to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 27.10.2017

Κοινωνία

Αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών απέναντι από το λιμάνι της Πάτρας - 3 συλλήψεις

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έξω από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας - Τρία άτομα, υπήκοοι Αφγανιστάν, που συνελήφθησαν το πρωί φέρονται ως δράστες του αιματηρού επεισοδίου


Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ομάδα ατόμων που επέβαινε σε αυτοκίνητο σταμάτησε έξω απο τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου και επιτέθηκε στους μετανάστες.

Οι δράστες φορούσαν κουκούλες full face και μαχαίρωσαν τρία άτομα. Ο ένας  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γ.Ν. «Άγιος Ανδρέας» σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί πιο ελαφρά.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι ίδιοι οι μετανάστες στους αστυνομικούς τα άτομα έχουν διαφύγει με μαύρο ΙΧ μάρκας Mercedes.

Αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε  προσαγωγές, ενώ ως αρχηγός της ομάδας φέρεται να είναι άνδρας που φορούσε χακί φόρμα.

Μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν στην Ασφάλεια Πάτρας προκειμένου να καταθέσουν τα όσα έγιναν και να δώσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για τους δράστες.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να τους εντοπίσει.

Στην περιοχή απέναντι από το νέο λιμάνι παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς επικρατεί ένταση μεταξύ των μεταναστών.

Να θυμίσουμε ότι είναι το τρίτο σοβαρό επεισόδιο που σημειώνεται στην περιοχή με τραυματίες.

Συλλήψεις το πρωί της Παρασκευής

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα μεταξύ μεταναστών, απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτίες της συμπλοκής έχουν να κάνουν κυρίως με τον έλεγχο της διακίνησης μεταναστών, δηλαδή σε ποιους θα επιτραπεί από τα μέλη κυκλωμάτων να φθάσουν έξω από την περίφραξη του λιμανιού, ώστε να επιχειρήσουν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία.

Όσον αφορά το επεισόδιο, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες δύο 21χρονοι και ένας 27χρονος, όλοι υπήκοοι Αφγανιστάν, αρχικά συνεπλάκησαν με άλλους τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 27, 21 και 17 ετών αντίστοιχα και στη συνέχεια τους τραυμάτισαν με αιχμηρά αντικείμενα στον θώρακα, στην κοιλιά και στο κεφάλι. Οι τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπου ο 21χρονος παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση.

Μετά την συμπλοκή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και στο σημείο του επεισοδίου κατέφθασαν άνδρες της Ασφαλείας Πατρών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και της 'Αμεσης Δράσης.

Μετά τη σύλληψη των τριών ατόμων, αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή, καθώς ομάδες μεταναστών ,που είχαν μαζί τους ξύλα και άλλα αντικείμενα, ήσαν έτοιμες να συμπλακούν.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας έξω από το λιμάνι.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)