to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:44 | 30.10.2017

Πολιτική

«Η άνοδος της ακροδεξιάς και το μέλλον της Ευρώπης»: Σήμερα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στην Ηλιούπολη

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι Κώστας Δουζίνας, κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του Birkbeck College και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, τ. πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και Αποστόλης Στασινόπουλος, από την πρωτοβουλία «Συνεργοί με την Ηλιούπολη»


«Η άνοδος της ακροδεξιάς και το μέλλον της Ευρώπης» είναι ο τίτλος συζήτησης που διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη (Σοφοκλή Βενιζέλου 146 και Μαρίνου Αντύπα), η πρωτοβουλία κατοίκων «Συνεργοί με την Ηλιούπολη».

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι Κώστας Δουζίνας, κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του Birkbeck College και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, τ. πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και Αποστόλης Στασινόπουλος, από την πρωτοβουλία «Συνεργοί με την Ηλιούπολη».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση φιλοδοξεί να πάρει μέρος στον διάλογο που έχει ανοίξει σχετικά με την επικινδυνότητα της δράσης της ακροδεξιάς συνολικά στην Ευρώπη, η οποία κατασκευάζει ένα κλίμα απομονωτισμού, αυταρχισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων.

«Επιλέγουμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη θέλοντας αφενός να εξετάσουμε το φαινόμενο συνολικά και αφετέρου να καταδείξουμε τους κινδύνους που δημιουργεί το κλίμα εθνικής εσωστρέφειας που παράγει η ακροδεξιά στροφή», υπογραμμίζουν.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή το δικαστήριο -στις 2 Νοέμβρη- για την καταδρομική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Συνεργείο το 2013 με τους διοργανωτές να καλούν στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων (Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο).

 text

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)