to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 29.01.2018

Διεθνή

Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί απειλή τον αντιπολιτευόμενο ηγέτη Ναβάλνι

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θεωρούν πως ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Αλεξέι Ναβάλνι συνιστά πολιτικά απειλή ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου στη Ρωσία και σημείωσαν ότι οι διαδηλώσεις που διοργάνωσε την Κυριακή δεν ήταν και τόσο μεγάλες.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ότι είναι απίθανο κάποιος να μπορεί να ανταγωνιστεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαρτίου, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει εύκολα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Στον Ναβάλνι έχει απαγορευτεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές εξαιτίας μιας "κατασκευασμένης", σύμφωνα με τον ίδιο, καταδίκης του σε φυλάκιση με αναστολή.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε χθες τον Ναβάλνι και στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο, έπειτα από μια σύντομη παρουσία του σε συλλαλητήριο στη Μόσχα που καλούσε σε αποχή από τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, στις οποίες, όπως είπε, θα γίνει νοθεία.

Αναφερόμενος και πάλι στις προεδρικές εκλογές, ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου πως οι πληροφορίες ότι επίκειται η δημοσίευση έκθεσης για την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων στη Ρωσία αποτελεί μια νέα προσπάθεια επηρεασμού των ρωσικών προεδρικών εκλογών, η οποία όμως είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Οι ΗΠΑ μπορεί να δώσουν σύντομα στη δημοσιότητα, ίσως και σήμερα, έκθεση, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς στις πιθανότητες να επεκταθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στη Ρωσία.

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συνεχίζουν τους διαξιφισμούς όσον αφορά τις κατηγορίες από την πλευρά των ΗΠΑ για ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, κάτι το οποίο αρνείται η Ρωσία, όπως και σχετικά με τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και στη Συρία.

"Πράγματι πιστεύουμε ότι είναι άμεση και προφανής απόπειρα που έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με τις εκλογές προκειμένου να ασκηθεί επιρροή σε αυτές", δήλωσε ο Πεσκόφ αναφερόμενος στο θέμα των κυρώσεων. "Δεν συμφωνούμε με αυτό και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα ασκήσει καμία επιρροή", πρόσθεσε.

Παράλληλα αναφερόμενος στην κρίση στη Συρία, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι η απουσία ορισμένων εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης δεν θα εγείρει σοβαρά εμπόδια στην πραγματοποίηση της διάσκεψης για την κρίση στη Μέση Ανατολή που θα διεξαχθεί στο Σότσι αυτήν την εβδομάδα. "Το γεγονός ότι κάποιοι εκπρόσωποι της διαδικασίας στη Συρία δεν θα μετάσχουν είναι απίθανο να εμποδίσει τη διεξαγωγή της συνόδου αυτής και δεν μπορεί να την σαμποτάρει", κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)