to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:44 | 03.12.2017

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης στην Κοζάνη: «Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον οικογενειοκρατίας» το συντομότερο ανέκδοτο

Αιχμηρός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στην Κοζάνη: «Θα του συνιστούσα να μην βιάζεται να προδιαγράφει την σύνθεση της επόμενης κυβέρνησής του γιατί αυτό θα αργήσει πάρα πολύ. Και πιθανό να μην συμβεί ποτέ»


«Έχει κλειδώσει ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα είναι ένα δυνατό ντέρμπι ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης από την Κοζάνη, επισημαίνοντας ότι το βασικό δίλλημα αυτής της αναμέτρησης θα είναι «εάν η κυβέρνηση της επόμενης ημέρας θα έχει ως κορμό την πολιτική και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις συνεργασίες που θα προκύψουν η κορμό την ΝΔ που είναι άγριος νεοφιλελευθερισμός με ισχυρούς ακροδεξιούς κόκκους».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «όσοι ελπίζουν ότι ο ΣΥΡΙZΑ θα επιστρέψει στα μονοψήφια ποσοστά κάνουν ευσεβείς πόθους η κοιμούνται ύπνο βαθύ» εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει πολλά χρόνια και κατέληξε λέγοντας ότι «θα ναι ο ένας από τους δύο ισχυρούς πόλους στο πολιτικό σύστημα».

Ανέφερε ακόμη ότι με όλα τα λάθη του παρελθόντος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να είναι «ο βασικός εκφραστής των δυνάμεων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα» σημειώνοντας ότι η αριστερά και η κεντροαριστερά στην Ελλάδα αποτελεί για δεκαετίες την κοινωνική πλειοψηφία. Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν για πολλοστή φορά προσκεκλημένος και συμμετείχε ως παρατηρητής στην συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών που έγινε στην Λισσαβόνα, ότι έχει συναντηθεί πάνω από δέκα φορές σε αυτές τις συνόδους με την Φώφη Γεννηματά και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι αντιφατικό έως παράλογο, την ώρα που γίνονται τα παραπάνω στο εξωτερικό, εντός των Ελληνικών συνόρων η Φώφη Γεννηματά να δηλώνει ότι αρνούμαι καν το διάλογο με τον Σύριζα».

Απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι αντί-αριστερά», και σημείωσε ότι «ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς θα πρέπει να απομακρυνθεί από μια ακραία αντί-ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφορά κα ρητορική». Επίσης κάλεσε την ηγεσία του νέου φορέα να συνειδητοποιήσει όσο δυνατόν πιο γρήγορα ότι «η λογική του δορυφόρου στη ΝΔ δεν τους κάνει καλό» και εξήγησε ότι είναι τουλάχιστον αντιφατικό «όταν η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι την χωρίζει άβυσσος από την ΝΔ, την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη του κόμματος της να εκφράζουν με όλους τους πόρους τους σώματος τους την θέληση τους να γίνουν υπουργοί του Μητσοτάκη».

Ο Δημήτρης Παπαδούλης εμφανίστηκε αιχμηρός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν θα συμπεριλάβει στην μελλοντική κυβέρνηση του την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Διάβασα ότι ο κ Μητσοτάκης κάνει σχέδια και προαναγγελίες για το πώς θα ναι η επόμενη κυβέρνηση του και επειδή είναι εναντίον της οικογενειοκρατίας, λέει ότι αφήσει απέξω την Ντόρα».

«Κατά την γνώμη μου -συνέχισε ο ευρωβουλευτής- το έργο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον της οικογενειοκρατίας που ακούγεται το συντομότερο ανέκδοτο. Θα του συνιστούσα να μην βιάζεται να προδιαγράφει την σύνθεση της επόμενης κυβέρνησής του γιατί αυτό θα αργήσει πάρα πολύ. Και πιθανό να μην συμβεί ποτέ» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Ακόμη αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις πολλών που συμφωνούν ότι η Ελλάδα βαδίζει τα τελευταία της βήματα για την έξοδο από το μνημόνιο και ότι η συνεδρίαση στις 4 Δεκεμβρίου στο Γιούρογκρουπ και στις 22 Ιανουαρίου 2018 στην Σύνοδο Κορυφής θα σημάνουν το αίσιο τέλος αυτής της αξιολόγησης. Τόνισε όμως ότι «η έξοδος από το μνημόνιο δεν σημαίνει ότι λύνονται αυτομάτως όλα μας τα προβλήματα αλλά κάνουμε ένα βήμα στην απόκτηση της Λαϊκής κυριαρχίας».

Για το θέμα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ υπεραμύνθηκε την συμφωνία του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς, σημειώνοντας ότι είναι πολύ καλύτερη από την «μικρή ΔΕΗ» που είχαν καταλήξει οι προηγούμενοι, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα των εργαζόμενων της ΔΕΗ οι εκπρόσωποι των φορέων της αυτοδιοίκησης, δήλωσε ότι «τα συλλαλητήρια είναι θετικά, ενισχύουν την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, και κάνουμε προσπάθειες μέσω αυτής της διαπραγμάτευσης για παράταση της διάρκειας ζωή των λιγνιτικών μονάδων».

Νωρίτερα το πρωί συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κάνει το δίκτυο την ενεργειακών δήμων στην Ευρώπη σε ότι αφορά τους πόρους του Ταμείου δίκαιης μετάβασης σε περιοχές που είχαν λιγνιτικά κοιτάσματα, ενώ ο Περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης του παρέδωσε τις προτάσεις που θα υποβάλλουν στις 11 Δεκεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και που αφορά ένα σχέδιο στήριξης της περιοχής στην μεταλιγνιτική εποχή που έχουν εκπονήσει το ΕΚΕΤΑ, η ΑΝΚΟ και το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας.

  • Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η Ελλάδα πρέπει να σχεδιάσει το μέλλον της, μην περιμένουμε από τους ξένους να δώσουν λύση στο δικό μας πρόβλημα, να βρούμε τις συμμαχίες στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, να γίνουν έτσι τα πράγματα που να μην έχουμε την ανάγκη του εκάστοτε Σόιμπλε», τόνισε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης από την Κοζάνη. Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «το σχέδιό μας για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και την επόμενη μέρα σε μια Ευρώπη που αλλάζει» ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αναρωτήθηκε τι συμβαίνει και οι Έλληνες προοδεύουν όπου μεταναστεύουν κάτι που δεν γίνεται πάντα στην χώρα.

Ο κ. Παπαδημούλης διαπίστωσε ότι «φταίει ο τρόπος που έχουμε οργανώσει την διοίκηση και την οικονομία μας», επεσήμανε ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα στην βιομηχανία, στην ενέργεια, στις μεταφορές αλλά και στις υπηρεσίες και κατέληξε ότι «η Ελλάδα μπορεί να παράγει περισσότερο πλούτο και να τον μοιράζει δικαιότερα».

Μίλησε για την δημιουργία «ισχυρότερης διοίκησης» και ταυτόχρονα αυστηρότερης στην παραβατικότητα όπως στην κλοπή του δημοσίου χρήματος ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην δικαιοσύνη. «Αλλού τρέχει σαν λαγός και αλλού όχι» διαπίστωσε ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνοντας στην συνέχεια ότι «ένα από τα μεγάλο προβλήματα είναι η καθυστέρηση στην απονομή της».

«Θ'ανοίξουμε το κεφάλαιο για το πώς θέλουμε να είναι η μεταμνημονιακή Ελλάδα, θα καλέσουμε με σεμνότητα τους πολίτες να μας πουν την γνώμη τους, θα μιλήσουμε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και αυτό θα είναι ένα από τα στοιχεία της διαλόγου της σύγκρουσης αλλά και της σύνθεσης κατά την πορεία της χώρας προς τις εκλογές».

Χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό γεγονός ότι από την δυτική Μακεδονία ξεκίνησε η διαδικασία των αναπτυξιακών συνεδρίων ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τα έργα και τις ημέρες τόσο του Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη όσο και του δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.

«Χρειάζονται ισχυρές αυτοδιοικητικές διοικήσεις στην περιφέρεια και τους δήμους που να διαθέτουν σχέδιο και διάθεση για νοικοκυρεμένη διαχείριση» ανάφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζοντας ότι αυτή θα είναι το πλαίσιο της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές ενώ προδιέγραψε ως «λαθεμένες τις λογικές για κομματικοποιημένα σχήματα στο χώρο της αυτοδιοίκησης».

Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αφήσουν κατά μέρος τους πανηγυρισμούς η τα φαινόμενα αυταρέσκειας, και τους κάλεσε να εργαστούν χωρίς περιθώρια χαλάρωσης για το μέλλον της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)