to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το πολύ πολύ να φταίει ο Κώστας

Μα να που τα στόματα ανοίγουν μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής. Ανοίγουν και με ευκολία ρίχνουν το ανάθεμα, και όλα τα αδρανή υλικά του πολιτικού προσωπικού της Μεταπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αδράνεια


Αιωνίως βολεμένοι πίσω από ανέξοδους αφορισμούς. Μονίμως κρυπτόμενοι πίσω από τετριμμένα κλισέ που δαιμονοποιούν τη φύση κι έναν υπαρκτό ή ανύπαρκτο Θεό, οι οποίοι σε ρόλο αόρατου τιμωρού σπέρνουν τον θάνατο και την καταστροφή. Και ο ανθρώπινος παράγοντας μονίμως απών. Μονίμως καλά προφυλαγμένος όπως και οι αμαρτίες μας, είτε ατομικές είτε συλλογικές. “Η φύση εκδικείται” το ένα κλισέ, “θεομηνία” το άλλο και στον ρόλο του κατ’ επάγγελμα θύματος ο άνθρωπος. Στο απυρόβλητο της γλώσσας μας ο διαχρονικός και καθημερινός βιαστής της φύσης, ο μονίμως βολεμένος καταπατητής, ο εργολάβος της υπερκοστολόγησης, ο πολιτικός της μίζας και ο δήμαρχος του “Κώστα" που προσαρμόζει τους διαγωνισμούς, που εμείς λίγο - πολύ κάποια στιγμή εμπιστευθήκαμε.

Και κάπου εκεί έρχεται ο ποιητής:

- Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
- Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
- Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
- Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Κανένα στόμα
δεν το ’βρε και δεν το ’πε ακόμα.

Μα να που τα στόματα ανοίγουν μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής. Ανοίγουν και με ευκολία ρίχνουν το ανάθεμα, και όλα τα αδρανή υλικά του πολιτικού προσωπικού της Μεταπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αδράνεια. “Παραιτηθείτε” η επωδός των πρώην προς τους νυν. “Παραιτηθείτε” μέχρι την επόμενη “θεομηνία”, μέχρι την επόμενη “εκδίκηση της φύσης”. Τότε που οι νυν θα έχουν γίνει πρώην και θα ζητούν την παραίτηση των νυν. Αλλά μην το ψάχνεις. Μην το ψάχνεις, γιατί αν το ψάξεις οι μισοί φταίχτες κατοικούν στα νεκροταφεία, και πού να τρέχεις τώρα να τους βρεις, και οι άλλοι μισοί φτύνουν στον κόρφο τους που δεν έσκασε το ρέμα επί των ημερών τους. Οπότε ας την πούμε θεομηνία και καθαρίσαμε. Μα προς Θεού, μην πούμε κουβέντα για τους πολιτικάντηδες που κόπτονται ώστε να καταργηθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες, που αποτελούν αντιαναπτυξιακό βραχνά στον θεό του κέρδους, που δεν λογαριάζει ούτε περιβάλλον ούτε ανθρώπινες ζωές. Και μετά την τραγωδία οι ίδιοι που κόπτονται για την ''ανάπτυξη'' πάνω στα ερείπια του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων ζωών, που θεωρούν εμπόδιο το δάσος, το βουνό, το ρέμα και το ποτάμι είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν στον τόπο του εγκλήματός τους να ρίξουν το ανάθεμα και το φταίξιμο στον Κώστα που ακόμη προσαρμόζει διαγωνισμούς, αλλά ποτέ στον προϊστάμενο του Κώστα.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στη «Διαύγεια» αναρτήθηκε η... διαπλοκή του δήμου Περιστερίου

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)