to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 02.10.2017

Μ.Λ.

Πολιτική

Γερούν μεν, αλλά όχι πάντα γερά...

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, εκφράζει τη διαφωνία της με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup


«Βλέπουμε μία ωμή παρέμβαση του κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας υποδεικνύει πότε πρέπει να διεξαγάγουμε εκλογές», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο επικεφαλής του Eurogroup, περί ανάγκης να στηριχθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να μην υπάρξουν εκλογές πριν από το τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, το 2019.

Δικαίως ξενίζει την ευρωβουλευτή της ΝΔ η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ. Όπως πολύ εύστοχα σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, η συγκεκριμένη δήλωση αποτελεί «άκυρο από Ντάισελμπλουμ σε Μητσοτάκη», δεδομένου ότι ο αρχηγός της ΝΔ συνηθίζει να ζητεί μονότονα εκλογές...

Στην πρόσφατη συνέντευξη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στον ΣΚΑΪ, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Σία Κοσιώνη,  προσπάθησε αρκετές φορές να εκμαιεύσει μια κακή κουβέντα από τον πρόεδρο του Eurogroup.  Δυστυχώς για την ίδια δεν τα πολυκατάφερε, αφού ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες.

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος:

- Κύριε Ντάισελμπλουμ μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους Έλληνες ότι δεν θα χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα;

- Πρώτα απ’ όλα αναγνωρίζω πλήρως τι προσπάθειες και τι δυσκολίες έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες. Σε καμία άλλη χώρα δεν ήταν η κρίση τόσο βαθιά και τόσο μακρά. Ο προϋπολογισμός είναι τώρα σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση. Άρα έχει γίνει αρκετή δουλειά.

- Αλλά υπάρχει ένα «αλλά» εδώ.

- Όχι, όχι. Το κλειδί είναι να σταθεροποιήσουμε αυτή την προσπάθεια. Να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεφύγουν τα πράγματα.

Δείτε και το σχετικό απόσπασμα:

Είχε προηγηθεί η κοφτή απάντηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη γεμάτη αγωνία ερώτηση της ανταποκρίτριας της «Καθημερινής» στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup. Δυστυχώς γι' αυτήν, με έκπληκτο ύφος, ο επικεφαλής του Eurogroup απάντησε κοφτά «όχι», στην ερώτηση αν η διαμάχη με την Eldorado συζητήθηκε στη συνεδρίαση απογοητέυοντας τους εν Ελλάδι υποστηρικτές της εταιρείας και του δόγματος «αντιπολίτευση με κάθε τρόπο και με κάθε σύμμαχο» (εδώ όλη η συνέντευξη Τύπου, στο 14:20' η ερώτηση και η απάντηση). Η απάντηση και το χαρακτηριστικό γεμάτο απορία ύφος του κ. Ντάισελμπλουμ «άδειασε» τα ΜΜΕ που είχαν με τυμπανοκρουσίες και αντιπολιτευτικό μένος ότι το συγκεκριμένο θέμα θα ήταν το πρώτο στην ατζέντα του Eurogroup.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)