to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 13.11.2017

Κοινωνία

Την ώρα της συγκέντρωσης στο 144ο δημοτικό: Φασίστες πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στα Σεπόλια

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη, την ώρα που διεξαγόταν η πολυπληθής επιτυχημένη εκδήλωση υποδοχής από γονείς, δασκάλους και τοπικούς φορείς στα παιδάκια της Πακιστανικής κοινότητας που πήγαν στο 144ο δημοτικό σχολείο, δυο στενά παρακάτω, σύμφωνα με καταγγελία, φασίστες πυροβολούσαν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους εναντίον ομάδας διαδηλωτών που αφισοκολλούσε και μοίραζε αντιφασιστικά τρικάκια στους γύρω δρόμους


(η φωτογραφία από την συγκέντρωση υποδοχής των παιδιών του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας)

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη, την ώρα που διεξαγόταν η πολυπληθής επιτυχημένη εκδήλωση  υποδοχής από γονείς, δασκάλους και τοπικούς φορείς στα παιδάκια της Πακιστανικής κοινότητας που πήγαν στο 144ο δημοτικό σχολείο να παρακολουθήσουν μαθήματα της μητρικής τους γλώσσας, δυο στενά παρακάτω, σύμφωνα με καταγγελία, φασίστες πυροβολούσαν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους εναντίον ομάδας διαδηλωτών που αφισοκολλούσε και μοίραζε αντιφασιστικά τρικάκια στους γύρω δρόμους.

Όπως περιγράφει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»: Οι 2 ράμπο βγήκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους κρατώντας όπλα και ο ένας από αυτούς πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο εναντίων της ομάδας αντιφασιστών που βρίσκονταν στο δρόμο κάτω από την  πολυκατοικία τους αλλά υτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στον αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος παρέπεμψε τους καταγγέλλοντες να κάνουν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα, όπως κι έγινε, τελικά, στη ΓΑΔΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες για τη δράση συγκεκριμένων φασιστικών ομάδων στην περιοχή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχουν υπάρξει επιθέσεις στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνος – Σεπολίων, σε αφισοκολλητές, απειλές σε σπίτια, στοχοποιήσεις πολιτών με αντιφασιστική δράση της περιοχής.

«Θεωρούμε ότι η επίθεση εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων φασιστικών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή αλλά και γενικότερα. Την περασμένη εβδομάδα φασιστικές ομάδες χτύπησαν το σπίτι του μικρού Αμίρ, διέσπειραν το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα Σεπόλια, βανδάλισαν το στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης, χτύπησαν αφισοκολλητές με αεροβόλο», αναφέρει από την πλευρά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Ο Αριστοτέλης"». 

Αναλυτικά η καταγγελία της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Σεπολίων για τους πυροβολισμούς:

Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμούς από αεροβόλο όπλο που δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11, μετά από το μαζικό αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών και των μανάδων της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο.

Η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στο γενικότερο κλίμα των φασιστικών – ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται στην περιοχή μας.
Προσπάθησαν να ακυρώσουν τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, διασπείροντας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Πριν μια εβδομάδα βανδάλισαν το στέκι της λαϊκής συνέλευσης και σήμερα απείλησαν και έριξαν με αεροβόλο σε ομάδα αφισσοκολλητών.

Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος.

Χωράμε όλοι οι καταπιεσμένοι, οι μισθωτοί που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, οι άνεργοι, η νεολαία που δουλεύει στα ντελίβερι και τα καφέ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες. Αυτοί που με το μίσος τους επιτίθενται σε μικρά παιδιά, όπως τον Αμίρ στη Δάφνη, που ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι στα αφεντικά, που ποτέ -όλως τυχαίως- δε συγκρούονται με τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια ή με τους εφοπλιστές που γεμίζουν τις ακτές μαζούτ και κάνουν τις πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο.

Εμείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους
ότι δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος στη γειτονιά μας.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, να αγωνιζόμαστε για του φτωχού το δίκιο
και να διασφαλίζουμε τα αυτονόητα.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)