to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:32 | 03.11.2017

Πολιτική

«Μπούμερανγκ» για τον Μητσοτάκη τα περί «ανομίας»: Σήμερα η απάντηση του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή

Σε... αυτογκόλ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει εξελιχθεί η επιλογή να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για θέματα δημόσιας ασφάλειας στον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος θα απαντήσει στη Βουλή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»


Στις 10.00 αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην Ολομέλεια της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας. 

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τα αποτελέσματα της αντεγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναφερθούν οι υποθέσεις που αφορούν στις συλλήψεις των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, την εξάρθρωση των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια, αλλά και τη σύλληψη των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την «Ώρα του Πρωθυπουργού»: 

«Μπούμερανγκ» για Μητσοτάκη

«Μπούμερανγκ» φαίνεται ότι αποδεικνύεται για τον Κυρ. Μητσοτάκη η επιλογή να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για θέματα δημόσιας ασφάλειας στον Αλ. Τσίπρα, αναπαράγοντας το καταστροφολογικό και ακροδεξιάς κοπής επιχείρημα περί «γενικευμένης ανομίας», το οποίο επανέλαβε και η Μ. Σπυράκη κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Πέμπτη. 

Οι πρόσφατες συλλήψεις ακυρώνουν το τρομολαγνικό «αφήγημα» της ΝΔ  ενώ από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων δύο ετών στο πεδίο της ασφάλειας, την ώρα που και τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 6/10, καθιστούν αστήρικτη τη σχετική φιλολογία περί έξαρσης της εγκληματικότητας (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης «ξεχνά ότι για πρώτη φορά επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης η Ελληνική Αστυνομία σημειώνει μεγάλες επιτυχίες στην εξάρθρωση πραγματικών εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια και τη Δυτική Αττική, ενώ την ίδια ώρα όλα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν εμφανή μείωση της εγκληματικότητας, ειδικά στα βαριά αδικήματα», είχε τονίσει πρόσφατα ο Δημ. Τζανακόπουλος απαντώντας στην επιχείρηση «νόμος και τάξη» της ΝΔ.

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης ο Δημ. Τζανακόπουλος επισήμανε την Τετάρη πως «από τη δική μας πλευρά εμείς θα εξηγήσουμε και θα παρουσιάσουμε τις εξαιρετικές επιτυχίες που έχει η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα, τόσο σε σχέση με τη διαλεύκανση μεγάλων υποθέσεων όσο και με την προσπάθεια να υλοποιήσουμε μια αντιεγκληματική πολιτική, η οποία θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στο σύνολο των πολιτών και την ίδια στιγμή θα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες». 

Εξηγήσεις για Αυγενάκη και Siemens

Το χειρότερο, όμως, για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι το γεγονός ότι θα δοθεί, όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση, η δυνατότητα στον πρωθυπουργό «να φέρει τον κ. Μητσοτάκη προ των ευθυνών του» για δύο σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα οποία έχει διαπρέψει στην... αφωνία.

Ο λόγος για τις «σκοτεινές» υποθέσεις οι οποίες ήρθαν αυτήν την εβδομάδα εκ νέου στο προσκήνιο και στις οποίες εμπλέκεται το κόμμα του: Από τη μία, το δημοσίευμα για τον κ. Αυγενάκη σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή του σε εγκληματικό κύκλωμα, για το οποίο ζητούν επίμονα εξηγήσεις ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση

Λίγες μέρες μετά, υπήρξε η κατάθεση της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου στη δίκη της Siemens, όπου εκεί αποκαλύφθηκαν «δώρα» στη Ν.Δ., στο ΠΑΣΟΚ, στην Πολιτική Άνοιξη, αλλά και «δώρα» - σε πρόσωπα της οικογένειας Μητσοτάκη και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Στη σημερινή συζήτηση θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

«Αυτό που καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης είναι πρώτον, ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να σιωπά ο κ. Μητσοτάκης  -νομίζω ότι κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεύτερον, ότι θα έχουμε όλοι την ευκαιρία, να ακούσουμε τον κ. Μητσοτάκη  τις απαντήσεις που έχει να δώσει για την ανομία, η οποία έχει όνομα και αυτό είναι της Ν.Δ.», σημείωσε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, λίγες ώρες πριν την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Από την πλευρά της, επιχειρώντας να απαντήσει στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την υπόθεση Siemens και τα δώρα προς τον κ. Μητσοτάκη, η Μ. Σπυράκη είπε την Πέμπτη ότι «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει πληκτικά τη συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη». Επικαλέστηκε μάλιστα τη μαρτυρία της γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε ότι «το κόστος του τηλεφωνικού κέντρου το κάλυψε ο κ. Μητστοτάκης». 

Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα για τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι «ο γραμματέας του κόμματος έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη» και σημείωσε: «Μας προκαλεί εντύπωση ότι βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της Ν.Δ.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)