to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ήρθε το «Shazam» για έργα τέχνης

Μια «έξυπνη» εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με το όνομα Smartify σχεδιάστηκε για να δίνει πληροφορίες σχετικά με τα έργα τέχνης και τους δημιουργούς τους.


Μια «έξυπνη» εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με το όνομα Smartify σχεδιάστηκε για να δίνει πληροφορίες σχετικά με τα έργα τέχνης και τους δημιουργούς τους. Έτσι λοιπόν δεν χρειάζεται πια να είναι κανείς «διαβασμένος» προτού επισκεφτεί μια γκαλερί ή ένα μουσείο ή προτού σταθεί μπροστά από φημισμένα (και όχι μόνο) έργα τέχνης.

Παρουσιάστηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου και οι δημιουργοί της την περιέγραψαν ως το «Shazam» για τον κόσμο της τέχνης.

«Σκανάροντας» ένα πίνακα με το κινητό τους τηλέφωνο οι χρήστες μπορούν, μέσω της εφαρμογής Smartify, να λαμβάνουν επιτόπου πληροφορίες για τους τίτλους των έργων τέχνης και για τους δημιουργούς τους.

Είναι ήδη σε χρήση σε πάνω από 30 από τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των National Gallery (Λονδίνο), Rijksmuseum (Άμστερνταμ), The Met (Νέα Υόρκη) και LACMA (Λος Άντζελες).

Εκτός από τις πληροφορίες για το έργο τέχνης, ο χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συνεντεύξεις καλλιτεχνών ή ακόμα και να αξιοποιήσουν άλλο, πολυμεσικό υλικό, που τίθεται στη διάθεση τους.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής το Smartify δεν αναγνωρίζει έργα τέχνης τα οποία δεν είναι «αποθηκευμένα» στη βάση δεδομένων του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)