to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 06.11.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Δεν έχει γίνει η συμφωνία με τη Σ. Αραβία αλλά η έναρξη της διαπραγματεύσης (βίντεο)

Δεν έχει γίνει συμφωνία με τη Σ. Αραβία, αλλά η έναρξη της διαπραγμάτευσης σε διακρατικό επίπεδο τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ μιας εφημερίδας και στη Βουλή θα πάρει τις απαντήσεις.


Ο κ. Δρίτσας μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι η συζήτηση για την αναβάθμιση των F16 δεν είναι καινούργια στην Επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς έχει ξεκινήσει πολύ καιρό. Η επιτροπή λειτουργεί με καθεστώς εμπιστευτικότητας οπότε δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά. Όλα τα στελέχη που συμμετέχουν όμως είναι ενημερωμένα. Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η πλήρης συζήτηση πλην του κόστους. Συμφωνία δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωσε σχετικά ο κ. Δρίτσας.

Πρόσθεσε επίσης ότι από κανένα κόμμα δεν διατυπώθηκε ως άποψη ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των F16 εκτιμώντας ότι οι συζητήσεις αυτές πρέπει να γίνονται στη Βουλή όπου θα δοθούν και οι απαντήσεις. «Αντί να συζητάμε στα κανάλια είναι καλύτερα να συζητάμε στη Βουλή» και επικουρικά να γίνεται η τηλεοπτική συζήτηση σημείωσε ο κ. Δρίτσας.

Συγκεκριμένα για το "σάλο" που δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Έχει έρθει στην επιτροπή η πρόταση προς διερεύνηση για μια διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Έχει πάρει ένα κατ’ αρχήν οκ και όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις θα έρθει ξανά προς συζήτηση ώστε να εγκριθεί οριστικά από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Δεν έχει γίνει η συμφωνία αλλά έχει γίνει η έναρξη της διαπραγμάτευσης ώστε να γίνει».

Ας μη πάρουμε το ρεπορτάζ μιας εφημερίδας (Πρώτο Θέμα), ως δεδομένο ωστόσο αφού το θέτει η αντιπολίτευση να έρθει στη Βουλή να διερευνηθεί. Σε ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με τους δήθεν «μεσάζοντες» απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι.

Ο κ. Δρίτσας απέκλεισε κατηγορηματικά τα σενάρια διπλών εκλογών υπογραμμίζοντας ότι είναι βαθύτατα πολιτική η επιλογή να στοχεύσουμε στην ολοκλήρωση της τετραετίας ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, στα τέλη του 2018 και αρχές του 2019. Δεν παρέλειψε να προσθέσει όμως ότι πρόκειται για προσωπική του εκτίμηση με βάση την βελτίωση των οικονομικών δεδομένων.

«Όποιος λέει για τους φόρους τώρα θα πρέπει να μας πει αν έπρεπε, ή όχι να κλείσει η αξιολόγηση» είπε απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας τον συνομιλητή του στο πάνελ κ. Κικίλια «ας μην είμαστε υποκριτές».

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)