to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 05.12.2017

Κοινωνία

«Η Εξομολόγηση της...»: Εκδήλωση για την έμφυλη βία στα Βριλήσσια, στις 10/12

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων, διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση στις 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.30 στον χώρο της, (Ολύμπου 42 στα Βριλήσσια).


Προσκεκλημένες ομιλήτριες: η ευρωβουλευτής Σύριζα GUE/NGL Κωνσταντίνα Κούνεβα, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών Φωτεινή Κούβελα και η επικεφαλής της Επιτροπής Ισότητας των φύλων του Δήμου Βριλησσίων Γιώτα Παρασκευοπούλου.

Κοντά μας από την ΕΦΣΥΝ η Κωνσταντίνα Δασκαλοπούλου και η Αφροδίτη Τζιαντζή, το δίδυμο που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση Κούνεβα.

Παρουσιάζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Αγγελίδης.

Παράλληλα με τη συζήτηση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα γίνει προβολή αποσπασμάτων του ντοκιμαντέρ «Η εξομολόγηση της», το οποίο περιγράφει τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε η κα Κούνεβα το Δεκέμβριο του 2008 ως γυναίκα, μετανάστρια και εργαζόμενη - αγωνίστρια για την τήρηση του εργατικού δικαίου.

Με αφορμή την εμπειρία της Κωνσταντίνας Κούνεβα και των χιλιάδων γυναικών που βιώνουν καθημερινά την έμφυλη βία, θα συζητήσουμε και θα ενημερωθούμε αναφορικά με τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς.

Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και ευελπιστούμε η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει έναυσμα για προβληματισμό και ανάληψη δράσης για μια πιο δίκαιη κοινωνία χωρίς κοινωνικές ανισότητες και με σεβασμό στον άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής και ιδιότητας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)