to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 04.12.2017

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Με κοινωνικό πρόσημο η έξοδος από την επιτροπεία

«Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε διπλό ρόλο: από τη μία να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και από την άλλη να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες, που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, όπως τη φοροδιαφυγή» τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Απευθείας».


Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την Τρίτη αξιολόγηση, ο κ. Αμανατίδης επισήμανε ότι αυτή θα επιτρέψει και το πολιτικό κλείσιμο της γ' αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου, ενώ διαπραγματευόμαστε  ζητήματα, όπως η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, δηλώνοντας αισιόδοξος για την επιτυχία της χώρας.

«Θα τα καταφέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι πρόσφατα η Ελλάδα εξήλθε από τη διαδικασία επιτήρησης του υπερβολικού ελλείμματος της ΕΕ, ενώ σχολίασε για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι όσο η πολιτική μας θα έχει θετικά αποτελέσματα, τόσο θα βλέπετε μια αντιπολίτευση που δεν θα ασχολείται με τα μείζονα θέματα.

Ο κ. Αμανατίδης εμφανίστηκε θετικός σε «συνεργασίες με κοινωνικό πρόσημο», υποστηρίζοντας ότι «στην ατζέντα μας είναι πάντα οι συνεργασίες. Συνεργασίες που έχουν βάση, θέσεις και προϋπόθεση την έξοδο από την κρίση».

Ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «Η επίσκεψη Ερντογάν είναι ιστορική. Γίνεται μετά από 60 χρόνια. Ευελπιστούμε στην ανάπτυξη μιας θετικής ατζέντας στις διμερείς σχέσεις, στο οικονομικό πεδίο, την μεταναστευτική κρίση και την περιφερειακή συνεργασία» και κατέληξε: «Η διπλωματία και ο διάλογος είναι το μέσο επίλυσης διαφορών μεταξύ κρατών. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι η χώρα μας έχει βαρύνουσα θέση στην περιοχή ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)