν πλάτες στον τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και σε άλλους τραπεζίτες και ταυτόχρονα έψεγαν για την οικονομική κρίση τις μικρές συντάξεις και το πασχαλινό επίδομα;

Να θυμίσουν τις πλείστες τόσες περιπτώσεις όπου ο κ. Αναστασιάδης δεν έλεγε την αλήθεια; Όταν έλεγε ότι δεν γνώριζε για το κούρεμα άρα και δεν ενημέρωσε το στενό του οικογενειακό περίγυρο; Όταν έλεγε ότι δεν έλαβε ποτέ το έγγραφο Ντάουνερ; Όταν έλεγε ότι δεν έχει περιουσία σε τοποθεσία εκεί που όλως τυχαίως ενδιαφερόταν να επενδύσει Ρώσος επιχειρηματίας; Όταν στήριζε τον τότε Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα μέχρι και στο δικαστήριο;

Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ό, τι είχε να δώσει το έδωσε. Δεσμεύθηκε προεκλογικά το 2013, ο λαός τον εμπιστεύτηκε και τον ξεγέλασε μετεκλογικά. Έβαλε τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από το μέλλον του τόπου. Εγκλώβισε την προοπτική της λύσης του Κυπριακού μέσα στις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του. Αν αφεθεί να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην παγίωση των τετελεσμένων.

Η διακυβέρνηση του σημαδεύτηκε από το κούρεμα καταθέσεων, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, πρωτόγνωρη αύξηση της κοινωνικής ανισότητας, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και πρωτοφανή φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. Απορρυθμίστηκαν τα ωράρια των καταστημάτων, ενώ κινδυνεύουν με εκποιήσεις κύριες κατοικίες και μικρές επαγγελματικές στέγες.  Γενικά ο Νίκος Αναστασιάδης αποδείχθηκε ότι είναι πολιτικός μιας άλλης, περασμένης εποχής.

Αυτό το αντιλαμβάνονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι πολίτες, γι’  αυτό και εκφράζουν την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες, ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι, εκφράζουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους στην ελπίδα των πολλών, στο όραμα του Σταύρου Μαλά για την Κύπρο του αύριο. Για πραγματική αλλαγή, για λύση και επανένωση του τόπου μας. Για προστασία όσων έχουν ανάγκη, για αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Με κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει όσους έχουν ανάγκη. Για μια Κύπρο διαφορετική που θα προχωρεί μπροστά με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομές,  με διαφάνεια, αξιοκρατία και ανάπτυξη για όλους.

Τώρα είναι η ώρα να πορευτούμε όλοι μαζί στο δρόμο για την απαλλαγή μας από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, στο δρόμο για την πραγματική αλλαγή. Με ειλικρίνεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία.

Ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο σε αυτή την πορεία.

Κλείνοντας, νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ στη συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το αν έπρεπε ή όχι ο Σταύρος Μαλάς να μπει σε διάλογο με το ΕΛΑΜ. Το ΕΛΑΜ είναι το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο. Αυτό δεν το αρνείται κανένας, ούτε το ΕΛΑΜ. Πρόσφατα ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποκάλυψε ότι Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ο Χρίστος Χρίστου είναι μόνο τυπικά, για να μπορέσει να λειτουργήσει το ΕΛΑΜ ως κόμμα. Συνεπώς, με το παράρτημα της υπόδικης, νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, ο Σταύρος Μαλάς δεν έχει κάτι να συζητήσει. 

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γιατί ο κ. Αναστασιάδης ένοιωσε την ανάγκη να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο τους και να επιχειρήσει να δικαιολογήσει τις θέσεις που υποστηρίζει στο Κυπριακό στο ΕΛΑΜ. Ξέρουμε ποια είναι η στάση του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, έναντι στη Χρυσή Αυγή», συμπλήρωσε.

«Ανέμενα», επεσήμανε ο κ. Κυπριανού, «ότι τουλάχιστον ο κ. Αναστασιάδης θα τηρούσε μια παρόμοια στάση, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Κύπρο έγινε πραξικόπημα, είχαμε εισβολή και συνεχίζεται η κατοχή μέχρι σήμερα από ακροδεξιά στοιχεία. Δεν λέω ότι είναι τα άτομα τα οποία σήμερα είναι επικεφαλής του ΕΛΑΜ που οργάνωσαν εκείνα που έπραξαν το 1974 αλλά είναι άτομα με τις ίδιες αντιλήψεις, με τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες πεποιθήσεις».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)