to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 20.10.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Ν. Αντωνάκος: Ο κοινωνικός χαρακτήρας του ΟΠΑΠ θα πρέπει να αποτυπώνεται και στο εργασιακό περιβάλλον εντός της εταιρίας

Για τις πρόσφατες απολύσεις στον ΟΠΑΠ καθώς και για τη βασική διεκδίκηση των εργαζομένων για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΠΑΠ, Νίκος Αντωνάκος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ το ρεπορτάζ του Left.gr: «Εταιρική υπευθυνότητα»: Επιμένει στις απολύσεις η διοίκηση του ΟΠΑΠ - Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι

Kατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε 8 απολύσεις με την αιτιολογία, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνάκος, της χαμηλής απόδοσης και της χαμηλής βαθμολογίας στην αξιολόγησή τους, «μία αξιολόγηση την οποία το σωματείο μας, οι εργαζόμενοι, έχουμε καταγγείλει και προφορικώς και εγγράφως».

Όπως ανέφερε, οι εν λόγω εργαζόμενοι δουλεύουν στην εταιρία περίπου 20 χρόνια, οι απολύσεις τους ήταν ξαφνικές και σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν αιτίες γι’ αυτό», καθώς «οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι μέλη του σωματείου μας, το οποίο είναι το αντιπροστατευτικό σωματείο στον ΟΠΑΠ, αριθμεί περίπου 300 μέλη και από τις αρχές του έτους, έθεσε ορισμένα ζητήματα προς τη διοίκηση, ένα εκ των οποίων και το βασικότερο και το οποίο αποτελεί λόγο ύπαρξης ενός σωματείου, είναι να συνάψουμε μία επιχειρησιακή σύμβαση με την εταιρία».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΠΑΠ, μετά την εξέλιξη αυτή των απολύσεων, «προβήκαμε στις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να ανασχέσουμε ένα ενδεχόμενο σχέδιο περεταίρω απολύσεων από την εταιρία, η οποία απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε θέλει να τελειώσει ό,τι υπάρχει σε σχέση με το παλαιό. Το παλαιό για την εταιρία είναι οι παλαιοί εργαζόμενοι, αυτοί που υπήρχαν και πριν το 2014, οι οποίοι είναι και μέλη του σωματείου μας». Παράλληλα, ο ίδιος στη συνέντευξή του σημείωσε πως «από το 2014 οπότε και άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς -εκχωρήθηκε ο ΟΠΑΠ σε ιδιωτικά συμφέροντα και ξέφυγε ουσιαστικά από τον έλεγχο του δημοσίου-, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση από το καινούργιο καθεστώς».

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ είναι περίπου 1.000 άτομα και όπως σημείωσε ο κ. Αντωνάκος «έχουμε χάσει τον λογαριασμό υπό την έννοια ότι συνεχώς γίνονται προσλήψεις και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι έχουμε απολύσεις ενώ η εταιρία το τελευταίο χρονικό διάστημα προσλαμβάνει μεγάλο αριθμό εργαζομένων». Παράλληλα, ο ίδιος έκανε λόγο για εργαζόμενους «πολλών ταχυτήτων» στον ΟΠΑΠ, όπως είπε, «υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν τεράστιες μισθολογικές διαφορές μεταξύ τους και ουσιαστικά προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες προς την εταιρία».

Χαρακτήρισε δε οξύμωρο ότι «οι καινούργιοι οι οποίοι προσλαμβάνονται, προσλαμβάνονται με καλύτερους όρους από αυτούς που διώχνουνε». «Ουσιαστικά είναι ένα δέλεαρ κατά τη γνώμη μας για να ξεκαθαρίσει η εταιρία τους παλιούς εργαζόμενους και να φέρει καινούργιους που να μην διεκδικούν, να μην ζητάνε επιχειρησιακές συμβάσεις, να μην ζητούν ισότιμη μεταχείριση και δημιουργούν ουσιαστικά κι ένα κλίμα περίεργου ανταγωνισμού μεταξύ των υπαλλήλων», συνέχισε.

Όπως σημείωσε ο κ. Αντωνάκος, «προσφύγαμε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, έχουμε ακολουθήσει κάποιες διαδικασίες με τριμερή συμφιλιωτική διαδικασία στο υπουργείο Εργασίας υπό τον γενικό γραμματέα, τον κ. Νεφελούδη και ενώ το υπουργείο έχει προτείνει προς την εταιρία, επιδεικνύοντας πραγματικά το κοινωνικό της πρόσωπο να ανακαλέσει τις συγκεκριμένες απολύσεις, η εταιρία επιμένει στην αρχική της θέση».

«Αυτό που ενόχλησε την εταιρία προφανώς και έτσι όπως φαίνεται από τα πράγματα είναι η καθαρότητα της θέσης μας. Εμείς ζητήσαμε από την εταιρία προκειμένου να αρθούν οι αδικίες ή οι καταχρηστικές συμπεριφορές, να υπάρχει μια ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων», ανέφερε επίσης.

Παράλληλα, τόνισε πως «εμείς βάζουμε το ζήτημα της επιχειρησιακής σύμβασης διότι θέλουμε να φύγουμε από αυτή τη διαδικασία των μονομερών ενεργειών της εταιρίας, να κάνουμε μία συμφωνία μεταξύ των δύο μερών προκειμένου να αρθούν όλες αυτές οι ανισότητες, η οποία βέβαια να συνάδει με την κερδοφορία του Οργανισμού, να συνάδει με το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αλλά πολύ περισσότερο να ταιριάζει με αυτό το οποίο διατείνεται ο ίδιος ο ΟΠΑΠ: με τον κοινωνικό του χαρακτήρα». «Διότι», όπως συνέχισε, «ο κοινωνικός χαρακτήρας δεν μπορεί να αποτυπώνεται αποσπασματικά σε κάποιες δράσεις, θα πρέπει ο κοινωνικός χαρακτήρας να έχει βάση και ως προς το εργασιακό περιβάλλον εντός της εταιρίας. Πράγμα που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει».

«Αυτή η δική μας καθαρή θέση, δηλαδή να συνάψουμε μία επιχειρησιακή σύμβαση, τον ΟΠΑΠ τον βρήκε αντίθετο», ανέφερε σημειώνοντας επίσης πως ο ΟΠΑΠ, «προσχηματικά και κωλυσιεργώντας τη διαδικασία με το να μην προσφέρει καμία αντιπρόταση, μας οδήγησε να προσφύγουμε δυστυχώς στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας». Κλείνοντας να σημειωθεί πως στο τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να οριστεί μεσολαβητής και να ξεκινήσει η διαδικασία της μεσολάβησης.

 

Ακούστε στο Κόκκινο

tags: ΟΠΑΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)