to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 27.01.2018

left.gr

Πολιτική

Ο «Ζορό» Ψωμιάδης σώζει τις Απόκριες και γελοιοποιεί τη ΝΔ (βίντεο)

Ενώ πολλοί φοβόντουσαν την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή, τα Jumbo φρόντισαν να του εξασφαλίσουν χώρο στην τηλεόραση προκειμένου πουλήσουν την αποκριάτικη πραμάτεια τους


Το σερί των καλτ και αμφιλεγόμενων διαφημίσεων της γνωστής αλυσίδας συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την συμμετοχή του Ψωμιάδη σε ρόλο Ζορό. Μάλιστα, τραγουδώντας παραποιημένο τον ύμνο της ΝΔ («Σε περιμένω να 'ρθεις και πάλι»), ο πρώην περιφερειάρχης και γραφικός πρωταγωνιστής των συλλαλητηρίων για το «Μακεδονικό», ήρθε για να... σώσει τις απόκριες. Σίγουρα πάντως, το πρώην γαλάζιο στέλεχος, «δεν σώζεται» από την αυτογελοιοποίηση:

(τα σχόλια περιττεύουν)

Ας υπενθυμίσουμε στα Jumbo μερικά στοιχεία από το βιογραφικό του νέου τους πρωταγωνιστή: 

 Το 2009 ο Ψωμιάδης κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας μείωσης σε 5.000 ευρώ προστίμων ύψους 89.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος νόθευε το εμπόρευμα του. 

 Καταδικάστηκε πρωτοδίκως το Φεβρουάριο του 2009 και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.   Η υπόθεση οδηγήθηκε στο εφετείο και μετά από τέσσερις αναβολές  το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο στις 7 Απριλίου 2011 με την ίδια ποινή. 

 Σε συνέντευξη που έδωσε στις 9 Απριλίου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Ψωμιάδης δήλωσε ότι είναι αθώος αφού βοήθησε έναν συνάνθρωπο, και πως το πραγματικό ποσό που διέγραψε ανέρχεται στα 1000 Ευρώ, ισχυρισμοί που διέψευσε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία".   

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ίδρυσης του νέου κόμματος του.   Στις 6 Ιουνίου 2011 υπεγράφη το έγγραφο από το γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με το οποίο τέθηκε σε αργία κατ' εφαρμογή της απόφασης του εφετείου.   Τη θέση του ανέλαβε ο αναπληρωτής αντιπεριφερειάρχης και αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.

Ο Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, που στις 27 Ιανουαρίου 2012 αποφάσισε να επαναξεταστεί η υπόθεση, καθώς έκρινε μη επαρκώς δικαιολογημένη την απόφαση του εφετείου και απαραίτητη μία νέα δίκη με διαφορετικούς δικαστές.   

Τον Απρίλιο του 2012 το Eφετείο Θεσσαλονίκης επανεξέτασε την υπόθεση όπως αποφασίστηκε από τον Άρειο Πάγο, και βρήκε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη εκ νέου ένοχο καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή.Π. Ψωμιάδης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία τον πρόδωσε.   Ο Ψωμιάδης άσκησε και πάλι αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Η απόφαση του Άρειου Πάγου, που ανακοινώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2012, έκρινε πλήρως αιτιολογημένη τη νέα απόφαση και οριστικοποίησε την καταδίκη και την ποινή του Ψωμιάδη.   Και επίσημα στις 3 Ιανουαρίου 2013 εκδιώχθηκε απ'το αξίωμα του περιφερειάρχη, ενώ οι διαδικασίες για την ανάδειξη του αντικαταστάτη του ξεκίνησαν άμεσα.[35] Ο Π. Ψωμιάδης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία τον πρόδωσε.   Αυτά ως προς το νομικό μέρος.  Οι ακραίες, ρατσιστικές, με χρυσαυγίτικη χροιά, δηλώσεις που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστές και δεν χρειάζονται αναπαραγωγή...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)