to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 11.12.2017

Διεθνή

Λαβρόφ: Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη, προειδοποίησε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


Ο Λαβρόφ έκανε την παραπάνω δήλωση κατά την τριμερή συνάντηση ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας στο Νέο Δελχί.

Η Μόσχα ελπίζει στην ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας της κοινοπραξίας μεταξύ Ρωσίας-Ινδίας-Κίνας (RIC) κυρίως σε θέματα που αφορούν την προώθηση κοινών θέσεων για την περιφερειακή ασφάλεια, είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι στους κόλπους της κοινοπραξίας έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Αυτή είναι η 15η συνάντηση των ΥΠΕΞ των τριών αυτών χωρών μετά την δημιουργία του RIC το 2003.

Όπως είπε ο Λαβρόφ, και οι τρεις χώρες δεν επιθυμούν την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, σύμφωνα με το πρακτορείο, ενώ είναι έτοιμες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στην μάχη κατά της χρηματοδότησης ξένων τρομοκρατών με άλλες χώρες.

"Η Ρωσία αναμένει περαιτέρω ενίσχυση της πολύπλευρης συνεργασίας μας εντός της RIC, περιλαμβανομένων θεμάτων που αφορούν την προώθηση κοινών θέσεων, για να διασφαλίσουμε την παγκόσμια και την περιφερειακή σταθερότητα και την αειφόρο ανάπτυξη. Επιβεβαιώνουμε το ενδιαφέρον μας για τον συντονισμό της εξωτερικής μας πολιτικής στο πλαίσιο σημαντικών διεθνών θεσμών--κυρίως στα Ηνωμένα Έθνη, την G20, την SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης) και το BRICS (Σ.τ.Σ: διεθνής πολιτικός οργανισμός των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, που αποτελείται από πέντε χώρες: τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική)", είπε ο Λαβρόφ στην ολομέλεια των ΥΠΕΞ της RIC.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)