to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:21 | 04.12.2017

Κοινωνία

«Λίφτινγκ» σε δύο έργα του σπουδαίου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη στην Αθήνα

Πρόκειται για τα έργα πρασίνου του σπουδαίου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη γύρω από την Ακρόπολη και τον λόφο του Φιλοπάππου, καθώς και το 14ο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Σίνα 70.


Με στόχο την ανάδειξη δυο έργων που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία και έργα τέχνης παγκόσμιου ενδιαφέροντος θα προχωρήσει μέσα στο 2018 ο δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για τα έργα πρασίνου του σπουδαίου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη γύρω από την Ακρόπολη και τον λόφο του Φιλοπάππου, καθώς και το 14ο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Σίνα 70.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μαρία Λογοθέτη, διευθύντρια στο γραφείο δημάρχου Αθηναίων, πρόεδρος στην αναπτυξιακή εταιρία του δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ «υπογράψαμε ένα σύμφωνο συνεργασίας με το ίδρυμα Δημήτρη Πικιώνη για τη συντήρηση και αποκατάσταση των αρχιτεκτονικών έργων του σπουδαίου αρχιτέκτονα, ακαδημαϊκού και καλλιτέχνη, που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων. Έχουμε εντάξει στον στρατηγικό μας σχεδιασμό την αποκατάσταση αυτών των δύο έργων και ειδικότερα έχουμε εξασφαλίσει 85 εκατομμύρια ευρώ για το 14ο δημοτικό σχολείο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης».

Ο προγραμματισμός των εργασιών αποκατάστασης των έργων θα πραγματοποιηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ίδιου του δημιουργού, με την επιστημονική εποπτεία της ΑΜΚΕ «Δημήτρης Πικιώνης».

Σημειώνεται ότι το 2018 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Πικιώνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)