to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 30.10.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Χρ. Μαντάς: Το αφήγημα της ΝΔ ότι «η χώρα καταστρέφεται» έχει καταβαραθρωθεί (βίντεο)

Η γ’ αξιολόγηση κυλάει με γρήγορους ρυθμούς και τα επι μέρους θέματα κλείνουν με θετική κατεύθυνση


Το αφήγημα της ΝΔ ότι «η χώρα καταστρέφεται» έχει καταβαραθρωθεί , τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε επίσης ότι η γ’ αξιολόγηση κυλάει με γρήγορους ρυθμούς και τα επι μέρους θέματα κλείνουν με θετική κατεύθυνση,  όπως π.χ. το ζήτημα με τις συντάξεις χηρείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαντάς υπάρχει πλέον μια διαφορετική κατάσταση από όλες τις πλευρές, καθώς φαίνεται να επιταχύνεται η γ’ αξιολόγηση και δεν υπάρχουν σοβαρά δημοσιονομικά θέματα για τα επόμενα χρόνια».

Δεν παρέλειψε ωστόσο να επισημάνει ότι δεν μειώνει «τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες καθώς και ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας» ωστόσο είναι εμφανής η διαφορά σε σχέση με άλλες φορές, όπου ζητήματα έμεναν ανοιχτά και πήγαιναν ως την τελευταία στιγμή για να ασκηθεί μεγάλη πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει και μοιάζει να είναι από όλους αποδεκτό, ότι η χώρα εκπληρώνει τις συμφωνίες της.

Αντίθετα, μέσα σε σύνθετο ευρωπαϊκό πλαίσιο, με δεδομένα τα πολύ κρίσιμα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, όπως το Brexit, η Καταλονία, σε λίγο εκλογές στην Ιταλία, άνοδος των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στην γ’ αξιολόγηση δεν θέλουν να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο. «Ακόμα και το ΔΝΤ φαίνεται να συγκλίνει, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι όλοι φαίνεται να συγκλίνουν ότι μετά το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης και το σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης θα μπούμε στη συζήτηση για το χρέος.  

Ειδικότερα για την Ισπανία ο κ. Μαντάς τόνισε ότι «η κίνηση του κ. Ραχόι να χρησιμοποιήσει κατασταλτικούς μηχανισμούς σε μία απόφαση του καταλανικού κοινοβουλίου για δημοψήφισμα άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου σε μια περιοχή που τα αυτονομιστικά θέματα είναι αρκετά έντονα και οι εθνικισμοί παραμονεύουν». Υποστήριξε ότι «απαιτείται ηρεμία και δημοκρατικός διάλογος για την επίλυση των προβλημάτων, διότι «οι δρόμοι του εθνικισμού μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις που τρομάζουν».

Τέλος για την υπόθεση του κ. Αυγενάκη που υπάρχει στο δημόσιο διάλογο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «περιμένουμε τις απαντήσεις της Ν.Δ.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)