to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:46 | 30.11.2017

Πολιτική

Τρ. Μηταφίδης: Ψηφίζουμε αμυντικές δαπάνες γιατί έχουμε την ευθύνη της χώρας και όχι γιατί είμαστε έμποροι όπλων (βίντεο)

“Χαιρετίζω την απόφαση -που έμαθα χθες, έστω και εάν είναι κατόπιν εορτής- να αναθεωρηθεί αυτή η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση στρατιωτικού υλικού, το οποίο σύμφωνα και με τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας χρησιμοποιείται για την εξόντωση των αμάχων στην Υεμένη" ανέφερε ο βουλευτής Σύριζα Α’ Θεσσαλονικής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης


“Χαιρετίζω την απόφαση -που έμαθα χθες, έστω και εάν είναι κατόπιν εορτής- να αναθεωρηθεί αυτή η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση στρατιωτικού υλικού, το οποίο σύμφωνα και με τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας χρησιμοποιείται για την εξόντωση των αμάχων στην Υεμένη. Όταν ήμασταν Αντιπολίτευση δεν ψηφίζαμε -όπως ξέρετε- τις αμυντικές δαπάνες, γιατί συνδέονταν με τις πολεμικές επιχειρήσεις και επιδιώξεις του ΝΑΤΟ. Γίναμε Κυβέρνηση προφανώς και έχουμε την ευθύνη της χώρας. Ψηφίζουμε αμυντικές δαπάνες και όχι να είμαστε έμποροι όπλων.”, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή, σχετικά με το Σ/Ν του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: "Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών και άλλες διατάξεις", ο βουλευτής Σύριζα Α’ Θεσσαλονικής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Όσον αφορά το Ινστιτούτο, ο βουλευτής σημείωσε, πως βούληση της Κυβέρνησης είναι να νοικοκυρέψει το ίδρυμα το οποίο αδυνατεί αυτή τη στιγμή να λειτουργήσει. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Μέριμνα μας είναι να ενισχύσουμε τον επιστημονικό και ερευνητικό του ρόλο και να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα κακοδιαχείρισης που αντιμετωπίζει”.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ κατήγγειλε την “εθνικιστική υστερία” του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στηρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, κ. Σταύρου Καλαφάτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίσκεψη φιλίας του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης στη FYROM.

Χαρακτηριστικά τόνισε:“Αυτή η πόλη έχει υποφέρει από την εθνικιστική υστερία με την αλήστου μνήμης «Αγία Τριάδα», όπως τη λέγαμε στη Θεσσαλονίκη. Τώρα βέβαια έχει μείνει μόνο ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Ήταν ο αλήστου μνήμης Δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος -του οποίου εξακολουθούμε δυστυχώς και με τη δική μας Κυβέρνηση να πληρώνουμε τα κλοπιμαία με την παρακράτηση από την κρατική επιχορήγηση του Δήμου- και ο επίσης γνωστός Παναγιώτης Ψωμιάδης”.

Και κατέληξε: “Εάν εσείς νοσταλγείτε την περίοδο αυτής της ακραίας εθνικιστικής πολιτικής, την περίοδο Σαμαρά, πάνω στην οποία χτίστηκαν καριέρες, δημιουργήθηκε και ένα κόμμα και τορπιλίστηκε τότε η δυνατότητα να έχουμε μία συμβιβαστική λύση περί το όνομα με το πακέτο Πινέιρο, εμείς δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε σε αυτόν τον δρόμο.

Εμείς, λοιπόν, θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης. Εξάλλου, η διπλωματία των πόλεων είναι μέσα στις υποχρεώσεις, αν θέλετε, των ίδιων των εκλεγμένων δημοτικών αρχόντων. Και όχι να έχουμε μια λογική σκαντζόχοιρου και να αντιμετωπίζουμε τη δεύτερη πόλη της χώρας, τη Θεσσαλονίκη, ως το προπύργιο του από “βορράν κινδύνου”. Τελείωσαν αυτά. Αυτά ανήκουν στις εποχές του ψυχρού πολέμου. Αυτά νοσταλγείτε; Πρέπει να τελειώνουμε με αυτά και αυτό θα το κάνει η δική μας Κυβέρνηση. Πάρτε το απόφαση!”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)