to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:40 | 16.11.2017

Κοινωνία

Σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένει το Θριάσιο Νοσοκομείο

Σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένει το Θριάσιο Νοσοκομείο για τη διαχείριση των περιστατικών θυμάτων της θεομηνίας στη δυτική Αττική.


«Ο αριθμός των νεκρών δεν έχει μεταβληθεί. Είναι 15 άτομα εκ των οποίων 5 γυναίκες και 10 άνδρες. Έχουν αναγνωριστεί από τους 15 οι 13, ενώ αγνώστων στοιχείων είναι μία γυναίκα και ένας άνδρας. Οι τραυματίες, που παραμένουν για νοσηλεία, είναι 12 άτομα -7 γυναίκες και 5 άνδρες- εκ των οποίων σε πιο σοβαρή κατάσταση μία γυναίκα 83 ετών, η οποία είναι διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου «Πρακτορείο FM 104,9» ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου.

«Το σύνολο των τραυματιών που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, είτε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, είτε με πυροσβεστικά οχήματα, ήταν 23. Έντεκα άτομα πήραν εξιτήριο μετά την παροχή πρώτων βοηθειών» διευκρίνισε. Την ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, αλλά και των συγγενών των νεκρών ανέλαβε -και παραμένει σε ετοιμότητα- ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από ψυχολόγους και το ψυχιατρικό τμήμα του «Θριάσιου», με τη συνδρομή και προσωπικού 10 ατόμων από το «Δαφνί».

Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ εξήγησε ότι η απόφαση του υπουργείου Υγείας να τεθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο σε κατάσταση ετοιμότητας ελήφθη «γιατί ήταν το πλησιέστερο και καταλληλότερα οργανωμένο νοσοκομείο, έτσι ώστε» -όπως είπε- «να μπορέσουμε να διαχειριστούμε άμεσα τους τραυματίες που θα έρχονταν από τις περιοχές αυτές, και για επιχειρησιακούς λόγους, ώστε τα περιστατικά -τόσο οι σοροί των θυμάτων, όσο και οι τραυματίες- να μην αναμειχθούν με τα υπόλοιπα περιστατικά εφημερίας του λεκανοπεδίου στα υπόλοιπα νοσοκομεία, που και λόγω των κυκλοφοριακών συνθηκών θα ήταν πολύ δύσκολη η πρόσβασή τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)