to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:22 | 13.09.2017

Διεθνή

Διπλασιάστηκαν οι άστεγοι στη Μ. Βρετανία μέσα σε 6 χρόνια

«Πρόκειται για εθνικό σκάνδαλο καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται άστεγοι κάθε χρόνο»


Tο πρόβλημα των αστέγων στην Αγγλία οξύνθηκε τα τελευταία έξι χρόνια στην Αγγλία και ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε κατά 60% το ίδιο χρονικό διάστημα εξαιτίας της αύξησης των ενοικίων και των περικοπών στον τομέα της πρόνοιας, επισήμανε σήμερα ένας φορέας εποπτείας των κρατικών δαπανών. Τουλάχιστον 77.000 οικογένειες διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα.

Ο αριθμός των ατόμων που κοιμούνται στο δρόμο έχει διπλασιαστεί σε περίπου 4.000 σε διάστημα 6 ετών, επισήμανε η Εθνική Ελεγκτική Υπηρεσία (NAO), την ώρα που η Αγγλία βρίσκεται αντιμέτωπη με το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης στέγης.

«Το πρόβλημα των αστέγων σε κάθε μορφή του κατέγραψε σημαντική άνοδο» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο επικεφαλής του NAO, Άμιας Μορς, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους που η (κυβέρνηση) επιμένει με αυτή την ήπια προσέγγιση ενώπιον ενός τόσο ορατά επιδεινώμενου προβλήματος» συμπλήρωσε.

Στις επικρίσεις, η κυβέρνηση απαντά ότι θα επενδύσει 550 εκατομμύρια λίρες έως το 2020 και θα εφαρμόσει την «πλέον φιλόδοξη νομοθετική μεταρρύθμιση εδώ και δεκαετίες» προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα.

Οι άστεγοι της Αγγλίας περιλαμβάνουν περισσότερα από 120.000 παιδιά που ζουν σε προσωρινά καταλύματα, όπως σε ξενώνες υποδοχής ή ξενοδοχεία, σύμφωνα με το NAO.

Τα ενοίκια στον ιδιωτικό τομέα στην Αγγλία αυξήθηκαν με τριπλάσια ταχύτητα σε σύγκριση με τους μισθούς από το 2010, ενώ το πλαφόν που έχει επιβληθεί στα επιδόματα στέγασης έχει επίσης συμβάλει στην αύξηση των ενοικίων, όπως τονίζεται.

«Πρόκειται για εθνικό σκάνδαλο καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται άστεγοι κάθε χρόνο» σημείωσε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Μεγκ Χίλιερ, που προεδρεύει της Επιτροπής Δημοσίων Εσόδων του κοινοβουλίου.

«Αυτή η έκθεση αντανακλά το πραγματικό ανθρώπινο κόστος της αποτυχίας της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε προσιτή στέγαση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τοπικά συμβούλια δαπανούν περισσότερες από 1 εκατομμύριο λίρες τον χρόνο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αστέγων, παρέχοντας προσωρινή στέγαση εξαιτίας της μείωσης του αριθμού των εργατικών κατοικιών, σύμφωνα με την έκθεση.

Κάποιες από τις αρχές, ιδίως στο Λονδίνο, προσφέρουν στέγαση σε οικογένειες σε φθηνότερα ακίνητα εκτός των περιφερειών τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)