to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:40 | 25.09.2017

Πολιτική

«Ιμάντας επιχειρηματικών συμφερόντων» η ΝΔ στη #vouli - Απορρίφθηκε η πρότασή της για εξεταστική επιτροπή για τον Π. Καμμένο

Καταψηφίστηκε η πρόταση που κατέθεσαν, τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις επαφές του Π. Καμμένου με τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ποινή ισοβίου καθείρξεως Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1


Δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής του προέδρου και της ΚΟ της ΝΔ, "σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση"

Η πρόταση απορρίφθηκε με 151 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Υπέρ της πρότασης της ΝΔ ψήφισαν 122 βουλευτές της αντιπολίτευσης, πλην των βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων, που απουσιάσαν από την ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία δεν μετείχε ο Πάνος Καμμένος, ενώ απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ. Τσίπρας: Η ΝΔ ομολογεί στην πρότασή της τον άρρηκτο δεσμό του αρχηγού της με τον κ. Μαρινάκη (βίντεο)

Π. Καμμένος: Δεν θα επικρατήσουν στην ζωή της χώρας οι Εσκομπάρ

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος στην ομιλία του στην Βουλή, αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, είπε ότι για "πρώτη φορά κόμμα κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως πολιτικός βραχίονας εγκληματικής οργάνωσης".

Είπε ότι η υπόθεση αυτή θα αποδείξει πως υπάρχουν "τζάμπα μάγκες" και "επί πληρωμή βλάκες και απατεώνες εκπρόσωποι συμφερόντων" στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πάρα πολλά χρήματα, λαμβάνοντας υπόψη ότι όταν δύο τόνοι καθαρής ηρωίνης "βγουν στον δρόμο και πεθαίνουν παιδιά" κοστίζουν 3 δισ. ευρώ, προσθέτοντας "τα μαύρα λεφτά είναι για να βρίσκουν συνηγόρους υπερασπίσεως".

Είπε ότι το μεσημέρι της 15ης Ιουνίου εκλήθη από εκδότη ο οποίος του προσκόμισε, άρθρο που έφθασε στα χέρια του από δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ, το οποίο ήταν "προτυπωμένο και από κάπου δοσμένο" το οποίο έκανε λόγο για ειδικό δικαστήριο για τον Καμμένο.

Ο εκδότης αρνήθηκε να το δημοσιεύσει, η εφ. "Το Καρφί" το δημοσίευσε στις 17 του μηνός, ενώ από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα εκδόθηκαν δύο καινούργιες εφημερίδες, επανεκδόθηκε μία και εξαγοράστηκαν άλλες τρεις υποεφημερίδες και εγώ είμαι ο μόνος πολιτικός που είμαι πρωτοσέλιδο για το "έγκλημα" να οδηγήσω στην Δικαιοσύνη μια υπόθεση ναρκωτικών, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας "αυτοί που εκτελούν τα συμβόλαια είναι και αυτοί που λαμβάνουν τα χρήματα" (διαβάστε αναλυτικά).

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιπαράθεση Π. Καμμένου - Ντ. Μπακογιάννη για την φιλία της δεύτερης με τον Β. Μαρινάκη

Στ. Κοντονής: «Όπερα κωμωδία» η πρόταση της ΝΔ

«Όπερα κωμωδία» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την πρόταση της ΝΔ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο, επισημαίνοντας πως μετά το πόρισμα του Εισαγγελέα Εφετών, σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της ασχολήθηκαν με αλλότρια θέματα, όπως το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Λονδίνο και το ναυτικό ατύχημα. 

«Ήταν φανερό από την αρχή της συνεδρίασης ότι η συζήτηση όχι μόνο θα περιστραφεί σε άλλα θέματα, διότι έχει γίνει συνείδηση σε όλους εκείνους που κατέθεσαν πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ότι βρίσκονται στο κενό με τη βούλα της Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Κοντονής, και προσέθεσε ότι αν κάναμε αυτήν την συζήτηση πριν την έκδοση του πορίσματος του εισαγγελέα Εφετών, του κ. Μπρακουμάτσου, θα μπορούσε κανείς να καταλάβει και υπερβολές και αστοχίες και παραπλανητικά σχόλια.

ο κ. Κοντονής, είπε πως αν ο κ. Καμμένος είχε προτρέψει τον κρατούμενο όχι να πράξει τα νόμιμα, όχι να δώσει στοιχεία και να λάμψει η αλήθεια, τότε θα υπήρχε λόγος να κατηγορηθεί, συνέβη όμως το αντίθετο: προέτρεψε τον κατηγορούμενο να δώσει στοιχεία, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δούμε επιτέλους, αυτό το κομμάτι το οποίο δεν μπόρεσε να διευκρινίσει η Δικαιοσύνη, να διευκρινιστεί ποιος είναι ο επικεφαλής αυτού του κυκλώματος.

«Λυπάμαι, αν τον κατηγορείτε γι΄ αυτό» ανέφερε ο υπουργός και ρώτησε: «Θα ήθελα όμως να μάθω τί θα κάνατε εσείς; Θα του κλείνατε το τηλέφωνο όταν εκφράζει φόβο για τη ζωή του και ξέρει ότι πέθαναν άλλοι επτά;».

«Μπορείτε να ασκείτε κριτική, ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μπορείτε να γίνεστε ιμάντες μετάβασης επιχειρηματικών συμφερόντων», είπε ο κ. Κοντονής, οποίος συνέδεσε χρονικά τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του κ. Μαρινάκη και το «πυρ ομαδόν» που εξαπέλυσε ο ελεγχόμενος από τον επιχειρηματία Τύπο, με την ανακοίνωση της ΝΔ, μετά από 48 ώρες. «Σύρεστε ή δεν σύρεστε πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα;» έθεσε το ερώτημα προς την πτέρυγα της ΝΔ, καταλήγοντας ο υπουργός Δικαιοσύνης.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Στ. Κοντονής για τη γνωμοδότηση Τσακυράκη, την οποία επικαλείται ο Στ. Θεοδωράκης

Ν. Παρασκευόπουλος: Στόχος της ΝΔ να πλήξει τον υπουργό Άμυνας

Στόχος της ΝΔ είναι να πλήξει τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, αδιαφορώντας για το αν η πρότασή της βοηθάει στη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη ή όχι, ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, στη συζήτηση που ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως της ΝΔ σχτικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε εκκρεμή δικαστική απόφαση.

«Έτσι διακινδυνεύει τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια, διότι η υπόθεση αφορά περισσότερους από 2 τόνους ηρωίνης, προκειμένου να πληγεί ένας υπουργός. Διακινδυνεύει την ουσία της υπόθεσης επειδή ένα τηλεφώνημα δεν είναι comme il faut, όπως πρέπει» σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας: «Το να συζητηθεί σήμερα εδώ "ποιος τηλεφώνησε σε ποιον, με ποιον τρόπο και τι είπε", σημαίνει ότι ερευνητικές προσπάθειες που γίνονται με μια μυστικότητα για να είναι αποτελεσματικές, θα έρθουν στη δημοσιότητα και αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία».

Πρόσθεσε ότι «η νομοθεσία προβλέπει ότι προκειμένου να εξαρθρωθεί μια συμμορία δικαιλογείται ακόμη και έγκλημα, πόσο μάλλον ένα τηλέφωνο, το οποίο δεν είναι εγκληματικό» και κατέληξε: «Η αντιπολίτευση τείνει να καταλογίζει στους άλλους τα δικά της ελαττώματα. Καταλογίζει στους άλλους το κυνήγι της καρέκλας. Προσπαθεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για εξουσιομανία τη στιγμή που η ίδια προκειμένου να μπορέσει να ανατρέψει την κυβέρνηση δυναμιτίζει τη διερεύνηση μια πολύ σημαντικής υπόθεσης, φέρνοντάς της στη Βουλή» και έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη και την ασφάλεια, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, μόνο για κομματικό όφελος.

 

Σπ. Λάππας: «Δεν μπορούμε να συστήσουμε εξεταστική για εξατομικευμένες περιπτώσεις έρευνας»

«Δεν μπορούμε να συστήσουμε εξεταστική για εξατομικευμένες περιπτώσεις έρευνας. Πρέπει να είναι γενικά και καθολικά τα αιτήματα και να αφορούν αόριστο αριθμό ατόμων και δομές» τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας. 

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με τις υποθέσεις που έχει διερευνήσει η Βουλή μέχρι σήμερα, λέγοντας: «Έχει καμία σχέση η πρότασή σας με τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας; Τότε δεν υπήρξε παράταξη που να διαφωνήσει για το ποσό του μαύρου χρήματος που κινήθηκε. Έχετε κάτι ανάλογο να προσάψετε ότι θα προκύψει αν διερευνήσουμε το τηλεφώνημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τον ισοβίτη; Δεν νομίζω».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε τονίζοντας ότι «για μας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τιμή που είμαστε στο Κοινοβούλιο και για να απαντήσω στον αρχηγό της ΝΔ, που είπε ότι είναι λίγες οι μέρες μας και θα γυρίσουμε στα σπίτια μας, του λέω ότι δεν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας, αλλά θα γυρίσουμε στις δουλειές μας, στις οποίες επί δεκαετίες διακονούσαμε το κοινωνικό σύνολο. Στα σπίτια μας δεν θα πάμε, και να το ξέρετε».


Δ. Παπαγγελόπουλος: Κάποιοι ονειρεύονται ότι οι Συριζαίοι θα δικάζονται για παράνομο παρκάρισμα και θα «τρώνε» ισόβια!

«Αντί για τη συναίνεση που έχει ανάγκη ο τόπος, κάποιοι ανόητοι ονειρεύονται ειδικά δικαστήρια», είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος επικαλούμενος ακόμη και αρθρογραφία σύμφωνα με την οποία «μόλις η κυβέρνηση χάσει τις εκλογές, οι Συριζαίοι θα δικάζονται για παράνομο παρκάρισμα και οι δικαστές θα τους ρίχνουν ισόβια». Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής ώστε να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και απάντησε σε όσους τον εμφανίζουν ως το πρόσωπο, στο γραφείο του οποίου, σχεδιάστηκε και ξεκίνησε η σκευωρία. 

Όσο για την ουσία της υπόθεσης, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη «και αν σεβόμαστε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής». Ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον «έμπειρο εισαγγελέα Εφετών» και στο «εμπεριστατωμένο πόρισμά του» με το οποίο αποφάνθηκε ότι η κ. Τζήβα δεν πρέπει να διωχθεί ποινικά για απόπειρα ή κατάχρηση εξουσίας, η δικογραφία, κατά το μέρος που αφορά πολιτικά πρόσωπα, διαβιβάστηκε στη Βουλή, η δικογραφία κατά το μέρος που αφορά τον λιμενικό Π. Χριστοφορίδη, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά και θα διενεργηθεί αρμοδίως πειθαρχικός έλεγχος ως προς το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης. 

Είπε ακόμη πως «έως και οι πρωτοετείς φοιτητές ξέρουν πως για να υπάρξει ηθικός αυτουργός, πρέπει να υπάρχει και αυτουργός» για να αναρωτηθεί, «σε ποια πράξη της κ. Τζήβα είναι ηθικός αυτουργός ο κ. Καμμένος, αφού η κ. Τζήβα δεν έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία κ. Μαρινάκη;» και να καταλήξει ότι δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και άρα η Βουλή πρέπει να περιμένει να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα, εκτός και πρέπει να υπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες και να εφαρμοστεί σχέδιο ποινικοποίησης. «Ένα σχέδιο που συνιστά εκτροπή που η εθνική αντιπροσωπεία πρέπει να αποτρέψει», τόνισε. 

Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής 

Υπάρχει μια συνολική προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, με την ανάδειξη ανύπαρκτων σκανδάλων και με προσπάθειες χειραγώγησης της δικαιοσύνης. «Ο στόχος είναι προφανής. Να πληγεί η κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Να μειωθεί όσο γίνεται το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα που διαθέτει έναντι του παλαιού πολιτικού συστήματος», υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή συζήτηση στη Βουλή. 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Ανδρέας Παπανδρέου 

Στο σημείο αυτό όμως ο αναπληρωτής υπουργός έσπευσε να υπογραμμίσει ότι και στο παρελθόν υπήρξαν προσπάθειες ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής με οδυνηρά αποτελέσματα για τη δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα, τη δικαιοσύνη και μάλιστα αρκετοί άνθρωποι εξοντώθηκαν ηθικά αλλά και βιολογικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ και του είπε: «Κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι ο αείμνηστος πατέρας σας, υπέφερε τα πάνδεινα αυτός και οι στενοί του συνεργάτες, προκειμένου να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες με πρωταγωνιστές ακόμα και δικαστικούς λειτουργούς. Ευτυχώς υπήρξε το άριστο πολιτικό αισθητήριο, και γιατί όχι, ακόμη και η μεγαλοθυμία του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μολονότι είχε ταλαιπωρηθεί προηγουμένως και αυτός από ειδικά δικαστήρια, έβαλε τέλος στα σχέδια των νοσηρών και επικίνδυνων για τη δημοκρατία, εγκεφάλων». 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής 

Ο αναπληρωτής υπουργός επικαλέστηκε και τη φράση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «τους πολιτικούς ηγέτες δεν τους βάζεις φυλακή αλλά απλά ο λαός τους στέλνει στο σπίτι του», η οποία, όπως τόνισε, «εφαρμόστηκε» τότε πλήρως. Παράλληλα προέτρεψε τους νεότερους να μάθουν ότι μετά την πτώση του ΠΑΣΟΚ το 2004, «ένας από τους πρωταγωνιστές της επιχείρησης κατασκευής ποινικών ευθυνών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλαξοπίστησε και με την ίδια ευκολία στράφηκε κατά του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο ίδιος που μετά το 2009 άλλαξε και πάλι στρατόπεδο και πρωταγωνίστησε στην ποινικοποίηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτά, το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να επιτρέψει να ξαναεμφανιστούν», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. 

Όνειρα για ειδικά δικαστήρια 

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε όμως και σε δημοσιεύματα που τον στοχοποιούν για παρέμβαση του στο έργο της δικαιοσύνης και ως το πρόσωπο από το οποίο σχεδιάστηκε η σκευωρία. «Στη δημοκρατία είναι απόλυτα θεμιτό η εκάστοτε αντιπολίτευση να ελέγχει αυστηρά και να κρίνει την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν πρέπει όμως να ξεπερνά κάποια όρια διότι τότε πλήττεται βάναυσα η ίδια η δημοκρατία», τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι «το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δημοσιεύματα σχετικά με την έρευνα σε βάρος του κ. Μαρινάκη, με ευθεία αναφορά στο πρόσωπο του», σύμφωνα με τα οποία «η έρευνα της εισαγγελέως Τζήβα ξεκίνησε μετά από παραγγελία του κ. Παπαγγελόπουλου στην Ξένη Δημητρίου του Αρείου Πάγου» και ότι «η όλη σκευωρία, σε σχέση με την υπόθεση Γιαννουσάκη - Καμμένου είχε ως αφετηρία το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου». Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο αναπληρωτής υπουργός, στα τέλη Νοεμβρίου του 2016 έφτασε στο γραφείο του καταγγελία σε βάρος του κ. Μαρινάκη, η οποία πρωτοκολλήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2016, την διεκπεραίωσαν οι συνεργάτες του, και ένα μήνα μετά τη διαβίβασαν κατά πάγια τακτική στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χωρίς μάλιστα καν να έχει διαβάσει την καταγγελία αυτή ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος. Στη συνέχεια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρέλαβε τη σχετική καταγγελία, την μελέτησε, την αξιολόγησε και κατά την «ανέλεγκτη και ανεξάρτητη δικαστική κρίση της, παρήγγειλε στην κ. Τζήβα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης». 

«Σας διαβεβαιώνω ότι οι συνωμοσίες και σκευωρίες δεν μου αρέσουν καθόλου. Απεναντίας τις απεχθάνομαι», είπε ο αναπληρωτής υπουργός για να συμπληρώσει ότι «προτιμάει να τις αποκαλύπτει και να τις εξουδετερώνει», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και επισήμανε ότι αν είχε στήσει ή συμμετείχε στην σκευωρία, θα είχε στείλει πολύ νωρίτερα την καταγγελία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ακόμη ότι τη διενέργεια της έρευνας δεν την παρήγγειλε εκείνος αλλά η κ. Δημητρίου. 

Αλλά και για τα δημοσιεύματα που τον χαρακτηρίζουν ως «σιδερένια γροθιά στο βελουδένιο γάντι της αριστερής κυβέρνησης», αλλά και τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «έχει περιπέσει σε δυσμένεια» και ότι «θα τον απομακρύνει ο πρωθυπουργός από την κυβέρνηση», ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε πως τίποτε από όλα αυτά δεν τον αγγίζει.


Πασιφανής στόχος της ΝΔ, το πλήγμα στη συνεργασία ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο Κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ

Τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ «στοχεύει πασιφανώς» η πρόταση της ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο, εκτίμησε ο ειδικός αγορητής του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο οποίος ζήτησε από τα κόμματα να μην συμπράξουν σε αυτό και να καταψηφίσουν.

«Εξηγήστε πού επικεντρώνετε την κατηγορία κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ; Μέχρι σήμερα, λέτε να γίνει Εξεταστική για να δούμε πώς εμπλέκεται ο Πάνος Καμμένος στην υπόθεση του "Νοοr 1", δεν λέτε όμως τι προσπαθείτε να προσπορίσετε από αυτή. Δηλαδή πού εμπλέκεται; Δεν το λέτε ευθαρσώς γιατί φοβάστε, γιατί δεν έχετε στοιχεία να του προσδώσετε ποινικά κολάσιμες πράξεις» είπε ο κ. Κατσίκης απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στο ότι σεβάστηκε το δικαίωμα ενός ανθρώπου, ευρισκόμενου ακόμη και υπό αυτό το καθεστώς ειδικής σχέσης με την Πολιτεία να επικοινωνεί με όποιον εκείνος επιθυμεί, για σας είναι θέμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για στρατολόγηση «δημοσιογραφικών παπαγαλίσκων» που με ληβελογραφήματα, νομίζουν κάποιοι ότι θα εξωραϊσουν την «άθλια εικόνα» τους και κατέληξε: «Πλανάσθαι πλάνην οικτρά», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα δώσει πολιτική απάντηση.



Παρέμβαση νωρίτερα, του υπ. Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή

Η αναφορά του βουλευτή της ΔΗΣΥ Θ. Παπαθεοδώρου στο υπόμνημα που έχει καταθέσει η εισαγγελέας Ειρ. Τζίβα για την εμπλοκή της στην όλη υπόθεση, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. «Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε μια αναφορά και του υποβάλλω τώρα το ερώτημα. Ανέφερε στοιχεία από το υπόμνημα της εισαγγελέως κ. Τζίβα, το οποίο είχε καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών κ. Μπρακουμάτσου, και τον ερωτώ, με ποια διαδικασία και πώς έχει φτάσει το υπόμνημα της κυρίας εισαγγελέως στα χέρια του. Και απαιτώ τώρα απάντηση» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Να αρχίσουμε από τα βασικά, κύριε υπουργέ. Όταν απευθύνεστε σε εμένα, δεν θα κουνάτε το δάχτυλο» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου και κάλεσε τον υπουργό να ανατρέξει σε δημοσιεύματα του Τύπου των τελευταίων 15 ημερών, διότι έχει αναφερθεί. «Η αναφορά στο υπόμνημα έχει γίνει από τρεις εφημερίδες τις τελευταίες 15 ημέρες, πολύ ευχαρίστως να τα καταθέσω κατόπιν» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.



Ν. Παναγιωτόπουλος: Απώτερος στόχος της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου ήταν η πολιτική εξόντωση του προέδρου της ΝΔ

«Δεν είναι δουλειά κανενός υπουργού, καμίας κυβέρνησης να κάνει τηλέφωνα στο κινητό κάποιου ισοβίτη, να ανταλλάσσει μηνύματα μαζί του, να διατηρεί ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας και τακτική επαφή, εν είδει διαμεσολαβητικής υπηρεσίας υποστήριξης κρατουμένων» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, πρώτος ομιλητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συζήτηση που ξεκίνησε στην Ολομέλεια επί της προτάσεως της ΝΔ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε εκκρεμή δικαστική απόφαση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «η πιο σκοτεινή εμπλοκή του κ. Καμμένου στηρίζεται σε δημοσιευθείσες στο διαδίκτυο ηχογραφημένες συνομιλίες του ισοβίτη με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο που τον επισκεπτόταν (σ.σ. τον ισοβίτη) και ο οποίος του είχε ασκήσει πίεση να εμπλέξει, με συμπληρωματική κατάθεσή του άλλο πρόσωπο, αφενός με κίνητρο την ευνοϊκή ποινική μεταχείριση του ισοβίτη αφετέρου με απώτερο σκοπό την πολιτική εξόντωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο βουλευτής ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου και πρόσθεσε ότι πρέπει να ερευνηθεί ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο 12 τηλεφωνικών συνομιλιών, διάρκειας 21 λεπτών, μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του ισοβίτη, αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με την εισαγγελική λειτουργό και τον λιμενικό υπάλληλο, στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητάς του ενεπλάκη στην υπόθεση, ποιο είναι το ζήτημα εθνικής ασφάλειας για το οποίο έκανε λόγο ο κ. Καμμένος, αν ήταν ενήμερος για όλα αυτά ο πρωθυπουργός και ποιος ήταν ο βαθμός εμπλοκής του υπουργού Δικαιοσύνης και άλλων λειτουργών.



Να απαντηθούν τα ερωτήματα για τον υπ. Άμυνας, ζητεί το ΚΚΕ, που ψηφίζει «ναι» στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Να απαντηθούν καθαρά τα ερωτήματα που γεννώνται για τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και τις «περίεργες πρακτικές του», ενώ διαρκεί δικαστική διερεύνηση για το «Noor 1», ζητεί το ΚΚΕ, το οποίο και ψηφίζει θετικά στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Το σκεπτικό της τοποθέτησης του ΚΚΕ, εξήγησε ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Ιωάννης Δελής, «χωρίς την παραμικρή ψευδαίσθηση, λόγω της προηγούμενης πείρας, για τον πραγματικό ρόλο των Εξεταστικών Επιτροπών, χωρίς να συμφωνούμε με το σκεπτικό της πρότασης της ΝΔ και, θέλοντας να αξιοποιηθεί κάθε μέσο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, το ΚΚΕ ψηφίζει θετικά για την πρόταση της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής».

Όπως είπε ο κ. Δελλής, δεν υπάρχει ούτε μία Εξεταστική που ενώ ξεκίνησε με εκκωφαντικό θόρυβο και τις γνωστές δηλώσεις για το μαχαίρι που δήθεν θα φτάσει στο κόκαλο, που να μην καταλήξει να σβήσει τελικά μέσα στην ελάχιστη δημοσιότητα και τη σιωπή.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ ανέφερε ότι ενώ διαρκεί δικαστική διερεύνηση «παράξενες επαναλαμβανόμενες επαφές του υπουργού Άμυνας, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους και σίγουρα δεν βοηθούν αυτή τη δικαστική διερεύνηση».

«Τα ερωτήματα για τον υπουργό Άμυνας είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν καθαρά, ενώ η πρωθυπουργική ασπίδα προστασίας που στήνεται γύρω από τις περίεργες πρακτικές του κυβερνητικού εταίρου στην πραγματικότητα είναι ομολογία ότι και αυτή η κυβέρνηση παίρνει κανονικά μέρος στις άγριες επιχειρηματικές κόντρες και, παρά τα μεγάλα της λόγια ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή, δεν έχει σκοπό να πάει πιο βαθιά από τις προηγούμενες», τόνισε ο κ. Δελλής.



Κυρ. Μητσοτάκης: Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι σκληρή με την κυβέρνηση

Το πολιτικό σκεπτικό του αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει την ανάμειξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του ΝΟΟR-1, έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Βουλή. 

«Μιλάμε για υπέρβαση αρμοδιότητας και παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, για κατάχρηση εξουσίας και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Ζητάμε να ελεγχθούν πρακτικές επικίνδυνες και να μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβερνητική εξουσία προτιμά την συσκότιση από την διερεύνηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μηχανισμό δημιουργίας face news και για προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης. «Εμείς είμαστε κοντά στη Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρσέθεσε ότι οι παρεμβάσεις στν Δικαιοσύνη δείχνει την αγωνία να παραμείνουν στην εξουσία. «Τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα και αυτός θα είναι ένας ακόμη λόγος που η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι σκληρή μαζί σας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Συνεχίζοντας είπε ότι «εμείς θέλουμε να εξεταστεί σε βάθος η παρέμβαση του κ. Καμμένου και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».



Δ. Κουτσούμπας: Η στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σίγουρα προβληματική

«Η στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σίγουρα προβληματική», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έθεσε τα ερωτήματα σχετικώς με την υπόθεση και διαχώρισε αυτή καθαυτή την δικαστική διερεύνησή της από την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου. 

«Είναι άλλο ζήτημα η διαλεύκανση μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης, που πρέπει να γίνει έτσι και αλλιώς -και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους φυσικούς ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς- και είναι άλλο η εμπλοκή ενός υπουργού και μάλιστα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι περίεργες συνεννοήσεις και επαφές του, που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την αξιοπιστία της όποιας δικαστικής έρευνας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κουτσούμπας έθεσε επίσης το ερώτημα γιατί ασχολήθηκε τόσο, τώρα τελευταία, ο κ. Καμμένος, όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια. 

«Όλα αυτά κατά τη γνώμη μας είναι τα μεγάλα και αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία η κυβέρνηση προτιμά να μην μιλά και δεν είναι "η γόβα στιλέτο" της τάδε κυρίας, "που δεν θα χρησιμοποιηθεί για να λιώσει τα σκουλήκια", όπως μας είπε προχθές, ή τα ακριβά κοσμήματα και η επίσκεψη σε καζίνο του εξωτερικού, που έγραψε ο Τύπος, για να γίνεται αυτή η αντιπαράθεση σικέ μεταξύ των άλλων κομμάτων» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας. 

Λέγοντας ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια, σημείωσε ότι ο υπουργός της Εθνικής Άμυνας, με την ανοχή του πρωθυπουργού, προβαίνει σε πρακτικές που αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι αποφασισμένη να διερευνήσει τις σοβαρές υποθέσεις, να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα, τη διαφθορά «που άλλωστε είναι σύμφυτα με το σύστημα που υπηρετεί, αλλά μετέχει ενεργά και δραστήρια σε διάφορες επιχειρηματικές κόντρες που διεξάγονται αυτήν την περίοδο, και με όλους τους τρόπους, παίρνοντας το μέρος του ενός έναντι του άλλου». 

«Οι πόλεμοι, το λαθρεμπόριο και τα ναρκωτικά είναι παιδιά και όχι αποπαίδια του συστήματος που υπηρετείτε με τα μπούνια. Είναι η σαπίλα του συστήματος που ξερνάει την μπόχα του», επισήμανε ο γγ του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, παρότι δεν τρέφει αυταπάτες για τα αποτελέσματά της.



Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για «κάλυψη σε Καμμένο και Κουρουμπλή»

Επίθεση στον πρωθυπουργό για την κάλυψη που προσφέρει στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ άφησε και αιχμές για τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε «τι είπαν 12 φορές και σε 21 λεπτά συνομιλίας ο υπουργός Άμυνας με τον ισοβίτη, Γιαννουσάκη;». Πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα όπως εάν ο κ. Τσίπρας είχε προηγούμενη ενημέρωση από τον κ. Καμμένο για την επικοινωνία του με τον Γιαννουσάκη. Επίσης αν ο κ. Καμμένος είχε έγκριση από τον πρωθυπουργό. 

«Αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε, είναι απολύτως συνυπεύθυνος σε μία βαριά θεσμική εκτροπή. Αν δεν γνώριζε έπρεπε να έχει ήδη αποπέμψει τον υπουργό του», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Συνεχίζοντας είπε ότι «ο κ. Καμμένος, με την κομψότητα που τον διακρίνει, είχε πει αν έχουμε τα άντερα να κάνουμε προανακριτική επιτροπή ή πρόταση μομφής. Του επιστρέφουμε την πρόκληση. Αν αισθάνεται καθαρός ας ζητήσει εκείνος τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να φωτιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης. Θα έπρεπε πρώτος εκείνος να το ζητήσει. Αυτός όμως είναι ο κ. Καμμένος- υβρίζει εκ του ασφαλούς και καλύπτεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία». 

Απευθυνόμενος προς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ανέχεστε τις κακόγουστε φιέστες του κ. Καμμένου, τον προκλητικό τρόπο ζωής του, αλλά να ανέχεστε προσπάθεια ανάμειξης στη Δικαιοσύνη, αυτό πάει πολύ». Ρώτησε δε, «θα εμφανιστεί σήμερα ο κ. Τσίπρας ή θα παραμείνει κρυμμένος, όπως κρύβεται δύο εβδομάδες τώρα, από την στιγμή που χτύπησε τον Σαρωνικό μία πρωτοφανής οικολογική καταστροφή;».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό θύμισε παλαιότερη φράση του κ. Καμμένου ότι «με τον Τσίπρα θα πάμε μέχρι τέλους», για να καταλήξει «στο εξής δεν θα αναφέρομαι σε κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, αλλά σε κυβέρνηση Καμμένου- Τσίπρα». 

Επιτέθηκε όμως και στον κ. Τσίπρα και για την "κάλυψη" που προσφέρει στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή όσον αφορά στην ρύπανση του Σαρωνικού και ρώτησε «αν είναι η εμπλοκή του στην υπόθεση Καμμένου που τον εμποδίζει να τον αποπέμψει». 

Η έρευνα για την υπόθεση ΝΟΟR-1 πρέπει να συνεχιστεί και να φθάσει μέχρι το τέλος και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Στις δημοκρατικές χώρες όμως τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει η Δικαιοσύνη και όχι ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης ή ο Καμμένος». 

Απαντώντας σε επιχειρήματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είπε ότι το Σύνταγμα προβλέπει την εξεταστική επιτροπή ως μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου και απόδοσης πολιτικών και όχι ποινικών ευθυνών. Γι αυτό και η Βουλή εξετάζει άλλες υποθέσεις που παράλληλα εξετάζει η Δικαιοσύνη. 

«Είστε εκτεθειμένοι, πολιτικά ανέντιμοι και ευάλωτοι. Εμείς έχουμε ψηφίσει όλες τις προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές, ακόμη και αυτές που αφορούσαν υποθέσεις της ΝΔ, ενώ εσείς δεν έχετε ψηφίσει καμία. Τα επιχειρήματά σας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», είπε ο κ. Μητσοτάκης και ρωτώντας «θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ζήτημα;» σημείωσε ότι «οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη». 

Αναφέρθηκε και στον λιμενικό υπάλληλο που καταγράφηκε «να λέει ευθέως ότι επιδίωξή του είναι να πληγεί ο Μητσοτάκης και να κυβερνά για 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει κινήσει δίωξη εναντίον του. Είναι όμως ο ίδιος υπουργός που μένει στην καρέκλα του ενώ έχει μαυρίσει ο Σαρωνικός». 

Πού χάθηκε το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να υπερψηφίσει την πρόταση γιατί θα διαρραγεί η κυβερνητική συνοχή και θα πέσει η κυβέρνηση και θα χάσουν τις καρέκλες τους. 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι στο εξής η ΝΔ δεν θα ψηφίζει νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση αν δεν έχουν συνολικά την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. «Στο εξής ότι έρχεται προς ψήφιση θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλης της πλειοψηφίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε μέχρι το τέλος με τον Καμμένο». 

Καταλήγοντας είπε ότι «η χώρα βρίσκεται σε έναν θεσμικό κατήφορο. Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε την νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς, είναι χρέος μας να δείξουμε ότι δεν γίνονται συνταγματικές εκπτώσεις. Η υπόθεση Καμμένου δεν επιτρέπεται να δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο». Και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν το αίτημά για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και να μην γίνουν συνένοχοι σε μία σκοτεινή υπόθεση.



Β. Λεβέντης: «Ο κ. Καμμένος πρέπει να ψηφίσει υπέρ της Εξεταστικής και να μην κρυφτεί πίσω από τις 153 ψήφους

«Ο κ. Καμμένος πρέπει να έλθει ο ίδιος να ψηφίσει υπέρ και να μην κρυφτεί πίσω από το 153» δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική, στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης ισχυρίστηκε ότι «η συγκεκριμένη συζήτηση είναι συζήτηση χωρίς "νόημα"» και ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «να απαλλάξει το Σώμα από το να ψηφίσει και να συμφωνήσει ο ίδιος για Εξεταστική». «Πίστευα και πιστεύω ότι η Αριστερά και ο κ. Καμένος έχουν ήθος. Αυτό κάνει όποιος πιστεύει ότι τον κατηγορούν άδικα» σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην ομιλία του, υπογράμμισε, επίσης, ότι «εάν θέλουμε να θεραπεύσουμε την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει αυτός οι τρόπος διακυβέρνησης» και πρότεινε να συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο, το οποίο θα διαχειρίζεται «κρίσει» και θα διερευνήσει «όλους τους φακέλους σε βάθος δεκαετιών».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ρύπανσης στον Σαρωνικό, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «η αντικατάσταση ενός υπουργού δεν λύνει το πρόβλημα», ενώ για τον κ. Μητσοτάκη επισήμανε: «Παρακολούθησα την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε την παραίτηση Κουρουμπλή και θυμάμαι τις μέρες της ΝΔ όπου κανείς υπουργός δεν παραιτήθηκε». Όπως πρόσθεσε, «κράτος είναι βαθύ και διεφθαρμένο» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που νοιάζεται είναι να «αυξήσει αυτό το κράτος».

Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «η ΝΔ θέλει να πεθάνω εγώ μήπως βγει αυτοδύναμη».

Όσο για τις εξελίσεις στην Κεντροαριστερά δήλωσε ότι αναμένει την εκλογή αρχηγού για να τον «αντιμετωπίσει», ενώ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα, γιατί είναι κατά της απλής αναλογικής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών: «Εάν η Ελλάδα, αυτήν τη στιγμήν δεν κάνει όλες τις μεταρρυθμίσεις να κλείσει τα στόματα στη Γερμανία που θέλουν να την πετάξουν έξω από το ευρώ, κινδυνεύουμε γιατί ανεβαίνουν στο πηδάλιο άνθρωποι που δεν αγαπούν την Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης σημείωσε με νόημα: «Εάν μία κυβέρνηση με τα λάθη της βγάλει τη χώρα από το ευρώ θα είναι εθνικό έγκλημα».



Στ. Θεοδωράκης: H ιστορία θα γράψει ότι κυβερνήσατε με την έξαλλη ψεκασμένη ακροδεξιά

Πυρά και κατά Καμμένου και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι έδωσε έδαφος και κυβέρνηση με την «έξαλλη ψεκασμένη ακροδεξιά» επεφύλασσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επιτέθηκε με δριμύτητα και στο πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Πάνος Καμμένος «είχε αναζητήσει στην αρχή της καριέρας του στήριξη στον ακροδεξιό χώρο» είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των πρωταιτίων του χούντας, «συνεργάστηκε με τον Γκέμπελς της χούντας, τον Γεωργαλά», «έχτισε την πολιτική του καριέρα πλασάροντας θεωρίες συνωμοσίας, με κορυφαία ότι πίσω από τη 17Ν κρύβεται το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου».

«Τα χρόνια κύλησαν και φτάσαμε στο 2015, οπότε ο κ. Καμμένος έγινε στυλοβάτης, πυλώνας της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» παρατήρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι η σημερινή διακυβέρνηση «θα μπορούσε να έχει ως σύμβολο την αγκαλιά του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο, στις εξέδρες της Αθήνας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε, πως ο Πάνος Καμμένος έχει εξελιχθεί σε ένα πρόσωπο που μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, στην περίοδο της υπουργίας του, με «αστείες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν πληρώνει και δεν σκοπεύει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ», «με ρατσιστικές δηλώσεις, όπως το γεγονός ότι παραλλήλισε τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, με κτηνοβασία», «με επικίνδυνες δηλώσεις, όπως αυτή με την οποία είπε ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ την ιθαγένεια για παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στη χώρα μας», «με δηλώσεις που προκαλούν τη νοημοσύνη, όπως εκείνη με την οποία, ενώ το πρωί είχε ψηφίσει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, όταν πήγε στη Σύρο, δήλωσε ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική». 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και άλλες φορές «στον βίο και την πολιτεία του κ. Καμμένου» για να υπογραμμίσει, ότι κυνηγάει με αγωγές εκατομμυρίων δημοσιογράφους, επειδή δεν του άρεσαν αυτά που έγραφαν και για να τρομοκρατήσει όσους άλλους δημοσιογράφους επιχειρούν να του κάνουν κριτική. 

Το πολιτικά σημαντικό είναι, ότι οι δηλώσεις και οι πράξεις του κ. Καμμένου έχουν τη στήριξή σας, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ακόμα και το κόμμα σας, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κομματικά ΜΜΕ, όχι μόνο δεν ασκούν κριτική, αλλά προβάλλουν πάντα θετικά όλες τις δράσεις του κ. Καμμένου. Κορυφαίο παράδειγμα, η επίσκεψη του κ. Καμμένου, με βουλευτές της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, σε Καστελόριζο και Ρω» είπε ο κ. Θεοδωράκης. 

«Ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί τον μεσαίωνα της πολιτικής. Είναι φοβικός με τους πρόσφυγες, με τα παιδιά των προσφύγων, με τους ομοφυλόφιλους, με τους ανθρώπους άλλων θρησκειών, με τους άλλους λαούς» είπε κ. Θεοδωράκης και απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά: «Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρώ πιθανό ότι θα σκίσετε τις φωτογραφίες που δείχνουν αγκαλιασμένο τον κ. Τσίπρα με τον Καμμένο. Ο ένας θα καλύπτει τον άλλον. Και ο κ. Τσίπρας θα λέει ότι είναι φυσικό ένας υπουργός Αμύνης να μην ασχολείται με την άμυνα, αλλά να ξενυχτάει μιλώντας με έναν ισοβίτη. H ιστορία θα γράψει ότι κυβερνήσατε με την έξαλλη ψεκασμένη ακροδεξιά. Δώσατε έδαφος στη συντήρηση». 

Ως παράδειγμα δε, επικαλέστηκε το σκοπιανό, για το οποίο είπε, ότι ενώ η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, τώρα σκύβει το κεφάλι και σύρεται από τον κ. Καμμένο, «αλλά αυτά έχουν οι δεσμοί με τους ακροδεξιούς εθνικιστές. Κάποια στιγμή τους μοιάζεις». 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε αναφορά στην επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Λονδίνο, για να αναρωτηθεί αν έχει το δικαίωμα ένας υπουργός να παίζει ρουλέτα. «Καθένας έχει το δικαίωμα να δαπανά τα χρήματά του εκεί που θέλει. Για τους πολιτικούς όμως υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: να μην είναι λεφτά του κράτους και να μην είναι λεφτά από άγνωστα πορτοφόλια» είπε ο κ. Θεοδωράκης και ρώτησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, «πώς στο τελευταίο πόθεν έσχες, το σύνολο των τραπεζικών του λογαριασμών, έχουν 8.500 ευρώ, ποσό που δεν δικαιολογεί τις διακοπές στις Άλπεις, τα κότερα, τα ψώνια στα ακριβότερα μαγαζιά στο Λονδίνο, τα παιχνίδια στο καζίνο». 

«Πόσο θράσος πια, από κάποιον που το πρωί κλαίει για τους συνταξιούχους στα παράθυρα και το βράδυ τα βάζει όλα στο κόκκινο;» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ειδικά για την υπόθεση, είπε ότι «έχουμε έναν υπουργό Αμύνης που 12 φορές συνομιλεί με έναν ισοβίτη και τον πιέζει να καταθέσει εναντίον ενός συγκεκριμένου προσώπου» αλλά «όπως τονίζουν και έγκριτοι συνταγματολόγοι, όπως ο καθηγητής Σταύρος Τσακυράκης, οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορούν να μιλούν με κατηγορούμενους, πόσο μάλλον με καταδικασμένους σε ισόβια». 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, ότι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν και για τον υπουργό Δικαιοσύνης διότι «υπερασπίζεται την πρακτική του κ. Καμμένου, γνώριζε αυτή τη συμπεριφορά και ως υπουργός, υπερηφανεύεται κιόλας».

«Είναι σαφές ότι ο κ. Καμμένος ήθελε να καθοδηγήσει την υπόθεση» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, διότι η κυβέρνηση «θέλει να παίζει παιχνίδια εξουσίας, με εχθρούς και φίλους» και «είναι καλοί οι επιχειρηματίες όταν εμφανίζονται και διεκδικούν τηλεοπτική άδεια, αλλά είναι κακοί όταν δεν στηρίζουν την κυβέρνηση».



Φ. Γεννηματά: Αρνείστε τη διαφάνεια γιατί η «Κόπρος του Αυγεία» είναι μαζεμένη στην αυλή σας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατα τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή της υπόθεση του ΝΟΟΡ-1 και τις ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου. 

«Αν και δεν υιοθετούμε ορισμένα σημεία του σκεπτικού της πρότασης της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Γιατί είναι μία υπόθεση γεμάτη σκιές και σκοτεινές γωνίες, που πλήττουν το κύρος της Πολιτείας. Είμαστε ιδεολογικά, αξιακά, ιστορικά ταυτισμένοι με την ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια στον δημόσιο βίο» ανέφερε η κ. Γεννηματά. «Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Όχι a la carte, ανάλογα με τις κομματικές επιδιώξεις. Έχουμε πει "ναι" σε κάθε πρόταση για διερεύνηση ακόμα και θεμάτων που σχετίζονται με τη δική μας διακυβέρνηση» πρόσθεσε. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί τη διαφάνεια γιατί, όπως σημείωσε: «Είστε όλο λόγια. Λόγια περί διαφάνειας και μετά σφιχταγκάλιασμα με τη διαπλοκή. Εντελώς ανίκανοι να πατάξετε τη διαφθορά. Εσείς, κύριοι της Κυβέρνησης τι κάνατε; Είπατε "όχι" σε οτιδήποτε σας αφορά μέχρι σήμερα. Αρνείστε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διερευνηθεί το πώς φθάσαμε στα capital controls και στο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου το 2015, τη διερεύνηση των κινήσεων Βαρουφάκη και των συνεπειών τους στην οικονομία, τους δικούς σας χειρισμούς στα θέματα της Υγείας και σήμερα την Εξεταστική για τον κ. Καμμένο». 

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι «είτε τώρα, είτε σε επόμενη φάση, αυτή η Εξεταστική θα γίνει και όλα θα έρθουν στο φως. Καμία μεθόδευση δεν θα συσκοτίζει την υπόθεση για πολύ». 

Απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής. «Κρίνεσθε πλέον για πράξεις και παραλήψεις σας» επισήμανε.

«Έχετε σήμερα μία νέα ευκαιρία να δείξετε στην πράξη ότι πιστεύετε στην "κάθαρση". Γιατί αν και πάλι δεν το κάνετε, τότε απλά θα επιβεβαιώσετε ότι δεν την θέλετε, γιατί φοβάσθε τις αποκαλύψεις για την "Κόπρο του Αυγεία" που είναι μαζεμένη στην αυλή σας» συμπλήρωσε.

Η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αρχίσει και ο κύκλος της κλείνει. 

Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αναφορά του στη ΔΕΘ, ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι δεδομένες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. 

«Χρειάζεται ν' αλλάξουμε πορεία, μέσα από την έκφραση των ίδιων των πολιτών, της λαϊκής ψήφου. Με άλλη κυβέρνηση, με άλλη πολιτική, με σχέδιο και εθνική γραμμή για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Με κύρος και ανάστημα στην Ευρώπη. Για την επανεκκίνηση της σχέσης μας με την Ευρώπη. Για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας. Με προτεραιότητα τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη για όλους» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)