to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 06.10.2017

Οικονομία

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι πιο αισιόδοξο για την παγκόσμια ανάκαμψη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι περισσότερο αισιόδοξο για την παγκόσμια ανάκαμψη απ’ ό,τι τον Ιούλιο, ενώ παρότρυνε τις χώρες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να στηρίξουν μια ανοικτή σε όλους και βιώσιμη ανάπτυξη.


«Η πολυαναμενόμενη παγκόσμια ανάκαμψη ριζώνει...Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιήσουμε την επικαιροποιημένη μας πρόβλεψη ενόψει της Ετήσιας Συνόδου μας – και πιθανόν θα είναι ακόμα πιο αισιόδοξη», δήλωσε αργά χθες το βράδυ (τοπική ώρα) η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον ενόψει της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ ανέμενε η παγκόσμια οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% φέτος και 3,6% το 2018.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι σχεδόν το 75% του πλανήτη βιώνει μια ανοδική πορεία – καταγράφοντας την πιο ευρείας βάσης επιτάχυνση από την αρχή της δεκαετίας.

Σύμφωνα με την ίδια, εκτός από την επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, βελτιώνεται και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα καθώς το τραπεζικό σύστημα καθίσταται πιο σταθερό και ενισχύεται η εμπιστοσύνη της αγοράς.

«Βλέπουμε κάποιες ακτίνες ήλιου – αλλά δεν είναι καθαρός ο ουρανός», δήλωσε η Λαγκάρντ, επικαλούμενη τα υψηλά επίπεδα χρέους, την υπερβολική ανάληψη ρίσκου στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις υψηλές γεωπολιτικές εντάσεις ως απειλές στην παγκόσμια ανάκαμψη.

Η Λαγκάρντ κάλεσε τις χώρες να αξιοποιήσουν την ανοδική πορεία για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, όπως επενδύσεις στην εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και στις υποδομές προκειμένου να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και να ενδυναμώσουν την ανοικτή σε όλους ανάπτυξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)