to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:57 | 18.09.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ο κ. Γιακουμάτος, το Χάρβαρντ και οι κοινωνικές ανισότητες (βίντεο)

«Γιατί η Ελλάδα, η χώρα των Γραμμάτων και της Τέχνης να μην έχει ένα Χάρβαρντ;» αναρωτήθηκε ο κ. Γιακουμάτος το πρωί στην ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ΝΔ περί ιδιωτικών Πανεπιστημίων και χαρακτηρίζοντας «ιδεοληψία» το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαφωνεί στην αντίληψη της παιδείας ως εμπόριο.


Παρά τις κορώνες ότι η ΝΔ αποτελεί ένα «κατ’ εξοχήν λαϊκό κόμμα με κοινωνική ευαισθησία», οι πολίτες θυμούνται ότι η πολιτική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού με κυβέρνηση τη ΝΔ και υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Κ. Μητσοτάκη έφτασε την ανεργία στο 27% και ας δηλώνουν σήμερα ότι στόχος τους είναι να μειώσουν την ανεργία που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Στόχος του Κ. Μητσοτάκη είναι να μειώσει την ανεργία και όχι να δίνει «αλληλεγγύη» 200 ευρώ, υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ. Υποτιμώντας την κοινωνική αλληλεγγύη, «η κοινωνική ευαισθησία» της Ν.Δ. θέλει την απόλυτη καταστρατήγηση ενός κράτους αλληλεγγύης και σε αντάλλαγμα παρέχει υποσχέσεις για θέσεις εργασίας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, αλλά επιχειρησιακές.

Υποσχέσεις που συμβαδίζουν απόλυτα με την χθεσινή «εξαγγελία» του Κ. Μητσοτάκη για τη φυσικότητα των ταξικών ανισοτήτων και την διαιώνιση για πάντα μιας κοινωνίας ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακραίων αντιθέσεων πλούσιων – φτωχών παρουσιάζοντας το ως κάτι «φυσικό» και άρα οι αποκλίσεις, οι διαφωνίες και οι αντιδράσεις στο μοντέλο αυτό «αφύσικες» μην αναγνωρίζοντας το Διαφωτισμό και πηγαίνοντας τη χώρα απευθείας στον Μεσαίωνα.

«Αφήστε μας την πολυτέλεια να διαπραγματευτούμε για το 2%» είπε για τα πρωτογενή πλεονάσματα, θέτοντας ουσιαστικά το αίτημα να διαπραγματευτεί ένα «νέο μνημόνιο» για να μην ξεφύγει η χώρα ποτέ από τον κύκλο αυτό.

Άλλωστε για τις διαπραγματευτικές ικανότητας της ΝΔ δεν χωρά καμία αμφιβολία αφού είχε συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 4%. 

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)