to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 07.12.2017

Πολιτική

«Νέος κόλαφος για την εγχώρια καταστροφολογία», ο σημερινός φόρος τιμής Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα

Ο Γερούν Ντάισελμλουμ μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο του τακτικού οικονομικού διαλόγου, δήλωσε σήμερα: «Θέλω να αποτίσω φόρο της τιμής στην Ελλάδα».


«Νέο κόλαφο για την εγχώρια καταστροφολογία» χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τις σημερινές εγκωμιαστικές δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τα όσα η Ελλάδα πέτυχε ανφορικά με την οικονομία της.

Όπως έγραψε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στο Twitter:

Σημειώνεται ότι ο Γερούν Ντάισελμλουμ μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο του τακτικού οικονομικού διαλόγου, δήλωσε σήμερα το εξής: «Θέλω να αποτίσω φόρο της τιμής στην Ελλάδα. Η Ελλάδα εφάρμοσε ένα εντυπωσιακό και ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες δαπάνες, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση, την αγορά εργασίας και προϊόντων, προσθέτοντας ότι απομένει ακόμα πολλή δουλειά αλλά η «Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα από οικονομικής και πολιτικής πλευράς».

Συνεχίζοντας ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και στην πιθανή έγκριση της εκταμίευσης στο επόμενο Eurogorup, στη βάση της εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των προαπαιτούμενων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης στις αρχές του 2018 θα επανατεθεί το ζήτημα των μέτρων για το χρέος. Όπως είπε, ο ESM εφάρμοσε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και ήδη από τον Ιανουάριο θα συζητηθούν περισσότερα μέτρα με στόχο να στηριχθεί η ανάκαμψη στην Ελλάδα και μεσοπρόθεσμα να ελαφρυνθεί το βάρος του χρέους.

«Πρόκειται για πολύ θετικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018», κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Επίσης ερωτηματικά για τους εγχώριους καταστροφολόγους αποτελεί και η ομολογία του ότι «ο βασικός στόχος, κυρίως, του πρώτου ελληνικού μνημονίου ήταν να "σωθούν" επενδυτές εκτός Ελλάδας».  «Τα πρώτα χρόνια έγιναν λάθη και στα πρώτα προγράμματα αυτοσχεδιάσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός. Είναι αλήθεια ότι στόχος ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας και γι' αυτό είμαι υπέρ των κανόνων για το bail-in, έτσι ώστε να μην διασωθούν επενδυτές με χρήματα φορολογουμένων» είπε ο Γερούν  Ντάισελμπλουμ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)