to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:50 | 29.09.2017

Διεθνή

Συρία: Αιφνιδιαστική επίθεση του ISIS στην επαρχία Χομς, 58 Σύροι στρατιώτες νεκροί

Τουλάχιστον 58 μέλη του συριακού στρατού σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε μια επίθεση αστραπή του Ισλαμικού Κράτους εναντίον οδοφραγμάτων σε μια περιοχή της ερήμου, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω μιας ανακοίνωσης, στην οποία επεσήμανε ότι πολλοί μαχητές της εξαπέλυσαν μια επίθεση εναντίον θέσεων του συριακού στρατού νότια της πόλης αλ Σούχνα στην επαρχία Χομς, προκαλώντας τον θάνατο πολλών στρατιωτικών.

Η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε την ημέρα κατά την οποία το ΙΚ έδωσε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό μήνυμα του επικεφαλής της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στο οποίο καλεί τους μαχητές να «αντισταθούν» και να αυξήσουν τις επιθέσεις εναντίον των εχθρών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, «οι πρώτες επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον θέσεων του συριακού στρατού στη Σόλα», μια πόλη κοντά στη Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία.

Η Ντέιρ αλ Ζορ και η ομώνυμη επαρχία είναι στόχος δύο διαφορετικών επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών με στόχο να τους εκδιώξουν από την τελευταία επαρχία που ελέγχουν στη Συρία. Η πρώτη διεξάγεται από τον συριακό στρατό με την υποστήριξη της Ρωσίας και η άλλη από μια αραβοκουρδική συμμαχία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

«Στη συνέχεια το ΙΚ εξαπέλυσε μια σειρά επιθέσεων εναντίον οδοφραγμάτων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου συνδέει τη Σόλα με την αλ Σούχνα στα νότια», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός διασχίσει τη μεγάλη έρημο της Συρίας και περνά από πολλές επαρχίες της εμπόλεμης χώρας.

Με τη βοήθεια αεροπορικών επιδρομών από τη Ρωσία, η Δαμασκός έχει καταφέρει να εκδιώξει το ΙΚ από το μεγαλύτερο μέρος της ερήμου, όμως οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να ελέγχουν το τμήμα της ερήμου που βρίσκεται στις επαρχίες Χομς και Ντέιρ αλ Ζορ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Συρία, ISIS

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)