to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 29.10.2017

Κοινωνία

Δικογραφία κατά των χρυσαυγιτών για τα επεισόδια στη Σαντορίνη - Οξεία αντίδραση από το υπ. Παιδείας

Δικογραφία κατά των χρυσαυγιτών σχηματίζεται στο Α.Τ. Σαντορίνης - «Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις προστασίας μαθητών-εκπαιδευτικών σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο», το χθεσινό μήνυμα του υπουργείου Παιδείας


 

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, από το Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη της κοινής ειρήνης και σε συνεννόηση με την εισαγγελία, ενδεχομένως το κατηγορητήριο να επεκταθεί. Ο λόγος για την επιδρομή μελών της Χρυσής Αυγής στη Σαντορίνη, οι οποίοι σταμάτησαν την παρέλαση του Σαββάτου γιατί τη σημαία κρατούσε μαθήτρια με καταγωγή από την Αλβανία (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω για το περιστατικό). 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αφορμή τα επεισόδια που δημιούργησαν μέλη της Χρυσής Αυγής  κατά τη διάρκεια  της παρέλασης στο Εμπορειό  της Σαντορίνης, δηλώνει:

«Η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) παρεμπόδιση της τελετής εορτασμού της εθνικής επετείου στο Εμπορειό Σαντορίνης που επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα ότι ο σημαιοφόρος δεν ήταν ελληνικής καταγωγής αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωϊκή αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα. Οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν το φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί. 

Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας "την ημετέρα παιδεία". Οι  θρασύβουλες πράξεις πατριδοκαπηλίας δεν έχουν χώρο στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση. Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Εμπορειού για την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση που κράτησαν. Οι σχολικές τους κοινότητες έχουν την πλήρη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις προστασίας τους σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο».

«Τα μέλη της Χ.Α. έχουν "αλλεργία" στον εορτασμό μνήμης του πολέμου ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό καθώς είναι συνεπή με την ιδεολογία τους», τόνισε την Κυριακή μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γ. Αγγελόπουλος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας, σημειώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο:

Τι συνέβη στο Εμπορειό

Επεισόδια αμαύρωσαν την παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ, στο Εμπορείο. Λίγο, πριν την έναρξη μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν μαύρες μπλούζες με το λογότυπο “Hellas Ultras”, θέλησαν -και τα κατάφεραν- να σταματήσουν την παρέλαση. Ο λόγος;. Η αριστούχος μαθήτρια είναι αλβανικής καταγωγής και ως εκ τούτου θα έπρεπε κατά το νόμο να φέρει την ελληνική σημαία (στα Γυμνάσια και Λύκεια, οι άριστοι συνεχίζουν να ορίζονται σημαιοφόροι).

Πολλοί γονείς αποδοκίμασαν τους Ultras, ζητώντας τους να αποχωρήσουν, προκειμένου συνεχιστεί η παρέλαση των παιδιών τους. Ταυτόχρονα, μια ομάδα καθηγητών, δημιούργησε αλυσίδα προστασίας για τα παρελαύνοντα παιδιά, ενώ κλήθηκε επίσης η Αστυνομία. Το κακό όμως, είχε ήδη συντελεστεί καθώς πολλοί γονείς μαθητών νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, φοβούμενοι ενδεχόμενα επεισόδια, απέσυραν τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν. Η εκδήλωση μνήμης, ματαιώθηκε, καθώς κατά την διάρκεια της μακράς συνομιλίας των διαμαρτυρομένων με την αστυνομία, οι μαθητές και οι γονείς αποχώρησαν .

Πληροφορίες - βίντεο: naxostimes.gr

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)