to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο υφυπουργός της ΝΔ, η διευθύντρια του γραφείου του και ένα έργο 27.000 ευρώ

Στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) υπάρχουν έργα που πληρώθηκαν προκαταβολές χωρίς ποτέ να ολοκληρωθούν κι άλλα που διεκπεραιώθηκαν από διευθύντριες πολιτικών γραφείων πρώην υφυπουργών.


Ο λόγος για την δικηγόρο Αναστασία Σισμανίδου το βιογραφικό της οποίας είναι διανθισμένο από τις κατά καιρούς θητείες της ως ειδική σύμβουλος – συνεργάτης σε πολιτικά γραφεία υφυπουργών και υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα ΦΕΚ, υπήρξε ειδική σύμβουλος − συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γεωργίου Σαλαγκούδη, του πρώην υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του υφυπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γκιουλέκα αλλά και του μετέπειτα υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Γεωργαντά. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2014, κατά το ΦΕΚ 388, η κ. Σισμανίδου προσλήφθηκε στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης σε θέση ειδικού επιστήμονα με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου.

Στις 16/12/2014 λοιπόν, η κ. Σισμανίδου αναδεικνύεται δικαιούχος στο έργο ύψους 27.000 ευρώ του ΕΟΠΠΕΠ: «Ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Πιστοποίησης Εκροών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και Άτυπης Μάθησης», όντας παράλληλα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Γεωργαντά, και ειδική επιστήμονας στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Δείτε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και τη σύμβαση με τον ΕΟΠΠΕΠ:

Προφανώς και κανένας δεν μπορεί να προσάψει το παραμικρό ως προς τη διαφάνεια της διαδικασίας αξιολόγησης των τεσσάρων συνολικά υποψηφίων του έργου, ωστόσο δεν θεωρείται ιδιαίτερα σύνηθες η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου ενός υφυπουργού Παιδείας να στέλνει «φύλλο εσωτερικής συνεργασίας και ενημέρωσης» προς τον εποπτευόμενο οργανισμό (ΕΟΠΠΕΠ) που λίγες ημέρες πριν υπέγραψε η ίδια σύμβαση για την ανάληψη έργου, ζητώντας ενημέρωση του γραφείου του υφυπουργού και του ενδιαφερόμενου (δηλαδή της ίδιας).

Δείτε το έγγραφο με ημερομηνία 8/01/2015:

«Ρωτήστε τον ΕΟΠΠΕΠ»

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με την Αναστασία Σισμανίδου, η οποία αντί να απαντήσει στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις προσπαθούσε να εξακριβώσει την αφορμή της έρευνας. Συγκεκριμένα, όταν την ρωτήσαμε για το αν υπάρχει συνάφεια του έργου του ΕΟΠΠΕΠ με τη δικηγορική της ιδιότητας, μας παρέπεμψε να καταθέσουμε αίτημα ενημέρωσης για το έργο στον ΕΟΠΠΕΠ. «Εσείς που ήσασταν ανάδοχος του έργου δεν θέλετε να μας ενημερώσετε;» ρωτήσαμε, με την πρώην διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Γεωργαντά να απαντά πως δεν καταλαβαίνει το λόγο της δημοσιογραφικής έρευνας...

Ως προς το ηθικό ζήτημα που εγείρεται καθώς την ίδια περίοδο που αναλαμβάνει το έργο είναι διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού, η κ. Σισμανίδου απάντησε: «Δεν ήμουν διευθύντρια με ΦΕΚ στον κ. Γεωργαντά, είχα άτυπα τη διεύθυνση». Για το τυπικά διαμορφωμένο έγγραφο που στάλθηκε από το γραφείο του κ. Γεωργαντά με την υπογραφή της -ασχέτως αν διατελούσε ατύπως χρέη διευθύντριας- η απάντηση ήταν αρχικά πώς εντοπίσαμε το έγγραφο και στη συνέχεια πως δεν καταλαβαίνει το αίτημά μας. «Θα πρέπει να δείτε τα χρονικά διαστήματα. Δεν θέλω να σας απαντήσω κάτι παραπάνω» τόνισε η κ. Σισμανίδου, χωρίς να είναι πρόθυμη να μας δώσει καμία περαιτέρω πληροφορία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)