to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 09.10.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Το νομοσχέδιο αφορά ανθρώπους που βιώνουν μια δυστυχία και αυτό δε μπορούμε να το αγνοούμε

Στο Κόκκινο μίλησε σήμερα η Τασία Χριστοδουλοπούλου για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που θα κατοχυρώσει θεσμικά το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό του φύλου και εξήγησε ότι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί ότι θα εκφυλιστεί η ελληνική κοινωνία, «βάζουμε όρια και προϋποθέσεις, το νομοσχέδιο αφορά ανθρώπους που βιώνουν μια δυστυχία και αυτό δε μπορούμε να το αγνοούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Η κα Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και τον Νίκο Σβέρκο εξήγησε ότι υπάρχει νόμος από το 1976 για αλλαγή φύλου επί Καραμανλή με το νόμο 344, χωρίς όριο ηλικίας, αλλά με προϋπόθεση το χειρουργείο.

Τόνισε πως το Δικαστήριο της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αποφάνθηκε ότι το χειρουργείο είναι βασανιστήριο και όποιος δε το θέλει δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει για να προβεί στη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου του. Κατόπιν αυτού, χωρίς να έχει ψηφιστεί νόμος η ελληνική νομολογία εναρμονίστηκε με την ευρωπαϊκή και από το 2016 άρχισε να βγάζει αποφάσεις αλλαγής φύλου χωρίς χειρουργείο.

Η βουλευτής εξήγησε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα, «κατεβάζει» αυτό το νομοσχέδιο που μιλάει για διόρθωση της ταυτότητας φύλου, ώστε ακριβώς να σηματοδοτήσει ότι δε χρειάζεται πλέον χειρουργείο και ότι αρκεί ο άνθρωπος που έχει γεννηθεί με ένα βιολογικό φύλο «α» και στην πορεία η ταυτότητά του μετατράπηκε και αισθάνεται διαφορετικά, να μπορεί να αλλάξει όλα τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ώστε να εναρμονίζονται με την πραγματικότητα του στην οποία μεταβλήθηκε το βιολογικό φύλο

Η κα Χριστοδουλοπούλου σημείωσε πως εφόσον ισχύει αυτό 41 χρόνια στη χώρα μας και δεν έχει διαλυθεί η ελληνική κοινωνία, δεν έχει εκφυλιστεί η ελληνική κοινωνία, δεν έχει καταστραφεί η βιολογία και η φύση, «δεν καταλαβαίνω γιατί θα συμβούν τώρα όλα αυτά, που είναι και ακόμα πιο ήπια. Βάζουμε και όριο ηλικίας, με το οποίο εγώ διαφωνώ, θα ήθελα να είναι στα 12 έτη» σημείωσε.

Και επισήμανε: «Και βάζουμε προϋπόθεση στα ανήλικα που τα εκπροσωπούν οι γονείς αυτό να το κάνουν οι γονείς και μετά από ιατρική παρακολούθηση. Υπάρχει περίπτωση γονέας να το κάνει αυτό απερίσκεπτα και ανέμελα να πάει να αλλάξει το φύλο του παιδιού του; Ο νομοθέτης προστατεύει το γονέα».

Η βουλευτής τόνισε αναφορικά με την πολεμική γι’ αυτό το νομοσχέδιο ότι ο κόσμος παρακολουθεί με έκπληξη γιατί νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αλλάξει το φύλο των ανθρώπων ή ότι υπάρχει μόδα στην κοινωνία να αλλάζουμε το φύλο. «Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Αφορά συγκεκριμένους ανθρώπους που βιώνουν μια δυστυχία και αυτό δε μπορούμε να το αγνοούμε. Ήρθαν οι γονείς τους στη Βουλή και μίλησαν! Δεν έχουμε δικαίωμα να τους αγνοούμε!» σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)