to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:50 | 10.01.2018

Κοινωνία

Η Δράση Αστυνομικών ενάντια στο ρατσισμό στο πλευρό των προσφύγων της Λέρου (ενημέρωση - φωτογραφίες)

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου παρέλαβε τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε η «Δράση Αστυνομικών ενάντια στον ρατισμό»:


Το δίκτυο στο λογαριασμό του στο facebook αναφέρει για τους αστυνομικούς ενάντια στο ρατσισμό:

«Και τα λόγια τους τα κάνουν πράξη. Δεκάδες πολύχρωμα σεντόνια, ζεστές κάλτσες και εσώρουχα αγόρασαν και έστειλαν στο ΠΙΚΠΑ για τις ανάγκες των προσφύγων. Η αποθήκη μας γέμισε με χρώματα και τα πρόσωπα με χαμόγελα. Τελικά η αλληλεγγύη μπορεί να νικήσει το σκοτάδι σε αυτό το δύσκολο αγώνα . Από το ΠΙΚΠΑ Λέρου ένα θερμό ευχαριστώ στους δημοκράτες αστυνομικούς»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση και το «πρόγραμμα» της  «Δράσης Αστυνομικών ενάντια στον ρατισμό» στο νησί:

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους πραγματοποιήθηκε από τη συλλογικότητα μας, αυτοδιαχειριζόμενη εκδήλωση-πάρτυ σε πολυχώρο της Αθήνας , τα έσοδα της οποίας και θα διατεθούν για τις ανάγκες των προσφύγων που διαμένουν στη δομή ανοιχτής φιλοξενίας ΠΙΚΠΑ Λέρου , μέσω του Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου. Η εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία αφού οι συμμετέχοντες βοήθησαν να συγκεντρωθεί το ποσό των 545 ευρώ , με το οποίο και προβήκαμε στην αγορά σετ σεντονιών και μαξιλαροθηκών καθώς και πλήθος εσωρούχων τα οποία θα διατεθούν στην ανωτέρω δομή. Εκατοντάδες ήταν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι πρωίας , αποδεικνύοντας ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. 

Μετά την επιτυχία του εγχειρήματος η συνέλευση της Δράσης μας, έλαβε απόφαση να μεταβεί αντιπροσωπεία μας στη Λέρο την 11-14/1/2018, για να οργανώσει κι εκεί δράσεις αλληλεγγύης. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

-Πέμπτη 11/1/2018 παράδοση του υλικού που αγοράστηκε στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου(Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου - Leros Solidarity Network) και από κοινού με το τελευταίο διανομή σχολικών ειδών και παιχνιδιών που είχε συγκεντρώσει το Δίκτυο μέσω άλλων προσφορών, στα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο ΚΥΤ Λέρου. 

- Παρασκευή 12/1/2018 και από τις 22:00 έως το πρωί διοργάνωση πάρτυ στο καφε-μπαρ Παράδεισος (Paradeisos Cafe) στην παραλία του Βρωμόλιθου, όλα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών του προσφυγικού πληθυσμού του ΚΥΤ Λέρου και άπορων νοικοκυριών του νησιού. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση τους συναδέλφους μας , τους εργαζόμενους σε δομές για τους πρόσφυγες, τους αλληλέγγυους και τους κατοίκους του νησιού, για να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας για καλό σκοπό. 

-Κυριακή 14-1-2018 και ώρα 10:00 ανοιχτή ιστορική περιήγηση στα κτίρια του Ψυχιατρείου όπου αρχικά στοιβάχτηκαν τα ανταρτόπαιδα των περίφημων Παιδουπόλεων της Φρειδερίκης, για να «γαλουχηθούν» στα ιδανικά του Πατρίς- Θρησκεία-Οικογένεια και να «αναμορφωθούν», για να ακολουθήσουν οι «χρόνιοι» , «αζήτητοι», και «μη επιδεχόμενοι βελτιώσεως» ψυχοπαθείς για την αποσυμφόρηση των Ψυχιατρείων της ενδοχώρας. Την τετραετία δε 1967-1971 μια σιδηρόφρακτη κατασκευή χώριζε την αποικία Ψυχοπαθών από τους πολιτικούς εξόριστους της χούντας. Σήμερα σε κοντέινερ που στήθηκαν στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και έρχονται αντιμέτωποι με τα κλειστά σύνορα . Την περιήγηση θα πραγματοποιήσει ο κ. Γιάννης Λουκάς , ψυχίατρος.

- Μετά το πέρας της περιήγησης θα πραγματοποιηθεί συνέλευση της Δράσης μας με κύριο θέμα τη διερεύνηση της δυνατότητας και πιθανών τρόπων συνεισφοράς μας ώστε τα κτίρια αυτά (ή κάποια από αυτά) να αποκατασταθούν με απώτερο σκοπό τη διοργάνωση διαρκούς συνέδριου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ενημέρωση και την διεξαγωγή συζητήσεων σχετικά με την πολυθρύλητη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, τα δικαιώματα του παιδιού, τις ανθρώπινες ελευθερίες και γενικά τη διοργάνωση πολιτισμικών δρώμενων με σκοπό την περαιτέρω διεύρυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας κ.α.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)