to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:48 | 01.11.2017

Κοινωνία

Νέο Ηράκλειο: Σε εξέλιξη αντιφασιστική διαδήλωση - απάντηση στη μάζωξη των χρυσαυγιτών

Αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες πραγματοποιούν διαδήλωση με αφετηρία ττον σταθμό ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου ως απάντηση στην φιέστα μίσους των νεοναζί


Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου ως απάντηση στη συγκέντρωση μίσους που διοργάνωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δολοφονία 2 μελών τους από αγνώστους.

Με κεντρικό σύνθημα «κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της ναζιστικής», οι διαδηλωτές επισήμαναν το κύριο αίτημα τους να κλείσουν παντού τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα κινήθηκαν προς τη λεωφόρο Ηρακλείου, ωστόσο δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκονταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς κλούβες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στο δρόμο διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Η νέα πρόκληση των νεοναζί έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου σε μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο και στη Ν. Ιωνία καθώς και την επίθεση ενάντια σε μέλη του σωματείου της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά την Τετάρτη 10/10 κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης.

Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις και τα γραφεία της Χ.Α. λειτουργούν ως ορμητήρια βίας και εκκολαπτήρια δολοφόνων, άλλωστε με ορμητήριο τα γραφεία τους επιτέθηκαν στα μέλη της ΠΕΝΕΝ, έκαναν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη με τον ιδιο τρόπο που το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη ξεκινώντας από τα γραφεία της Νίκαιας δολοφόνησαν στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα.

«Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο και ανοχή στους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στους απόγονους των SS και των ταγματασφαλιτών. Ο μόνος χώρος που αναλογεί στον φασισμό είναι πίσω στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και για τους φασίστες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής κάτι που μόνο η μαζική αντιφασιστική δράση του λαού και του εργατικού κινήματος μπορεί να εξασφαλίσει», ανέφερε το σχετικό κάλεσμα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)