to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:56 | 23.10.2017

Κοινωνία

«Για να μη μείνει η δουλειά πίσω»: Αρνήθηκαν σε «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους της Εθνικής να πάνε στην κηδεία συναδέλφου τους...

Η άδεια δόθηκε μόνο εφόσον οι εργαζόμενοι δέχθηκαν να δουλέψουν δύο ημέρες υπερωριακά, προκειμένου να συμπληρώσουν τις ώρες που έλειψαν...


(φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.)

«Λαμπρή επιστήμονας, ευσυνείδητη επαγγελματία και αξιαγάπητη συνάδελφος», «έφυγε» πρόσφατα, μόλις στα 27 της χρόνια, χτυπημένη από βαριά αρρώστια. Εργαζόταν, όπως πολλοί άλλοι, στην Εθνική Τράπεζα, μέσω  τρίτης (εργολαβικής) εταιρείας, της «Mellon Technologies».

Όπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.), αντί να γίνει το αυτονόητο, υπήρξε άρνηση στο αίτημά των εργαζόμενων μέσω τρίτων εταιρειών (ενώ δεν υπήρξε πρόβλημα για τους εργαζόμενους της τράπεζας) να παρευρεθούν στη κηδεία της. Η αιτιολόγηση ήταν: «Θα μείνει η δουλειά πίσω»… ΤΆλλωστε, «θα συμπαρασταθείτε καλύτερα στην οικογένεια αν πάτε στο μνημόσυνο (συνήθως γίνεται Σάββατο ή Κυριακή)».

Μόνο μετά από έντονες διαμαρτυρίες και αφού οι εργαζόμενοι δέχτηκαν να δουλέψουν δύο ημέρες υπερωριακά (χωρίς να πληρωθούν) δόθηκε τελικά η άδεια!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.:

Την Τετάρτη 18/10 έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από βαριά αρρώστια, συνάδελφός μας εργαζόμενη στην Εθνική Τράπεζα μέσω εταιρείας, ετών 27. Οι συνάδελφοι της συντετριμμένοι από το γεγονός ζήτησαν άδεια από τους προϊστάμενους τους στην Τράπεζα να παρευρεθούν στη κηδεία της. Αντί να γίνει το αυτονόητο, υπήρξε άρνηση στο αίτημά των εργαζόμενων μέσω τρίτων εταιρειών (ενώ δεν υπήρξε πρόβλημα για τους εργαζόμενους της τράπεζας). Η αιτιολόγηση ήταν: Θα μείνει η δουλειά πίσω … θα συμπαρασταθείτε καλύτερα στην οικογένεια αν πάτε στο μνημόσυνο (συνήθως γίνεται Σάββατο ή Κυριακή). Μόνο μετά από έντονες διαμαρτυρίες και αφού οι συνάδελφοι δέχτηκαν να δουλέψουν δύο ημέρες υπερωριακά (χωρίς να πληρωθούν) δόθηκε τελικά η άδεια.

Λυπούμαστε για αυτούς που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους μέσω τρίτων εταιρειών χωρίς ανθρωπιά, δεν σέβονται την μνήμη τους ακόμα και όταν φύγουν από κοντά μας και μπροστά στην επίτευξη των στόχων ξεχνούν τις υποχρεώσεις που επιβάλλει η ηθική και ο πολιτισμός μας.

Επειδή ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους και πενθούμε για την απώλεια μιας λαμπρής επιστήμονα, ευσυνείδητης επαγγελματία και αξιαγάπητης συναδέλφου σταματάμε εδώ.

Εκφράζουμε και πάλι τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)