to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οριστικό τέλος στην αδικία χρόνων για τους εργαζόμενους της πρώην Εθνοdata

Ο πολύμορφος αγώνας του «Συλλόγου Εργαζομένων στην ETE - προερχόμενων από την πρώην ΕθνοDATA» επισφραγίστηκε με την καταβολή των επιδομάτων εξειδικευμένου βαθμού και κλιμακίου στους εκατοντάδες εργαζόμενους που «απορροφήθηκαν» ουσιαστικά από την Εθνική Τράπεζα


(φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων της πρώην Εθνοdata)

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 24/1/18 ο «Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE - προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA», καταβλήθηκαν σε όλους τους εργαζόμενους τα επιδόματα εξειδικευμένου βαθμού και κλιμακίου σύμφωνα με τις πράξεις Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, που είχαν εκδοθεί από 15/11/2017 (σ.σ.: εδώ το σχετικό δημοσίευμα του Left.gr).

Με την κίνηση αυτή αποκαστάθηκε μία αδικία χρόνων που είχε ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι μέσω της πρώην Εθνοdata να αμείβονται διαφορετικά ακόμα και μετά την απορρόφηση της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα.

Ολοκληρώθηκε επίσης η απόδοση θέσεων ευθύνης-επιδομάτων σε μια σειρά διευθύνσεων όπως στην  Δ/νση Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Έτσι αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η συμβολή όλων των εργαζόμενων (περίπου 450) και ανοίγει ο δρόμος για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Δικαιώνεται έτσι η πολύχρονη προσπάθεια και ο σκληρός και άνισος αγώνας που ξεκίνησε με την ίδρυση του Σωματείου για την κατάργηση των εργαζόμενων 2ης και 3ης κατηγορίας, αγώνα τον οποίο έχει καταγράψει το Left.gr και είχε περιγράψει και η γραμματέας του Συλλόγου, Γιώτα Λαζαροπούλου

«Δώσαμε μάχες για την αποτροπή μείωσης μισθών, για τη πληρωμή υπερωριών, για να μην μετακινηθούν συνάδελφοι σε άλλη εταιρεία, για την αποτροπή απόλυσης. Κερδίσαμε, με την υπογραφή για πρώτη φορά συνδικαλιστικών εκπροσώπων μας, το πρακτικό Συμφωνίας του Συλλόγου με τη Διοίκηση της ΕΤΕ. Ήρθαμε αντιμέτωποι με κάθε είδους μη αναμενόμενες και αχαρακτήριστες επιθέσεις: συκοφαντίες, λοιδορίες, ψευδή δημοσιεύματα, με προσπάθεια υπονόμευσης. Τις αντιμετωπίσαμε βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα εργασιακά προβλήματα των συναδέλφων και αναδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία ότι οι διακρίσεις και οι διαφορετικές ταχύτητες εργαζομένων στον εργασιακό χώρο είναι άδικες για τον εργαζόμενο και μη αποδοτικές για την ίδια την Τράπεζα».

Μέρος αυτού του αγώνα ήταν και η προσφυγή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) το οποίο τους δικαίωσε τον περασμένο Μάρτιο:

«Δεκαπέντε εργαζόμενοι προερχόμενοι από την ΕθνοDATA προσέφυγαν στις 16 Ιανουαρίου 2017 στο οικείο υποκατάστημα του Σ.ΕΠ.Ε. και κατήγγειλαν ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δεν τους συμπεριελάμβανε ως όφειλε στις ρυθμίσεις που απορρέουν από τις Επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην εταιρεία και τον Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.), και ειδικότερα σε ότι αφορά την καταβολή επιδόματος προγραμματιστών- αναλυτών» ανέφερε το Σ.ΕΠ.Ε. επιβάλοντας το ανάλογο πρόστιμο στην ΕΤΕ για την παράβαση και καλώντας την να καταβάλει το αναφερόμενο επίδομα στους προσφεύγοντες από την 1η Απριλίου 2015 και εφεξής.

Η Διοίκηση της Τράπεζας έχει επίσης δεσμευτεί για την ισότιμη αντιμετώπιση και την προσφορά ίσων ευκαιριών σε όλες τις Διευθύνσεις και το σωματείο δηλώνει ότι «είναι εδώ συμβάλλοντας  ώστε οι δεσμεύσεις αυτές να εμπεδώνονται καθημερινά και να γίνονται πραγματικότητα». Ο «Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE - προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA» έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για την διευθέτηση ορισμένων επιμέρους αδικιών που προέκυψαν με την υλοποίηση του νέου κανονισμού, η οποία αναδεικνύει το θέμα με μια σειρά παραδείγματα.

Μετά το επιστέγασμα της θετικής εξέλιξης, ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να επικοινωνούν μαζί του για οποιαδήποτε θέμα αφορά την εργασία του και θεωρεί μέριμνά του την εξασφάλιση της πιστής τήρησης του Κανονισμού Εργασίας, μακριά από λογικές αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων.

«Επιμένουμε στη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων για να επιβεβαιώσουμε ακόμα μία φορά ότι: Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται…», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)