to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:12 | 21.10.2017

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Υπερήφανοι Γονείς: Θέμα παιδείας η ισότητα των τρανς ατόμων

Στο φως έφερε τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των τρανς ανθρώπων η νομοθετική παρέμβαση για την ταυτότητα φύλου, ενημερώνοντας την κοινωνία που αντέδρασε υποστηρίζοντας τους τρανς ανθρώπους, τόνισε ο εκπρόσωπος της συλλογικότητας Υπερήφανοι Γονείς μιλώντας Στο Κόκκινο και τις Άντυ Κουκλάδα και Ζωή Μακρυγιάννη


Το νομοσχέδιο αυτό είναι μία δικαίωση, καθώς είναι πολύ σημαντικό που νομοθετήθηκε η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ανέφερε ο Α.Π., εκπρόσωπος από τους Υπερήφανους Γονείς. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να επωφεληθούν από το ν/σ, όπως οι ανήλικοι κάτω από 15, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, και οι intersex άνθρωποι.

Για την δυνατότητα διόρθωσης καταχώρησης φύλου στα έγγραφα σε ανήλικους 15 ετών, είπε ότι “η διαφορετική αίσθηση για το φύλο ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, συνήθως από την εφηβεία”, αλλά όπως επισήμανε, “άποψή μας είναι ότι όσο νωρίτερα γίνει η διόρθωση του καταχωρημένου φύλου στα έγγραφα του τρανς παιδιού, τόσο πιο ανώδυνη σχολική ζωή θα έχει. Δεν μπορεί να υπάρχει ένα παιδί στο γυμνάσιο ή το λύκειο με εμφάνιση κοριτσιού και καταχωρημένα στοιχεία αγοριού ή το αντίθετο. Η κακοποίηση και η ψυχολογική πίεση που θα δεχτεί μπορεί να το οδηγήσουν ακόμη και στην αυτοκτονία”.

Για τις αντιδράσεις που πυροδότησε το ν/σ, ο Α.Π. τόνισε ότι “έφερε στο φως δικαιώματα και διεκδικήσεις των τρανς ανθρώπων με αποτέλεσμα μια μερίδα της κοινωνίας να ενημερωθεί και να υποστηρίξει τους τρανς ανθρώπους. Η εκκλησία έδειξε ότι για μία ακόμα φορά, βάζει τους τρανς στο περιθώριο. Δεν περιμέναμε τόσο ρατσιστικό μίσος από την εκκλησία".

Με το ν/σ, οι τρανς άνθρωποι θα μπορούν να διορθώσουν το καταχωρημένο φύλο με πιο απλές διαδικασίες, χωρίς χειρουργική επέμβαση και γνωμάτευση ψυχιάτρου, όπως ανέφερε ο Α.Π.

"Ο ρόλος του σχολείου είναι πολύ σημαντικός. Πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου, όταν δεν συμπίπτει με τον Μ.Ο.,  δεν καθιστά κάποιον άνθρωπο κατώτερο ή διαφορετικό. Πρέπει να ενημερωθούν και οι εκπαιδευτικοί και να κάνουν μαθήματα σεξουαλικού προσανατολισμού”.

Οι Υπερήφανοι Γονείς είναι μια συλλογικότητα που δημιουργήθηκε 1 Απριλίου του 2016 και έχει ως σκοπό να δηλώσει ότι οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι έχουν γονείς που τους υποστηρίζουν και είναι περήφανοι γι'αυτούς, σύφωνα με τον Α.Π.

Για όποιον ενδιαφέρεται να ενταχθεί στην ομάδα, μπορεί να τηλεφωνήσει στο 6907554509, ή να απευθυνθεί στην σχετική σελίδα στο facebook.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)