to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 13.01.2018

Πολιτική

Επί τάπητος τα προαπαιτούμενα στο Μαξίμου - Τη Δευτέρα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Το σύνολο των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι του Σαββάτου, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου


Το σύνολο των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, Υγείας Παύλος Πολλάκης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Τη Δευτέρα θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο

Οι διατάξεις για τις απεργίες, τους πλειστηριασμούς και τα οικογενειακά επιδόματα αποτελούν τα κατεξοχήν σημεία αντιπαράθεσης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο θα ψηφιστεί τη Δευτέρα.

Το EuroWorking Group πήγε πάρα πολύ καλά και είμαστε εντός των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος ενώ, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, η δόση που θα εκταμιευτεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι στα 6,7 δισ. ευρώ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει «ποιες ρυθμίσεις που θεωρεί ότι είναι τριτοκοσμικές, θα πάρει πίσω», ενώ την κατηγόρησε για πελατειακή πολιτική όταν ενίσχυε επιδοματικά τους πολύτεκνους. «Είναι λογικό το πρώτο παιδί να παίρνει ένα ευρώ, το δεύτερο δύο και το τρίτο δώδεκα ευρώ;», αναρωτήθηκε, ενώ νωρίτερα για το ίδιο θέμα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου δήλωσε πως μέσα στο έτος θα καλυφθούν οι απώλειες των πολύτεκνων.

Για την τροπολογία σχετικά με την έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο από την 1η Μαΐου, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως τίποτα δεν αλλάζει στα ισχύοντα, και δεν πρόκειται να πλειστηριαστεί κανένα σπίτι που είναι «πρώτη και μοναδική κατοικία».

Ακόμη, υπερασπίστηκε με απόλυτο τρόπο την ρύθμιση για την απαρτία 50% στην κήρυξη απεργιών.

Η διάταξη δεν αλλάζει τον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία, καθώς θα λαμβάνεται πάντα με την σχετική πλειοψηφία των παρόντων, επανέλαβε και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, που είχε έντονη αντιπαράθεση με το ΚΚΕ.

Παράλληλα, νομοτεχνική βελτίωση με την οποία εξαιρούνται τα φαρμακεία από το απελευθερωμένο ωράριο τις Κυριακές, κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Πληροφορίες: ΕΡΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)