to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θαύμα! Ο ΣΚΑΪ είπε την αλήθεια, έστω και μισή

Στον ΣΚΑΪ έστησαν θέμα για την κατάσταση στην αγορά εργασίας και αντί να χτυπήσουν την τωρινή κυβέρνηση, «έδειξαν» την κυβέρνηση Σαμαρά...


Το πρωί στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Τώρα» με την Άννα Μπουσδούκου,  με καλεσμένο τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, επιδίωξαν να παρουσιάσουν την κατάσταση στην αγορά εργασίας με έμφαση στη μερική απασχόληση.

Το ότι δεν το 'χουν με τους δείκτες (που καμιά φορά αν είναι θετικοί τους τουμπάρουν για να δείχνουν αρνητικοί) είναι γνωστό. Είπαν, λοιπόν, να δείξουν μια κάρτα με απλή παράθεση στοιχείων από την «Εργάνη». Για να αποδείξουν, λοιπόν, «την επέλαση της μερικής μορφής απασχόλησης», δεν επέλεξαν να δείξουν στον πίνακα το ποσοστό της μερικής απασχόλησης σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων, αλλά σε σχέση με τις προσλήψεις...

Κατά λάθος αλήθεια!

Πράγματι, τα στοιχεία δείχνουν εκτόξευση των θέσεων μερικής απασχόλησης μεταξύ 2009 και 2017. Πράγμα που σημαίνει ότι το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και η «επέλαση» της μερικής απασχόλησης είχε προκύψει με παρελθούσες κυβερνήσεις. 

Για να απαλύνουν λίγο την πικρή αυτή αλήθεια, παρέλειψαν τα στοιχεία 2014-2015. Ε, να μη φανεί ότι φταίει για όλα η κυβέρνηση Σαμαρά και μάθει ο κόσμος τη λατρεία των νεοφιλελεύθερων για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. 

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα 2014, 2015 για τα ποσοστά της «επέλασης» της μερικής απασχόλησης επί των νέων προσλήψεων:

2014

49,5% πλήρης

36,16% μερική

14,34% εκ περιτροπής

2015

46,95% πλήρης

37,44% μερική

15,61% εκ περιτροπής
 

ΥΓ: Συστήνουμε στον ΣΚΑΪ άλλη φορά να είναι πιο... προσεκτικοί με τα πραγματικά στοιχεία. Θα θυμώσει ο τομεάρχης Εργασίας (και πρώην υπουργός) της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης και δεν θα ξαναεμφανιστεί σε απεργοσπαστική εκπομπή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)