to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:43 | 20.12.2017

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επίθεση αγνώστων στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης - Τραυματίας ένας εργαζόμενος

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Ενημέρωσης (TV100-FM100) του δήμου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος και να υποστούν υλικές ζημιές δύο οχήματα της εταιρίας που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου.


Όπως γράφει ο Ι. Μπάντιος στο Κόκκινο:

Μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου  ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας και δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Ζαχαριάδης σημείωσε ότι περίπου δεκαπέντε κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας οδηγός και να προκληθούν υλικές ζημιές.

Μετά από επικοινωνία του Κόκκινου Θεσσαλονίκης ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Φίλιος Στάγκος δήλωσε πως επρόκειτο για τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα με κουκούλες που επιτέθηκαν με λοστούς στα οχήματα και την είσοδο του κτιρίου επί της Νικολάου Γερμανού 1 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Στάγκος ο εργαζόμενος οδηγός της δημοτικής τηλεόρασης τραυματίστηκε στο κεφάλι, ωστόσο έχει τις αισθήσεις του, και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο.

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΜ-Θ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων στις εγκαταστάσεις των δημοτικών μέσων ενημέρωσης TV100 και FM100, που έγινε σήμερα γύρω στις 6 το απόγευμα.

   «Τέτοιες επιθέσεις στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου, ενώ η χρήση ωμής βίας από άτομα που διαλέγουν την προστασία της ανωνυμίας για να παραστήσουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές δικαιωμάτων, είναι μακριά από κάθε αντίληψη για την έννοια της δημοκρατίας», επισημαίνει η ΕΣΗΕΜ-Θ σε ανακοίνωση της

   Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα καταγγείλει τη συγκεκριμένη επίθεση στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)