to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 24.11.2017

Διεθνή

Προεκλογικές... εκπλήξεις ετοιμάζει ο Πούτιν στους Ρώσους

Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να μην έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του για την προεδρία στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 18η Μαρτίου 2018, αλλά ...


Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να μην έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του για την προεδρία στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 18η Μαρτίου 2018, αλλά το επιτελείο προετοιμάζεται πυρετωδώς για αυτές και, όπως γράφει η εφημερίδα Vedomosti, ετοιμάζει προεκλογικές εκπλήξεις. Η ρωσική εφημερίδα επικαλούμενη δικές της πηγές, γράφει ότι αυτή τη στιγμή το επιτελείο του Ρώσου προέδρου συζητά το ενδεχόμενο της συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές υποψηφίων οι οποίοι θα προέρχονται από τον χώρο των φιλελευθέρων και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Μία ακόμη πηγή, όπως γράφει η εφημερίδα, απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα αν θα υπάρξουν νέοι υποψήφιοι από τον χώρο των φιλελευθέρων, ωστόσο υποσχέθηκε ότι «θα υπάρξουν εκπλήξεις».

Η απόφαση για την προώθηση ενός τέτοιου υποψηφίου θα ληφθεί , όπως τόνισε άλλη πηγή της εφημερίδας, σε συνάρτηση με κάποια συγκεκριμένα δεδομένα, όπως για παράδειγμα θα εξαρτηθεί από το πώς θα κατέβει στις εκλογές ο Ρώσος πρόεδρος, εκπροσωπώντας δηλαδή το κόμμα ή ως ανεξάρτητος υποψήφιος κτλ. Η εφημερίδα βέβαια υπογραμμίζει παράλληλα ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει ζήτηση για τέτοιου είδους υποψηφίους.

Πηγή της εφημερίδας τονίζει επίσης ότι «αν και η τελική απόφαση έχει ήδη ληφθεί, όλα αυτά γίνονται στον στενό κύκλο του Σεργκέι Κιριγιένκο (πρώτος αναπληρωτής της υπηρεσίας της προεδρίας) και προσθέτει «Το σύστημα στο Κρεμλίνο αυτή τη στιγμή λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο, σαν να υπάρχει σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο ένα ελέφαντας, όπου ο ένας του κρατάει την προβοσκίδα, ο δεύτερος το πόδι και ο τρίτος το αυτί. Ο καθένας μπορεί να ψηλαφίσει το δικό του κομμάτι, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβει τι συμβαίνει γενικά».

Πιθανός υποψήφιος για την προεδρία λέγεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι μπορεί να είναι ο διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών και της Επιτροπής πρωτοβουλίας των πολιτών Αλεξέι Κουντρίν που είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο η εφημερίδα Vedomosti δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Πηγή: Vedosmosti

ΜΕτ'αφραση: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)