to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τελικά, τι θέλουν να κρύψουν;

Βρισκόμαστε στην ιστορική εκείνη στιγμή που η προοπτική εξόδου της οικονομίας από το Μνημόνιο είναι πιο ορατή από ποτέ, τα οικονομικά στοιχεία και οι προβλέψεις είναι θετικά και όλα δείχνουν πως η χώρα βγαίνει από αυτή την περιπέτεια που την έβαλαν αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο


Άκυρο» αποφάσισαν να ρίξουν οι δικαστές στο πόθεν έσχες. Αυτή τη φορά όμως φρόντισαν να μην ζητήσουν εξαίρεση μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά για όλους τους υπόχρεους. Σε μια «κανονική» χώρα, σύσσωμος ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος θα είχε βγει μπροστά και με παρρησία θα έθετε ως αίτημα την προστασία της διαφάνειας, της λογοδοσίας, του ελέγχου για όλους εκείνους που κατέχουν δημόσιες θέσεις. Χωρίς καμία εξαίρεση.

Βρισκόμαστε όμως σε συνθήκες κανονικότητας; Προφανώς και όχι.

Βρισκόμαστε στην ιστορική εκείνη στιγμή που η προοπτική εξόδου της οικονομίας από το Μνημόνιο είναι πιο ορατή από ποτέ, τα οικονομικά στοιχεία και οι προβλέψεις είναι θετικά και όλα δείχνουν πως η χώρα βγαίνει από αυτή την περιπέτεια που την έβαλαν αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο. Όπως ο Γιάννης Βρούτσης, που καταγγέλλει την κυβέρνηση για την απασχόληση των νέων, ο ίδιος που επί υπουργίας του η συνολική ανεργία ανέβηκε σχεδόν στο 28%, ενώ η ανεργία των νέων έφτασε στο 63% το 2013.

Μπροστά στο ενδεχόμενο κατάρρευσης κάθε αφηγήματος περί καταστροφής και περί «χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης», οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας θα παίξουν τα ρέστα τους. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δεδομένη συστράτευση του Μητσοτάκη με τον Θεοδωράκη και, στο τέλος, τη Γεννηματά.

Αφορά όλο το σύστημα εξουσίας που όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσω των θεσμών, τυπικών και άτυπων, αλληλοτροφοδοτούνταν. Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ3, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «αυτούς που βλέπουν να χάνουν τα προνόμια τους (...) αυτούς που είχαν συνηθίσει να παρεμβαίνουν στις κυβερνήσεις, προκειμένου οι κυβερνήσεις να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου αυτοί να γλυτώνουν ποινικές διώξεις», περιγράφοντας το αμαρτωλό σύστημα που ήταν καθεστώς όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μιλούν οι δημοσιολογούντες δημοσιογράφοι και πολιτικοί, εξοργισμένοι, για «παρεμβάσεις της κυβέρνησης» στη Δικαιοσύνη. Αλήθεια, ποια ήταν η παρέμβαση της κυβέρνησης που οδήγησε στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ, που ανοίγει έναν δρόμο ολισθηρό και επικίνδυνο. Οι ίδιοι οι κρίνοντες ζητούν να κρίνουν. Τι άλλο όμως ζητούν οι δικαστές; Τι θέλουν να κρύψουν; Μπορούν να δώσουν πειστική απάντηση στους πολίτες;

Και τα κόμματα; Κουβέντα για την ταμπακιέρα, στήριξη των δικαστών στο όνομα του αγώνα κατά του «καθεστώτος Τσίπρα» από τη Ν.Δ. και μεγάλο κομμάτι της Κεντροαριστεράς.

Η στάση της Ν.Δ. δεν προκαλεί εντύπωση. Ιδίως όταν το πόθεν έσχες αποκαλύπτει αμαρτίες που όση «ομερτά» κι αν επιβάλλεται δεν κρύβονται. Βολική η απόφαση και για τους «άριστους» εκπροσώπους της «υγιούς επιχειρηματικότητας» με τα παρκαρισμένα αφορολόγητα στα νησιά του Παραδείσου.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)