to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 31.12.2017

Διεθνή

Συρία: Τη φρίκη αποκαλύπτουν οι εικόνες από τις ανασκαφές από τους μαζικούς τάφους στη Ράκα (βίντεο)

Τουλάχιστον 115 νεκροί βρίσκονται στους δύο μαζικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν στη Ράκα της Συρίας την Παρασκευή και οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη.


Δύο ομαδικοί τάφοι που περιέχουν δεκάδες πτώματα αμάχων και σύρων στρατιωτικών οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) βρέθηκαν την Παρασκευή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας.

Τους τάφους ανακάλυψαν οι κάτοικοι της Ράκας που επέστρεψαν μετά από την αποχώρηση των μαχητών του ISIS από το άλλοτε προπύργιό τους στη Συρία. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν το Στρατό και οι στρατιώτες ανέλαβαν την ανασκαφή.

Δεκάδες άμαχοι και στρατιώτες του Άσαντ εντοπίστηκαν θαμμένοι κάτω από το χώμα, με τους στρατιώτες να τους βγάζουν με γυμνά χέρια.

Οι σοροί των ενταφιασμένων στους μαζικούς τάφους μεταφέρονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Χαλεπίου, ενώ μέχρι στιγμής είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αναγνωριστεί.

Ο χρόνος που σφαγιάστηκαν οι δεκάδες νεκροί από τον ISIS δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί, όμως συριακό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι ενδέχεται να πρόκειται για ανθρώπους που σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές όταν τον Αύγουστο του 2014 εισέβαλε στην πόλη ο στρατός του Άσαντ. Τότε είχε γίνει αναφορά για πάνω από 50 νεκρούς στρατιώτες, ενώ ο ISIS είχε αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες με πειστήρια από τη σφαγή, υποστηρίζοντας πως οι άνθρωποι εκτελέστηκαν και ετάφησαν σε μαζικούς τάφους.

Το ΙΚ κατηγορείται για αναρίθμητες φρικαλεότητες στα εδάφη που είχε καταλάβει από το 2014: είχε ενορχηστρώσει μαζικές εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς και άλλες ωμότητες.

Τον Δεκέμβριο του 2014, τα πτώματα 230 ανθρώπων που είχαν εκτελεστεί από το ΙΚ βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία). Τον Ιούνιο του 2015, οι τζιχαντιστές είχαν δολοφονήσει μέσα σε τρεις ημέρες πάνω από 200 αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στην πόλη Κομπάνι (βόρεια), πριν απωθηθούν από τις κουρδικές δυνάμεις.

tags: Συρία, ISIS

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)