to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 27.10.2017

Κοινωνία

Κανονικά η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων

«Η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων προς τους φοιτητές θα γίνει κανονικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήταν περιττή η ανησυχία που προκλήθηκε» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας


«Σήμερα 26 Οκτωβρίου, κατόπιν συνεδριάσεως του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, αποφασίστηκε η άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων» αναφέρει σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργο Αγγελόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΕΕΒΙ Αλέξανδρος Παπαζήσης.

Το Υπουργείου Παιδείας ανφέρει στην ανακοίνωσή του ότι, «όπως είχε δεσμευτεί από τις αρχές Οκτωβρίου, η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων προς τους φοιτητές θα γίνει κανονικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήταν περιττή η ανησυχία που προκλήθηκε».

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι αυστηρά προσηλωμένο στη διαφύλαξη της δωρεάν παροχής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και είναι πάντοτε ανοιχτό στις συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για τη προάσπιση αυτού του αγαθού» καταλήγει η ανακοίνωση.   
 

Την ικανοποίηση για την απόφαση των εκδοτών να άρουν την αναστολή διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου

«Όπως γνωρίζετε υπήρξε μία αναστάτωση ως προς το θέμα διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. 

Η επιστολή του ΣΕΕΒΙ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «κατόπιν συνεδριάσεως του Συλλόγου επιστημονικών πανεπιστημιακών βιβλίων αποφασίστηκε η άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων». 

«Η απόφαση αυτή είναι μία απόφαση που δικαιολογεί τη στάση του Υπουργείου τόσον καιρό», σχολίασε ο υπουργός και χαρακτήρισε ότι υπήρξε μια «περιττή αναστάτωση». 

«Είμαστε προσηλωμένοι στο να επιταχύνουμε όποιες διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν για να μπορούν να ικανοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους εκδότες οι όποιες συνέχιζαν τόσον καιρό και βεβαίως θέλουμε να συζητήσουμε και οποιαδήποτε θέματα τίθενται όχι μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος αλλά και ως προς το επιστημονικό σκέλος των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», κατέληξε ο κ. Γαβρογλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)