to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 05.11.2017

Πολιτική

Documento: «Εκβιασμοί, ναρκωτικά, χρυσός και πολλή ΝΔ»

Νέες αποκλύψεις - Ποιοι ήταν οι συνομιλητές του Λευτέρη Αυγενάκη


Με νέες αποκαλύψεις για την «ανομία» στη ΝΔ κυκλοφορεί το σημερινό φύλλο Documento. «Εκβιασμοί, ναρκωτικά, χρυσός και πολλή ΝΔ» είναι ο τίτλος της εφημερίδας που επανέρχεται στο σκάνδαλο που πρωταγωνιστή έχει τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Documento, που την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλυψε ότι το υψηλόβαθμος γαλάζιο στέλεχος εμπλέκεται σε συνομιλίες και ρουσφέτια σε ποινικούς, προκαλώντας πολιτικό σεισμό, το κύκλωμα με το οποίο συνομιλεί ο Αυγενάκης, είτε άμεσα είτε μέσω του επικεφαλής αστυνομικού της φρουράς του, εμπλέκεται όχι μόνο σε εκβιασμούς αλλά και με ναρκωτικά και «ιερές μπίζνες» με την «ευλογία» της Παναγιάς της Τήνου.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Με ποιους συνομιλούσε ο Αυγενάκης, λοιπόν;

Ο εκβιαστής

Βασικός συνομιλητής του γραμματέα της ΝΔ, είναι ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης που έχει καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκιση για τον εκβιασμό της εμπόρου χρυσού Μάρας Αναστοπούλου, υπόθεση που αποκαλύφθηκε και πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης το 2013. Πιο συγκεκριμένα ο Μπαμπάμτσης εκβίασε την Αναστοπούλου, ζητώντας 500 χιλιάδες ευρώ για να της επιστρέψει το ΣΔΟΕ 16 κιλά χρυσού που της είχε κατάσχει παράνομα. 

Επίσης έχει καταδικαστεί για παραχάραξη χαρτονομισμάτων, αν και η πιο θεαματική του καταδίκη είναι αυτή για έναν… παπαγάλο. Τι είχε συμβεί; Είχε κλέψει το αγαπημένο κατοικίδιο μιας ηλικιωμένης και την εκβίαζε για να της τον επιστρέψει.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αφού αρχικά διέψευσε το δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι συνομίλησε με τον Μπαμπάμτση… αλλά όπως είπε για λίγο. Σύμφωνα με την εφημερίδα μεσολάβησε ώστε ο επιχειρηματίας με τον πλούσιο βίο και πολιτεία να κρατήσει έναν κατάστημα στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Σε αντάλλαγμα ο Αυγενάκης πήρε ένα μασάζ στον Αστέρα ενώ είχαν και κοινωνικές επαφές σε διάφορες εκδηλώσεις. 

Οι ιερές μπίζνες

Στο κύκλωμα εμπλέκεται επίσης ο συνέταιρος του Γιάννης Στασινόπουλος, με τον οποίο ο προαναφερόμενος συνεργάζεται στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση του χρυσού της Παναγιάς της Τήνου, και ο οποίος επίσης φροντίζει για τις δημόσιες σχέσεις με τη ΝΔ. Σύμφωνα με την εφημερίδα με την ομάδα Στασινόπουλου συνομιλεί και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, που είναι υπεύθυνος για τον χρυσό της πιο πλούσιας Εκκλησίας της Ελλάδας. 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη τη σχετική δικογραφία, ο Μητροπολίτης Σύρου, φέρεται να παίρνει μίζα για να δώσει τη διαχείριση των ταμάτων της Εκκλησίας στην εταιρεία Μπαμπάμτση, με τον Στασινόπουλο να παραδέχεται ότι η εταιρεία δεν είναι νόμιμη.

Ο έμπορος ναρκωτικών

Στην εταιρία του Μπαμπάμτση ανάμειξη έχει και ο Μανώλης Παπουτσάκης που συνελήφθη γιατί είχε στήσει μια υπερσύγχρονη μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στη Φθιώτιδα. 

Η χασισοφυτεία ανακαλύφθηκε το 2015 αλλά ο Παπουτσάκης που καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2017 για εμπόριο ναρκωτικών, διέφευγε της σύλληψης και συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από την Documento, όταν ανενόχλητος πήγε να πάρει το παιδί του από το σχολείο. 

Η παρακολούθηση του Παπουτσάκη από τις αρχές είναι και αυτή που καίει τον Αυγενάκη καθώς, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, 20 μέρες μετά την έναρξη της, καταγράφεται το ρουσφέτι για τον Αστέρα.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις φυλακές Πάτρας ο έμπορος ναρκωτικών, συνέταιρος του συνομιλητή του Αυγενάκη

Οι αστυνομικοί 

Από πλευράς αστυνομίας, έκθετοι είναι ο επικεφαλής της φρουράς Αυγενάκη, Νίκος Μανώλης που λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ του γραμματέα της ΝΔ και του κυκλώματος, και στις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το κύκλωμα «καίει» το στέλεχος της ΝΔ λέγοντας ότι βοήθησε τον απαγωγέα του Περικλή Παναγόπουλου αλλά και ο αστυνομικός διευθυντής της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννης Σαραντόπουλος που συνομιλεί κατευθείαν με τον Μπαμπάμτση ζητώντας και κάνοντας του χάρες.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ακόμη μένει να βρεθεί ποιος είναι ο εισαγγελέας που δεν έκανε άρση απορρήτου στις συνομιλίες των δικαστικών υπαλλήλων που «καθαρίζουν τις υποθέσεις του κυκλώματος.

Τέλος, η Εύα Λυμπεροπούλου είναι ο αχυράνθρωπος του επιχειρηματία, η οποία μάλιστα φροντίζει για τα δώρα προς το ζεύγος Αυγενάκη.

Τα «φλας» με τα γαλάζια στελέχη

Ο Στασινόπουλος είναι επίσης συνεργάτης του Μπαμπάμτση στην εταιρεία Luxury Boutique μαζί με την Εύα Λυμπεροπούλου, που έχει αναλάβει τον ρόλο του αχυράνθρωπου κι αποτελούν τον κρίκο μεταξύ του lifestyle και του κυκλώματος. 

Έτσι διάφορες φωτογραφίες, από κοινωνικά events δείχνουν στελέχη της ΝΔ και φυσικά τον γραμματέα της δίπλα στον Στασινόπουλο, την περίοδο μάλιστα που ο Μπαμπάμτσης δικαζόταν για την υπόθεση εκβιασμού.

«Η υπόθεση Αυγενάκη δεν είναι ένα απλό πολιτικό σκάνδαλο αλλά ο ορισμός της διαπλοκής και μυρίζει χρόνια στον αέρα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας, αλλά κρύβεται κάτω από προφάσεις και υποκρισία», σχολιάζει η εφημερίδα Documento στο ρεπορτάζ της και συμπληρώνει: «Τα στοιχεία δεν καίνε απλώς τον Αυγενάκη. Φωτογραφίζουν το ντόμινο της αθλιότητας, του οποίου κομμάτι προφανώς είναι και η στάση που κρατά ο αρχηγός της ΝΔ, μπροστά σε όλα αυτά». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)